Marketing Nu Prea Inteligent: Cum Face Emag-ul Discounturi Si De Ce O Afiliere Este Dificila

Marketing Nu Prea Inteligent: Cum Face Emag-ul Discounturi Si De Ce O Afiliere Este Dificila
Rate this post

Acum vreo trei ani cand a lansat Emag Profitshare m-am decis sa le testez sistemul de afiliere. Si am cautat cele mai bune oferte cu discounturile cele mai mari. Am pus echipa sa creeze tot felul de pagini, cu tot felul de bonusuri cu pretul recomandat si tot asa. Aceasta este o strategie de afiliere care da rezultate in piata normala Internationala. Aceasta strategie de a construi pagini si a prezenta un produs si pretul lui este o strategie standard, de bun simt!

Ei bine, in Romania acest lucru este imposibil. Iata cum se fac reducerile de sarbatori, black friday si alte asemenea evenimente de reducere:

 

emag-reduceri-in-ghilimele

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

 

Au scumpit produsul (nikon d5100) de la 2300 la 2998 si dupa au scazut la 2499. Deci aceasta “reducere” a scumpit pretul cu 200 de lei !

Acelasi aparat foto costa 1844 lei pe amazon.com. Si inca nu m-am straduit sa-l caut mai ieftin. Nu stiu daca este vina Emag sau a furnizorilor, dar la cat de mare este Emag cred ca ar trebui sa fie capabil sa aiba niste preturi fixe si sa nu depinda atat de mult de furnizor. In orice caz, indiferent unde este vina aceasta, politica de pret este de tot rasul.

Acest lucru mi s-a intamplat exact la fel si acum trei ani de zile! Cand sa lansez campania de afiliere am constatat, ca la toate produsele le-a creascut pretul cu vreo 300 de lei. Incredibil, dar adevarat. Iata cum se face marketing nu prea inteligent si cum suntem inca in epoca de piatra.

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

5 thoughts on “Marketing Nu Prea Inteligent: Cum Face Emag-ul Discounturi Si De Ce O Afiliere Este Dificila

  1. Da ,intradevar , aceasta am observat si eu de cativa ani,
    la Metro si alte magazine mari. De atunci nu mai fac cumparaturi decat dupa ce verific temeinic.

  2. Eu lucrez pe afiliere in .ro, insa e fff greu. Dupa ce iti faci si tu paginile de produs, pui text, faci review, vezi ca advertiserul a schimbat pagina produsului si il directionezi pe vizitator pe home page sau pe inexistenta. Nu am lucrat cu Emag, insa stiu ca politica de preturi e cuiul lui Pepelea in afiliere.
    Tudor, vezi sa nu te caute Emag, ca poate ti-ai indexat pagina in SERP…:)

  3. asta este business ul din romania, o mizerie…eu nu inteleg dc tot incearca sa prosteasca lumea, pt ca nu mai suntem in ’90, acum au 2000 de cai de acces catre orice si mai rau se duc in cap decat sa urce, degeaba mai investesc bani in AD daca se comporta asa urat.

  4. Nu numai Emag face discounturi in acest fel, ci aproape toți, de aceea exista riscul sa te compromiti in ochii cititorilor, orice program de afiliere ai avea.

Leave a Comment