4 Soluții De Productivitate: Cronometrează-ți Și Limitează-ți Timpul De Stat La Calculator

4 Soluții De Productivitate: Cronometrează-ți Și Limitează-ți Timpul De Stat La Calculator
5 (100%) 1 vote

Am observat de-a lungul timpului că doar anumite perioade sunt productive când stai la calculator – când efectiv lucrezi și te îndrepți spre un scop bine definit.

În marea parte a timpului la calculator ne împrăștiem cu multitasking și activități ce ne distrag de la scopul propus. Acest lucru se poate întâmpla și datorită oboselii – vrem să ne odihnim și cum alegem să facem acest lucru? Mai verificăm mailul, mai intrăm pe facebook și pe diverse linkuri.

Complet eronat! Odihna trebuie să fie una fizică, mentală, vizuală. Deci soluția cea mai bună este să te ridici de la calculator și de la orice ecran: tabletă, telefon etc.

Dar când și cum să faci asta?

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Ideal este să folosești un program, o alarmă care să te notifice. De aceea am găsit ca metodă excelentă de lucru următoarea formulă: 45 de minute muncă și 15 minute pauză.

Să tot stai să setezi alarme din oră în oră nu este eficient! De aceea cel mai bine este să folosești o alarmă tip: timer, countdown, cronometru. Pur și simplu setezi alarma să sune când au expirat 45 de minute. Pe urmă mai setezi o alarmă de 15 minute înainte să te ridici la calculator o activezi. Și astfel alternezi între alarme.

alarma-timer

 

Sunt convins că această practică te va ajuta simțitor. Există de asemenea și aplicații asemănătoare pentru Android si IOS.

Soluția 1 Alarmă Ceas Pe Intervale (Cronometru/Timer) Pentru Windows

Programul pe care ți-l recomand și care este gratuit se poate descărca de aici: http://free-countdown-timer.en.softonic.com/download

link descarcare

Sau de la ei de pe site: http://free-countdown-timer.com/

Soluția 2 Alarmă Online Pe Intervale (Timer)

De asemenea am găsit o variantă online gratuită aici: http://www.timeanddate.com/timer/

Soluția 3 Alarmă Timer Pentru Andoird

Aici găsești o aplicație de acest tip  sau folosind această căutare.

alarme android

 

Soluția 4 Alarmă Timer Pentru IOS / IPAD / IPhone

În App Store caută de asemenea alarm timer, countdown timer sau interval timer și vei găsi aplicații asemănătoare.

Concluzii

Cert este că dacă vrei să obții rezultate, să nu amâni o dată ce a sunat alarma implementarea programului. A sunat alarma. Te-ai ridicat de la calculator și ai luat o pauză. Vei fii mult mai productiv așa și mai concetrat plus aș spun și mai relaxat și mai sănătos – prevenind problemele ce pot apare de la utilizarea excesivă a computerului. Reține ca în pauză să nu utilizezi alte gadgeturi – tablete, telefoane etc. Interacționează cu lumea fizică și leapăda lumea virtuală. Tu trebuie să fii în controlul tehnologie și nu tehnologia să te controleze. Din păcate se întâmplă cam invers, dar cu ceva strădanie putem să ne recăpătăm viața reală beneficiind și de tehnologie. Totul ține de disciplină! Spor la lucru!

Vezi aici și alte sfaturi despre cum să lucrezi eficient cu browserul Google Chrome.

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

1 thought on “4 Soluții De Productivitate: Cronometrează-ți Și Limitează-ți Timpul De Stat La Calculator

Leave a Comment