Cum Sa Creezi O Pagina De Autor WordPress Care Iti Consolideaza Brandul

Cum Sa Creezi O Pagina De Autor WordPress Care Iti Consolideaza Brandul
Rate this post

In afara continutului pe care il scrii, pagina ta este semnatura ta online. Este amprenta ta virtuala pe orice blog sau site pe care scrii.  Ceea ce o face extrema de importanta, fapt pentru care trebuie sa petreci ceva timp optimizand-o si personalizand-o.  In timp ce multe teme includ implicit si pagini de autor, cred ca trebuie acordata mai multa atentie acestei caracteristici. De ce? Pai pentru inceput haideti sa vorbim despre motivele pentru care iti trebuie o astfel de pagina.

wordpress-autor
Cum Sa Creezi O Pagina De Autor WordPress Care Iti Consolideaza Brandul

De ce sa optezi pentru o pagina de autor?

Paginile de autor au diferite scopuri. Incepand cu stabilirea identitatii online pentru a-ti da oportunitatea de a adauga link-uri catre profilele sociale, paginile de autor construiesc credibilitate pentru site-ul tau si pentru autorii individuali si brandurile lor. Sa spunem ca poti supravietui daca nu ai pagina de autor in cazul in care esti unicul contribuitor pe pagina ta. Insa daca ai un blog cu mai multi autori, pagina personala de autor este un “rau” necesar. Trebuie sa ii oferi fiecarui autor sansa de a straluci. Chiar daca iti platesti contribuitorii (si ar trebui), aceasta pagina este modul tau de a evidentia calitatile lor.

Vrei Sa Inveti GRATUIT Sa Faci Site-uri Pe WordPress?

Pagina de autor functioneaza ca o metoda rapida de a adauga mai mult continut site-ului tau. Desigur, in majoritatea cazurilor se posteaza o biografie si cateva paragrafe insa, paginile aditionale pot transforma un site dezordonat intr-un site bine inchegat.  Si cand esti la inceput stii ca astfel de detalii conteaza.

Includerea unor pagini de autor faciliteaza promovarea centralizata. Contribuitorii site-ului tau isi pot promova site-urile personale, portofoliile si profilele sociale mult mai usor. Asta le aduce satisfactie. Iar contribuitorii fericiti se vor simti apreciati si iti vor ramane alaturi pentru mai mult timp.

Evaluarea temei WordPress

Unul dintre avantajele reale ale utilizarii platformei WordPress este ca iti permite sa alegi dintr-o varietate de teme pentru personalizarea site-ului. Daca vrei sa pui bazele unui blog cu mai multi autori este foarte important ca tema folosita sa contina un fisier author.php. Acest fisier este responsabil cu generarea unei pagini dedicate datelor despre autorii de pe blogul tau atunci cand apesi pe numele lor intr-un post.  Daca observi ca tema ta nu include aceasta caracteristica va trebui sa gasesti o tema noua sau sa o adaugi personal pe pagina ta.  Poti gasi un tutorial simplu si eficient pe WPBeginner.  Acesta iti arata cum sa creezi o pagina author.php asigurandu-te mai apoi ca intreaga platforma WordPress se contecteaza la  ea.

Odata realizat acest lucru, pasul urmator este sa modifici ceea ce tie ti se pare necesar pentru nevoile site-ului tau. WordPress Codex ofera o indrumare deosebita in ceea ce priveste pasii generali pentru construirea pagini model WordPress. Asta include totul incepand cu linking, pagini de autor si posturi  pana la crearea unei liste cu toti autorii siteului cu link-uri directionate catre paginile lor de autori.

Ce Trebuie Sa Incluzi In Pagina De Autor?

Odata construit modelul de pagina de autor poti incepe sa te gandesti la ce sa incluzi aici. Pe langa asta, lista cu posturile scrise de autor pentru site-ul tau, biografia autorului, conturile social media, informatia de contact si poza ar trebui sa apara public.

pagina-de-autor-wordpress
Sursa poza: Iuliia Makarova / shutterstock.com

Cum sa scrii o biografie care il transforma pe autor in brand      

Daca folosesti un plugin pentru cutia de autor iti va aparea cu siguranta o versiune extinsa a biografiei la sfarsitul posturilor. Chiar si asa trebuie sa investi ceva timp pentru a o face corect. Desi continutul pe care il scrii creaza prima si cea mai buna impresie, biografia este locul unde trebuie sa stabilesti cine esti, ce faci si daca esti sau nu angajabil.  Continutul tau este continutul tau dar biografia este unde te poti comercializa. Nu este nimic in neregula cu asta, in special in domeniul blogging-ului. Desi publicitatea directa este deseori privita cu suspiciune, faptul ca mentionezi directia ta profesionala si daca esti disponibil sau nu este indicat.

Un exemplu este binevenit in cazul acesta. Sa spunem ca esti web designer. Poate scrii un tutorial pe un blog si in biografie mentionezi ca este un web designer profesionist si adaugi si un link catre portofoliul tau. Daca cineva vede acest post si te percepe ca pe o autoritate? Daca acceseaza biografia ta? In cazul asta biografia trebuie sa fie pe masura serviciilor, nu?

Din acest moment, cititorul este transformat intr-un potential client, in special atunci cand ajunge la tine prin intermediul unui website, email sau mijloacelor de socializare media. Acest lucru nu ar fi realizabil daca nu ai scrie o biografie convingatoare ce surprinde calitatile tale si domeniul de activitate.

Intotdeauna este o idee buna sa scrii cate o biografie diferita pentru fiecare site pentru care scrii. Dupa cum probabil stii deja, continutul duplicat iti poate afecta rezultatele SEO, asa ca de ce sa risti? Mai mult, folosirea aceleasi biografii peste tot te face putin plictisitor. Este mult mai interesant pentru cititorii tai daca ai insera si putin din personalitatea ta in biografii si chiar putin umor. Daca vrei sa te diferentiezi de ceilalti asta este cea mai buna metoda.

Profile Social-Media

Profilele de socializare in mediul online sunt mereu o metoda buna de a-ti populariza pagina de autor. Ofera autorilor cu care  lucrezi optiunea de a include link-uri catre profilele lor de Facebook, Twitter sau Google+. Pot fi incluse si altele; asta depinde doar de tine. Oferindu-le autorilor sansa de a crea o legatura intre site si profilele lor de social media poti pune bazele unei mici comunitati a site-ului tau. Le da vizitatorilor tai sansa de a cita posturile autorilor in share-urile de pe retelele de socializare. Acest lucru ajuta si site-ul tau dar si pe autorul care contribuie.

wordpress-autor-page
Sursa poza: wordpress-autor-page

Informatii de contact

Ar trebui sa le oferi autorilor posibilitatea de a adauga si informatiile de contact (adresa de email sau a site-ului personal). Acest lucru n-ar trebui sa fie valabil pentru toti contribuitorii site-ului dar oferindu-le spatiu sa se promoveze este un lucru rezonabil. Este de folos si datorita faptului ca astfel oricine poate contacta autorul fara probleme.

Si daca autorii site-ului incearca sa-si consolideze brandul personal in jurul serviciilor oferite, este imperativ necesar sa le fie afisate informatiile de contact intr-un loc usor de observat. Nu ar trebui sa faci un site fara sa impulsionezi cititorii sa se implice, nu? Ai nevoie sa le oferi cititorilor un mic imbold in directia in care vor sa mearga, asta insemnand sa le oferi un link catre pagina de autor sau catre biografia autorului.

Fotografia autorului

O alta idee interesanta este reprezentata de fotografia autorului. Aceasta poate fi adaugata in cutia autorului desi va avea o marime cam mare pe pagina de autor. Dar acesta poate fi un lucru bun de vreme ce poate atrage atentia. Insa tipul pozei conteaza foarte mult!

Trebuie sa petreci ceva timp in alegerea pozei potrivite. Daca tu sau unul din prietenii tai aveti o camera profesionista, trebuie sa investiti ceva timp pentru a obtine o fotografie tip portret potrivita. Nu trebuie sa fie rigida sau extrem de profesionista. In functie de industria in care profesezi poti imbraca si haine tip casual.  Cu toate acestea este absolut vital sa obtii o fotografie de o calitate extraordinara care sa te reprezinte pe tine si pe brandul tau. Aviz amatorilor: asta inseamna fara selfie!

Cateodata poza de autor va fi luata direct de pe Gravatar. Dar ce faci daca vrei sa optezi pentru o varianta personalizata? Ce se intampla atunci? Aceasta intrebare ne duce insa spre urmatoarea sectiune a articolului nostru.

Adaugarea optiunilor extra pentru paginile de autor si biografii

Dupa cum ati observant pana acum, modul meu de lucru include folosires plugin-urilor. Si subiectul de azi se leaga de utilizarea unor pluginuri. Cred ca asta are legatura cu faptul ca exista multe optiuni personalizate atunci cand vine vorba de pagina de autor WordPress si chiar de cutia de autor. Adauga optiuni, modifica-le sa iti complementeze tema si incearca sa le imbini cu acel continut pe care il publici.  Daca vrei sa adaugi mai multe optiuni paginii tale de autor sau cutiei sau daca vrei sa faci cateva ajustari fara sa fii nevoit sa folosesti diverse coduri, urmatoarele pluginuri ar trebui sa te ajute considerabil.

[mini-icon icon=”arrow-right”] Imagini pentru autori

Acest plugin adauga posibilitatea de a uploada o imagine pe pagina ta de profil usurand procesul de a adauga cate o imagine personalizata pentru fiecare site pentru care scrii. In acest fel vei reduce dependenta de Gravatar. Odata instalat, pluginul ataseaza automat imaginea sub Utilizatori-Profilul tau intr-un nou loc numit Poza de profil.

[mini-icon icon=”arrow-right”] Pagina autorilor

Aceasta este o modalitate simpla de a afisa toti autorii pe site-ul tau intr-un singur loc fara a fi nevoit sa aplici coduri manual. Odata instalat poti afisa un tabel cu toti utilizatorii care au rolul specific de a utiliza un cod pentru pagina-autorilor. Acesta functioneaza atunci cand este combinat cu pluginul WP Biographia.

[mini-icon icon=”arrow-right”] Co-autor plus

Acest plugin este de ajutor pentru a asigura ca personalele care isi merita laudele sa le si primeasca. Totodata pluginul dezvolta pagini de co-autori care includ toate posturile scrise de aceeasi combinatie de autori. Posturile individuale apar pe pagina fiecarui autor. Vezi pluginul aici.

[mini-icon icon=”arrow-right”] Starbox –cutia autorului pentru oameni

Precum am mentionat mai devreme, cutia autorului poate fi foarte utila atunci cand se publica informatii despre postul unui autor la sfarsitul posturilor individuale. Acest plugin adauga o cutie de autor stilata care ofera diferite teme din care poti alege pentru a te asigura ca se potrivesc cu designul si estetica generala a site-ului. Un astfel de element atractiv este mult mai predispus sa incurajeze si sa consolideze drumul spre biografia unui autor.

[mini-icon icon=”arrow-right”] Cutia autorului speciala

Pentru ca nu pot sa va las doar cu optiunea cutiei autorului, pot sa sugerez si cutia autorului mai speciala? Este testata, adevarata si dintr-un punct de vedere profesional foarte usor de configurat. Pe langa asta poti adauga si o serie de link-uri social media daca esti inclinat spre aceasta directie.

Incheiere

Consolidarea brandului este o componenta esentiala a afacerilor online. Gandeste-te putin la asta: fara o identitate clara, cum te poti diferentia de ceilalti? Cum planuiesti sa iti croiesti singur drumul in nisa in care lucrezi? Trebuie sa te gandesti la metodele de a te vinde, iar o pagina de autor pe website-ul tau WordPress este un inceput destul de bun.

Crezi ca paginile de autor sunt importante pentru site-urile WordPress? Ai facut ceva pentru a imbunatati construirea brandului tau prin utilizarea acestor metode? As vrea sa aud mai multe despre experientele voastre si despre ideile voastre creative.

Dana Rusu

Am 8 ani experiență în marketing online.Aplează oricând la mine, pentru ajutor în demersurile afacerii tale online. Contact și mai multe despre mine aici (pe pagina mea de profil). Articole scrise de Dana Rusu.

Leave a Comment