5 Greșeli Pe Care Le Poți Face În Afaceri Online

5 Greșeli Pe Care Le Poți Face În Afaceri Online
5 (100%) 1 vote

5 Greseli Pe Care Le Poti Face In Afaceri Online

1. Să Nu Produci Conținut De Calitate

Se spune: “conținutul este rege” sau “content is king” și marketing-ul este “the queen”. Nu poți face marketing online fără conținut. Regina și regele se ajută reciproc. Nu pot una fără alta și mai mult decât atât, regina nu poate exista fără rege mult timp.

Iată două cazuri:

Rege fără regină (conținut fără marketing).  Poate genera trafic un astfel de blog, dar șansele să producă bani sunt minime. Fără marketing nu-și atinge potențialul maxim niciodată.

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Regina fără rege. Eșec total. Vei da tuturor impresia că vrei să le iei banii fără să oferi nimic de calitate în schimb. Marketingul fără conținut produce bani pe termen scurt. Clientul va simți o dezamăgire și nu se va întoarce. Vei fi doar o altă facere online, fără nimic special.

2. Să Nu Optimizezi Site-ul Pentru Motoarele De Căutare

Aceasta este o altă greșeală frecventă în afacerile online. Să ignori optimizarea pentru motoarele de căutare. Zilnic întâlnesc magazine online, site-uri ce își prezintă serviciile și care au același titlu al paginii și aceeași descriere.

URL-uri complicate și care nu exprimă nimic. Optimizarea pentru motoarele de căutare – SEO (search engine optimization) este un factor necesar în marketarea site-ului, conținutului de pe site. Fă-o!

3. Să Ignori PPC / Adwords

Altă greșeală frecventă în afacerile online este să ignori adwords / ppc – pay per click. Există tendință eronată să se considere că dacă faci SEO este suficient. Dacă faci SEO și ieși pe primul loc pentru anumite cuvinte cheie, pe care licitezi și pe adwords, atunci poți să oprești campania adwords. Este complet greșită această strategie, deoarce traficul generat de adwords din volumul de căutări lunare poate fi de 30-50%. Adică, 50% din oameni se duc pe acea reclamaă. Plus că o campanie adwords poate să acopere un volum de căutări extraordinar de mare, volum pe care nu-l poți acoperi cu SEO imediat.

Ai nevoie de adwords ca și de SEO. Dacă ai bugetul necesar, fă-ți campania!

4. Să Nu Te Concentrezi Pe Afacerea Online Pe Care Ai Pornit-o

Probabil una dintre cele mai dese greșeli ale întreprinzătorilor. A nu te concentra pe o afacere pe care ai pornit-o și să începi altă afacere online este sinucidere curată. Concentrează-te pe afacerea pe care ai început-o și du-o la capăt. Știu că ai idei și vrei să faci multe, dar dacă te împarți în două, în zece, nu o să termini absolut nimic.

Începe o afacere online, într-o nișă de piață care știi că este profitabilă și perseverează până la capăt.

5. Să Nu Faci E-mail Marketing

Iată că ajungem la ceea ce la noi este sinonim cu SPAM. Eu nu te învăț să faci spam! Eu îți spun să faci e-mail marketing. A face e-mail marketing înseamnă a înscrie utilizatorii la un newsletter de calitate și a le oferi sfaturi și trucuri legate de serviciul sau produsul tău. A face e-mail marketing înseamnă să le oferi posibiltiatea să se înscrie pe lista ta, de bună voie. A face e-mail marketing înseamnă a le oferi posibilitatea să se dezaboneze oricând vor. Aceasta înseamnă e-mail marketing (în mare). Orice altceva este SPAM. Dacă vei cumpăra o bază de date de e-mailuri și trimiți mesaje nesolicitate cu tona este SPAM și dăunează grav afacerii tale online, brandului tău.

De exemplu, eu îți ofer un ghid despre cum să faci bani pe net. Este decizia ta dacă vrei să-l citești și să te înscrii la newsletter-ul meu plin de sfaturi de calitate. Oricând te poți dezabona dacă consideri că nu te interesează ce-ți scriu. Fac acest lucru pentru că te respect. Fac acest lucru pentru că-mi doresc să te cunosc, nu ca să-ți umplu inbox-ul cu mesaje SPAM, inutile pentru amândoi.

Ce alte greșeli crezi că mai există într-o afacere online?

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

3 thoughts on “5 Greșeli Pe Care Le Poți Face În Afaceri Online

  1. Foarte frumos scris…in special la punctul 5! Newsletter-ul tau intr-adevar contine sfaturi de calitate, si sub nici o forma nu poate fi considerat spam. Abia astept sa primesc un nou mail de la tine, cu noi sfaturi si idei 🙂

  2. Sunt de acord cu tine Radu, fiecare email contine doar informatii de calitate. Chiar imi pare bine ca am dat peste acest site, sunt numai lucruri bune si importante de invatat:)

  3. Eu cred ca exista multe greseli intr-o afacere online , nu le cunosc in totalitate dar stiu ce as putea face pentru a incepe o afacere online , momentan ma pregetesc la niste articole.

Leave a Comment