Am primit următoarele întrebări în contextul cărții Secretul Afacerilor Pe Internet. Am completat întrebările de mai jos un pic, pentru a fi înțeles mai clar sensul lor. O să las totuși întrebările în original pentru că majoritatea începătorilor chiar așa îmi pun cel mai des aceste întrebări. De aceea, sper că răspunsurile vor fi de folos pentru toată lumea.
1. Client: Cu wordpress (gratuit) ați spus că nu putem folosi AdSense, de ce insistați ca blogurile să fie făcute cu wordpress?
Sens: Care este diferența dintre wordpress.com și wordpress.org?
Trebuie făcută diferența dintre wordpress.com și wordpress.org – platforma gratuită care poate fi instalată pe un domeniu web propriu. Vedeți http://www.blogsens.ro/primul-meu-blog/
Cu wordpress se poate face cam orice tip de site în prezent, având o mulțime de pluginuri și beneficii ca platformă, dar acestea nu sunt valabile pe wordpress.com, fiind doar o comunitate de bloguri gratuite.
2. Client: Google oferă numedomeniu.blogspot.com, gratuit și are aplicația AdSense inclusă, deci se poate folosi. Am făcut chiar un blog pe blogspot, bineînțeles ca să mă inițiez.
Sens: Se poate obține aprobare Adsense pe blogspot?
Lucrurile nu stau chiar așa. Am cursul www.blogsens.ro și o mulțime se izbesc de faptul că nu sunt aprobați pe blogspot. Ei oferă, într-adevăr, această opțiune pe blogspot de ani de zile, și înainte erai ușor aprobat, dar acum este foarte dificil să obții aprobarea cu un subdomeniu, mai ales pe blogspot. De aceea recomandarea: domeniu propriu cu platforma wordpress.
3. Client: Eu personal vreau să folosesc pentru crearea de site-uri programul websitex5 (să cumpăr programul). Credeți că este o alegere bună?
Nu știu ce să spun fix de acest program, dar știu de genul acesta de programe eu cu ele am început să lucrez înainte să existe wordpress. În principal, cu Dreamweaver am lucrat. Este complicat, presupune cunoștiințe HTML și are limitări majore, siteul creat fiind unul static.
Nu neg, exită și avantaje. Depinde ce doriți să realizați. De exemplu recomandarea mea în prezent este:
- Pentru un site static – pe care nu se va mai adăuga conținut decât foarte rar, fără pretenții de design, cu număr mic de pagini, precum acest site http://www.expertmark.ro (http://www.expertmark.ro/expertmarkduos.html, http://www.expertmark.ro/infoprodus.html), siteuri tip membership pe durată determinată (a se vedea membriliardar.ro) este potrivit acel program sau cel GRAUIT programul Microsoft Expression Web 4 sau http://kompozer.net. Deși, recomand programul de la Microsoft.
- Pentru un site dinamic/blog – este potrivită platforma wordpress (am și un curs pe acest subiect http://www.curswordpress.ro/)
4. Client: Chiar se poate câștiga cu un blog scriind articole? Nu cunosc engleza, nu este punctul meu forte să scriu articole.
Orice metodă de a câștiga bani presupune să scrii articole fie în română, fie în engleză.
Eu din asta câștig. Cu acest lucru am început: scrierea de articole și bani din reclamă (în limba engleză), iar acum am trecut la domeniul în care câștig din scrierea de articole și vânzare de informație (cărți, cursuri, inforproduse) deoarece îmi place mai mult și din punct de vedere financiar se câștigă mult mai mult.
Dar, da! Scrierea de articole este baza.
Pot să fie în limba română, cu precizarea că piața din România este mai slabă financiar și de aceea și câștigurile sunt mai mici. Iar metodele de monetizare sunt: reclamă, afiliere, vânzare de produs propriu, indiferent de piața pe care se desfășoară activitatea.
Pentru a obține conținut în limba engleză recomand să angajați persoane care știu limba și scriu articole. Le găsiți pe fiverr.com – sunt diverse oferte pentru articole optimizare pe cuvinte cheie.
Totuși, pentru un începător care nu știe limba engleză recomand:
- să înceapă cu un blog în limba română
- să aibă ca obiectiv creare de articole de calitate
- să aibă ca obiectiv ca aricolele de calitate să rankeze și să aducă trafic natural din Google
- să monetizeze pe piața din România cu infoproduse și marketing afiliat prin profitshare.ro sau alte info-produse
- doar după ce stăpânește bine domeniul pe România și a înțeles cum trebuie să arate un articol și ce înseamnă ranking să se avânte pe .com
- nu poți cere calitate de la scriitorii de pe fiverr.com dacă nu știi tu ce este calitatea, nu poți inspecta dacă nu știi ce să inspectezi!
- există persoane serioase care fac treabă bună și scriu articole bune, dar există și persoane mai puțin serioase – de aceea recomand stăpânirea procesului (creare de conținut-ranking-trafic-monetizare) pe .ro și pe urmă atacul pe .com
Cât despre a scrie articole, este ca orice meserie – dacă vrei s-o înveți, o vei învăța.
Nici eu nu știam, dar cu practică, cu strădanie și cu educație am deprins meseria încet, încet. Nu trebuie să fii un profesionist, dar e bine să cunoști câteva principii. Vorba aia, dacă vrei, poți – sau probabil vei putea, dacă chiar vrei! De aceea am și această cărticică (care este oferită și ca bonus în cursul Blogsens.ro).
Există inclusiv „rețete” pentru a scrie articole. Trebuie doar puse în aplicare și stăpânite bine și teoretic.
Tudor Mateescu
Latest posts by Tudor Mateescu (see all)
- Marketingul cu Ajutorul Inteligenței Artificiale: O Revoluție Digitală - June 7, 2023
- Cum Faci Un Produs Digital - July 4, 2019
- Două Chestiuni Pentru A Face Bani Din Youtube, Vlog, Blog, Facebook, Instagram - April 4, 2019