20 De Sfaturi Despre Cum Sa Scrii O Carte (Electronica sau Fizica)

20 De Sfaturi Despre Cum Sa Scrii O Carte (Electronica sau Fizica)
4.2 (83.7%) 27 votes

continut pentru ebookul tau

 

 

Astazi vom vorbi despre continut. Despre ce ar trebui sa scriu? Cum ar trebui sa scriu? Nu am nici o idee. Suna cunoscut? Ei bine, trebuie sa treci peste acest blocaj si sa te mobilizezi. Poate nu va iesi bine din prima, poate vei edita la greu cand ajungi la final, dar in cele in urma cel mai important aspect este ca ai inceput.

 

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Astfel la intrebarea “despre ce ar trebui sa scriu” exista o serie de lucruri ce trebuie respectate. Indiferent de domeniul ales, urmeaza urmatoarele 20 de sfaturi cand creezi primul tau e-book:

1. Stabileste din start pentru cine scrii, ce tip de oameni te urmaresc? Ce varsta, sex, pasiuni, temeri, probleme au majoritatea? In functie de acesti factori vei prepara continutul.

2. Ce bloguri din nisa ta au articolele cele mai citite? Unde sunt cele mai multe comentarii? Ce ii incita pe oameni cel mai mult si ce vor sa afle mai detaliat? (cauta in google keyword tool frazele cu cele mai bune cautari cand prepari capitolele)

3. Care este trendul? Se merita sa scrii despre lucrul X? Vezi exemplul pentru chitara (dupa cum vezi cererea este in crestere pentru acest cuvant cheie: http://www.google.com/trends/explore#q=chitara

4. Creeaza continut utilizand aceste sabloane in special: “ce sa faci cu x “; “cum sa folosesti Y”; “de ce sa faci X atunci cand….”;“10 cai de a face X” ; “10 idei pentru Y”; “cele mai bune X lucruri de stiut despre Y”

5. Noteaza principalele idei despre care vei discuta pe o foaie A4. Daca nu ai minim 50 atunci mai scrie. Din acestea 50 alege 30 cele mai importante si incepe sa scrii.

6. Foloseste puncte cheie si clarificale pe indelete. Elimina obiectiile cu privire la lucrurile din nisa ta si vino cu diverse solutii.

7. Inainte de a scrie o singura propozitie gandeste-te care este valoarea a ceea ce urmeaza sa scriu?
Daca ai plati tu bani pentru acea informatie ai fi multumit? Pune-te in pantofii celuilalt.

8. Include si poze, grafice in ebook. Arata exact ce si cum, Fii cat mai exact. Fa-te inteles si cat mai la obiect!

9. Creeaza mindmaps cu cu X Mind; te ajuta sa clarifici ideile si sa te organizezi mai bine cu ajutorul diagramelor.

10. Mareste-ti randamentul pe ora. Poti folosi acest test sa vezi cat de repede poti scrie. Cu cat exersezi mai mult cu atat mai bine (daca scrii peste 60 de cuvinte pe minut este foarte bine)

continut bun

11. Scrie precum vorbesti, fara cuvinte fancy, vrei ca mesajul tau sa fie usor de inteles. (Citeste Mult Scrie Mult, Scrie Mult Si Scrie Bine)

12. Capteaza atentia cititorului si nu te repeta in vorbire. De asemenea, foloseste diateza activa, nu cea pasiva.
Ex. diateza activa: Am luat cartea sa o duc la biblioteca.
Ex. diateza pasiva: Cartea a fost dusa de catre mine la biblioteca.

13. Seteaza-ti zilnic mici obiective. De exemplu azi voi scrie peste 1000 de cuvinte pentru noua mea carte in 2 ore – maxim 3 ore (+cercetarea). Daca nu reusesti la inceput sa te incadrezi in timp si volumul de munca poti lasa pe alta zi ce nu au reusit sa faci azi. (pot fi unele zile cand ai inspiratie si scrii bine altele cand esti mai putin productiv). Fa pauze din ora in ora, nu vrei sa devii un robotel:D

14. Salveaza ideile ce iti vin pe parcursul zilei in evernote, google docs, chiar si in schite pe telefon. Nu te baza pe memorie ci pe organizare si prioritizare.

15. Cauta pe blogul tau cele mai citite articole si fa-le mai bune in ebook (dezvolta informatia si sporestei calitatea)

16. Realizeaza chestionare pentru cititorii tai in care sa le pui minim 10 intrebari cu privire la ce vor sa afle si ce ii framanta. Poti folosi survey monkey, fluid surveys chiar si google forms.(poti oferi un bonus celor ce participa pentru ai motiva sa raspunda la toate intrebarile)

17. Inainte de lansare cere feedback a minim 5 persoane pentru a imbunatati calitatea produsului. Altii pot distinge lucruri pe care tu probabil nu le vei vedea. (le poti cere un testimonial deoarece ai oferit gratuit)

18. Reia toate intrebarile din chestionar si comenturi si fa un top al celor ce se repeta.

Pe baza acestora vei face continutul ce va fi foarte util clientilor.

19. Ce fac ceilalti si tu poti face diferit? Sunt sigur ca ai produsele “competitorilor” din nisa ta; pur si simplu imbunatateste ce regasesti deja pe piata, vino cu lucruri noi.

20. Editeaza intregul continut doar la final. Cand creezi, doar creezi, nu faci verificari, nu esti distras de alte lucruri, te ridici de pe scaun decat dupa ce termini pragul dorit pe zi.

 

Sper ca ai gasit util acest articol si as dori sa raspunzi la urmatoarea intrebare:

Care este dupa parerea ta cel mai important aspect in scrierea unei carti online ?

 

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

16 thoughts on “20 De Sfaturi Despre Cum Sa Scrii O Carte (Electronica sau Fizica)

  1. Salut dragul meu prieten,

    In primul rand iti multumesc pentru sfaturi. La gasesc extrem de utile.
    Au venit intr-un moment in care chiar ma pregatesc sa scriu o carte.
    La intrebarea ta am urmatorul raspuns.

    O carte trebuie sa fie scrisa corect din punct de vedere gramatical, sa fie usor de parcurs si cu continut care sa ofere solutii la problemele cu care se confrunta cei din nisa despre care scrii.

    Cred ca ar mai fi ceva. Sa creezi o stare emotionala puternica, intr-e tine si cel care citeste. Sa folosesti tehnici incat sa il aduci pe cititor la plan sa faca o actiune. Ex: sa cumpere un produs. Propriul tau produs, sau alte produse pe care le promovezi.
    Cam atat..
    Felicitari pentru articol !

  2. Avand in vedere ca azi-noapte m-am gandit cateva ore bune la ideea de a scrie o carte, iar azi dimineata primul lucru pe care l-am cautat pe google a fost “cum sa scrii o carte”, la momentul asta cred ca cel mai important aspect pentru ati fi citita cartea este sa creezi o legatura emotionala puternica prin subiect, prin fraze profunde, prin emotii transmise cu ajutorul cuvintelor. Aceste aspecte vor sta la baza viitoarei mele “creatii”, iar daca nu voi reusi sa o public, va fi oricum produsul amintirilor, trairilor si gandurilor mele.
    Cele 20 de sfaturi pe care ni le-ai dat mai sus imi vor fi, cu siguranta, de ajutor!

  3. Am 13 ani. Pot să public o carte?
    Aș vrea o editură bună. Am multe poezii și le scriu repede, pot să fac poezii despre orice, dar o să incep sa fac mai multe poezii narative.
    Sper să mă autați, mersi, am căutat muuul chestiile astea si vreau mai multe raspunsuri ca sa stiu ce sa fac. 😀

  4. Vreau sa scriu o carte despre viata mea incepand cu copilaria si pana la maturitate am avut o viata cam tumultuoasa pe care am ascunso mereu de lume pentru ca mia fost rusine. Acum parca simt nevoia sa spun cuiva asa c am an scris totol pe doua caiete mari. As vrea sa o public nu ma pot hotara ce titlu sa-i pun.

    • daca te ajuta incearca: Partea (intunecata) ascunsa a vieti mele.
      sau
      Despre viata mea, ascunsa.

      poate e cam exagerat dar cred ca te-am ajutat
      /imi place sa fiu omptimist/

    • Buna ziua si eu impartasesc acelasi gand si fapta cu dvs.Am avut o viata tumultoasa din toate punctele de vedere si am un vis de-a scrie o carte…putem comunica si impartasi idei referitoare la acest proiect ,care al avem in comun.va multumesc

  5. sa iti definesti bine publicul caruia te adreszi si sa ai temele facute (solutie pentru problemele lor). Lumea internetului este in criza de timp…se opreste sa citeasca daca reusesti sa ii atragi atentia
    (Calculator non performant …ma scuz pentru gramatica)

  6. buna,imi plac ideiile tale dar eu vreau sa scriu o carte despre lucruri care s-au intamplat cu adevarat unde gasesti ura ,dezamagire,prostitutie,mita,iubire,inselatorie,si vreau un sfat cum sa le asez pe hartie dupa parerea mea ar iesi o carte grozava .MULTUMESC

    • Buna Mihaela,
      “buna,imi plac ideiile tale dar eu vreau sa scriu o carte despre lucruri care s-au intamplat cu adevarat unde gasesti ura ,dezamagire,prostitutie,mita,iubire,inselatorie,si vreau un sfat cum sa le asez pe hartie dupa parerea mea ar iesi o carte grozava .MULTUMESC”
      Si eu am vrut exact aceleasi lucruri ca si tine. Si am reusit. Mi-a iesit un thriller psihologic ambientat in Imperiul roman. Si este un succes. Daca doresti iti pot trimite un capitol sa-ti dai ca parerea. De ceva vreme lucrez la cartea nr.2

  7. Bună ziua in ultimele 3 luni am scris o poveste despre viața mea din copilărie pina acum dar nu stiu ce titlu sai pun si as vrea sa o postez pe net sa vada mai multa lume

  8. Buna seara eu imi doresc sa scriu o carte despre Strategii de Marketing(vazute si intalnite in afara Tarii -Germania ) fiind plecata de cativa ani din Romania nu stiu exact de unde sa incep, adica cu cine sa iau legatura….o idee …ceva…mi-as dori sa ma intorc de tot in Romania, in Sibiu -(nu vreau sa cred ca este chiar asa rau pe cat se aude) ….multumesc

  9. Bună. M-am gândit de mult să scriu o carte despre viața care am avut-o pana acuma din copilarie si pana la aceasta varsta sunt unele lucruri/întâmplări care m-au marcat, care m-au facut sa ma gandesc bine la această lume….. simnt nevoia să mă exprim să mă descarc.. sa scriu despre iubire, inselare, oameni buni si oameni răi.. Mi-ati putea da un sfat cum sa fac? Help..

Leave a Comment