7 Trucuri SEO Pentru Bloggerii Începători

7 Trucuri SEO Pentru Bloggerii Începători
5 (100%) 6 votes

Să începi o activitate de blogging nu e chiar atât de simplu pe cât pare şi, în timp, îţi vei da seama că ai destul de multe pe cap cu această nouă preocupare. În afară de a învăţa cum să scrii pentru blogul tău sau cum să stăpâneşti partea tehnică a postării, foarte probabil o întrebare îţi va veni în minte mai devreme sau mai târziu.

Cum voi obţine trafic pentru blog-ul meu?

Probabil ai întâlnit deja zeci de metode de a atrage trafic pentru site-ul tău. Totuşi, SEO rămâne cea mai utilizată şi cu adevărat eficientă metodă de a obţine trafic de calitate pe termen lung. Dar, dacă vrei să foloseşti SEO, există câteva lucruri pe care trebuie să le cunoşti foarte bine încă de la început.

Mai jos vei găsi şapte dintre cele mai tari trucuri SEO pentru bloggerii începători, care te vor ajuta să creezi o bază solidă pentru viitoarelor tale poziţionări în clasamentul motoarelor de căutare (ranking).

1. Alege titlurile potrivite

Titlurile sunt mai importante decât ai putea crede. Acestea contează foarte mult în obţinerea unor ranking-uri cât mai bune. Pentru început, ar trebui să încerci să incluzi, dacă este posibil, cuvântul cheie ţintă în titlu. În al doilea rând, trebuie să ştii că titlul pe care îl alegi este de fapt cel care îl determină pe cititor să deschidă articolul de pe blogul tău şi să-l citească.

Oamenii obişnuiesc să citească şi să distribuie titlurile care intrigă, aşa că asigură-te că ai ales ceva interesant şi relevant. Nu ştii cum să creezi un titlu atractiv pentru articolele tale? Poţi să te inspiri din acest articol de pe HubSpot.

seo-incepatori

2. Mai întâi fă o analiză a cuvintelor cheie

Înainte să începi să scrii, ar trebui să înţelegi foarte bine care sunt cuvintele cheie cu ajutorul cărora blogul tău va fi poziţionat în căutari. Trebuie să cunoşti cel puţin cuvintele cheie pe care se bazează nişa ta, ceea ce te va ajuta să alegi direcţia corectă atunci când creezi un conţinut util.

De asemenea, acest lucru îţi va fi de folos şi în atragerea de trafic, deoarece existenţa unui cuvânt cheie pe care să te concentrezi la fiecare articol şi pe care să-l optimizezi în mod corect îţi vor creşte şansele de a obţine un ranking bun pentru postarea respectivă.

3. Calitatea contează

Unul dintre cele mai importante elemente pe care ar trebui să te concentrezi este calitatea conţinutului blogului tău. Pe la începuturile blogging-ului şi optimizării motoarelor de cautare puteai să arunci în online un articol de proastă calitate, înţesat de cuvinte cheie, şi reuşeai să obţii o poziţionare destul de bună.

Astăzi lucrurile nu mai stau aşa, motoarele de căutare sunt mult mai inteligente şi vor să aleagă un conţinut de o calitate înaltă pentru a oferi ceva valoros utilizatorilor. Cei care folosesc motoare de căutare ca Google şi Bing o fac pentru a găsi răspunsuri la diverse întrebări pe care le au.

În plus, oamenii au tendinţa să distribuie un conţinut de calitate, care le-a plăcut sau le-a fost de folos, iar alţi bloggeri să se linkeze la acel conţinut. Calitatea a ceea ce postezi este direct legată de cât de valoroasă o văd ceilalţi.

Image result for seo

4. Foloseşte link-urile

Optimizarea internă (onsite SEO) este exact la fel de importantă ca optimizarea externă (offsite SEO). O foarte bună strategie de onsite SEO este crearea legăturilor interne prin link-uri între toate articolele blogului tău. Un exemplu, în care acest lucru este realizat efectiv, este Wikipedia. Fiecare articol de aici include link-uri către alt conţinut de pe site şi aceasta se realizează de cel puţin câteva zeci de ori.

Sistemul intern de link-uri facilitează accesul pe site al roboţilor motoarelor de căutare, ajută la dispersarea de link juice pe tot cuprinsul site-ului şi oferă ceva de valoare cititorilor tăi.

5. Foloseşte plugin-ul

Există o mulţime de elemente tehnice de care ai nevoie atunci când doreşti să optimizezi corect articolele de pe blogul tău. În loc să încerci să faci tu toate aceste lucruri, ar fi mult mai eficient să foloseşti un plugin ca Yoast SEO.

Acesta este unul dintre cele mai utilizate plugin-uri SEO pentru WordPress şi asta pentru motive întemeiate. El te va ajuta să optimizezi fiecare articol de pe site pentru SEO, dar, în acelaşi timp, te va şi familiariza cu elementele de bază ale SEO.

Image result for yoast seo

6. Concentrează-te pe cititori, nu pe roboţi

Principalul tău obiectiv, ca blogger, trebuie să fie satisfacţia cititorilor. Concentrându-te pe experienţa utilizatorului, vei reuşi să îmbunătăţeşti anumiţi parametri ai site-ului, ceea ce este benefic pentru SEO.

De exemplu, dacă unul dintre articolele tale are un bounce rate scăzut, dar are un dwell time (timpul petrecut de utilizator pe site-ul tău) ridicat, Google va marca acest conţinut ca având o valoare crescută şi îl va poziţiona ca atare. Poţi să urmăreşti toţi aceşti parametri utilizând Google Analytics.

Încântă-ţi cititorii şi vei vedea cum ranking-urile se îmbunătăţesc.

7. Cunoaşte-ţi reţeaua

Foarte probabil deja există o reţea de bloguri în domeniul pe care l-ai abordat şi este în interesul tău să le cunoşti cât mai bine şi să fii în legătură cu cei care le coordonează.

Pe măsură ce creezi conţinut, obişnuieşte-te să introduci în mod regulat link-uri către blogurile lor şi să le distribui articolele pe reţelele de socializare şi, în acest fel, vei începe să-ţi construieşti reputaţia. Adesea, doar o singură distribuire, sau un link către asemenea site-uri, poate avea un impact foarte mare asupra nivelului de trafic şi al rankingului.

SEO evoluează continuu, dar, prin punerea în aplicare a practicilor de mai sus, succesul tău şi al site-ul tău vor fi pe termen lung. Iar tot ce este de lungă durată nu poate fi decât benefic din punctul de vedere al SEO.

Dana Rusu

Am 8 ani experiență în marketing online.Aplează oricând la mine, pentru ajutor în demersurile afacerii tale online. Contact și mai multe despre mine aici (pe pagina mea de profil). Articole scrise de Dana Rusu.

Leave a Comment