Mesaj pentru cei care vor sa faca bani pe net

Mesaj pentru cei care vor sa faca bani pe net
5 (100%) 1 vote

Acum câteva zile, am citit un post de-al lui Adi, despre lucrurile pe care nu le înveţi la şocală. Am rămas destul de impresionat de modul în care a reuşit să acopere majoritatea nevoilor de care ducem lipsă, şi pe care nu este nimeni în stare să ni le arate. Sau măcar să ne spună despre ele.

Cine mă cunoaşte, ştie că fac scandal de fiecare dată, atunci când vine vorba de sistemul nostru de învăţământ. Nu mă găsesc eu, deşteptul satului, să critic munca tuturor celor care au realizat ceva pe seama lui. Dar nici n-am să stau cu mâinile în buzunar, prefăcându-mă că totul merge ca pe roate.

De când am început să fac afaceri pe net şi totodată bani, mi-au dat seama că şcoala a contribuit în mică măsură la câştigurile mele. Tot ce am învăţat, am făcut-o singur, fără niciun ajutor. Doar eu şi motivaţia mea de a găsi ceva mai bun, pe care şcoala nu mi-l poate oferi.

Până să încep liceul, am fost un tocilar. Genul de persoană pe care o găseai mereu în faţa unui caiet, învăţând pe dinafară nişte definiţii stupide la matematică, sau făcându-şi tema pe săptămâna viitoare la biologie. Şi totul pentru ce? Pentru un loc în faţă la mate-info?

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Da, sigur, eram mândria familiei. Eram printre cei mai lăudaţi copii din şcoală. Şi foarte bun la română. Un mic orator în devenire 🙂  Dar asta nu conta. Pentru că matematica-informatica rămânea cel mai bun profil. Am intrat printre primii 10. Cu o medie destul de mare.

Apoi am stat. Pur şi simplu nu mai aveam ce face. Obiectivul era îndeplinit, iar eu… eu eram doar… acelaşi. Aceiaşi prieteni, aceleaşi locuri… şi monotonia de zi cu zi. Singurul lucru schimbat a fost noul calculator, după care tânjeam de mai bine de 4 ani.

Îmi aduc aminte şi acum acea zi. Am stat în frig vreo 2 ore ca să-l pot cumpăra. Apoi l-am cărat singur până acasă, 1 km jumate. Şi înjuram şi blestemam că după atâtea nopţi pierdute pentru a recupera două-trei lecţii, după atâtea dureri de cap din cauză că nu înţelegeam reacţiile de la chimie, nu era nimeni acolo să mă ajute. Eram doar eu, visele mele ascunse şi cutia aceea nenorocită la care ţineam atât de mult.

Lucrul de care sunt cel mai mândru din acea perioadă, este că m-am conectat la internet. Asta a însemnat pentru mine o deschidere spre nou. Spre un viitor fără limite. Nu unul într-o cutie cu patru pereţi.

Încet, încet am dat de un grup de oameni care mi-au schimbat întreaga viaţă şi m-au ajutat să văd viaţa altfel. De atunci mi-am jurat că o să devin ceea ce mi-am propus. Că nimeni şi nimic nu mă va împiedica să am ce îmi doresc.

A urmat apoi o perioadă în care am învăţat mult. Dar nu de la şcoală, ci din viaţă. Din experienţe, din eşecuri şi din succese. Şi am început să fac în sfârşit ceva ce îmi plăcea. Afaceri pe net. Acum totul avea un sens pentru mine. Nu mai trăiam degeaba. Şi în niciun caz pentru alţii!

Mi-am luat calculator. Şi am muncit pentru banii ăia în jur de 2 săptămâni. Apoi imprimantă, apoi un sistem audio. Apoi mi-am aranjat camera. Am fost în, poate, cea mai faină excursie din viaţa mea. Am întâlnit o grămadă de oameni super interesanţi. Şi nu m-am oprit aici. Am continuat să învăţ ceea ce îmi place. Cum să fac bani pe net şi cum să duc o viaţă mişto, aşa cum vreau eu.

Şi toate astea pentru că am avut curajul să ies din turmă. Pentru că nu am fost niciodată cel mai popular om din clădire, dar am învăţat să fiu. Să am o personalitate. Şi o mână de principii care mă călăuzesc oriunde m-aş afla.

Iar în final, îţi doresc ţie, omule din umbră, un destin. Destinul unui învingător.

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

1 thought on “Mesaj pentru cei care vor sa faca bani pe net

  1. Chiar daca scoala ofera prea putin . mai ales azi cand a ajuns intr-un haos total, nu trebuie sa o denigram total. Daca astazi stim sa citim si sa facem unele socoteli, totusi la scoala am invatat. In scoala nu se invata cum sa te descurci in viata. Daca am invata totul in scoala nici de tine Andrei si earticolele tale nu ar mai fi nevoie. Sa dam Cezarului ce i se cuvine. Fiecare lucru are importanta lui si am constatat ca apare cand ai nevoie de el , mai ales daca-l cauti.Eu sunt mai in varsta si m-am intalnit cu calculatorul aproape de pensionare, dar imi place sa invat continuu lucruri noi si nu ma deranjeaza ca o fac de la cei mai tineri decat mine dar care le cunosc mai bine.

Leave a Comment