La Multi Ani, Google Panda!

La Multi Ani, Google Panda!
Rate this post

In februarie 2011, Google a lansat un nou algoritm, numit Panda, care a fost menit sa identifice si sa sanctioneze continutul de calitate scazuta si sa clasifice siteurile, in functie de informatia oferita utilizatorilor. Aceste pagini, cel mai frecvent intalnite sub denumirea de “ferme de continut” (content farms), cu “articole care sunt relevante pentru interogare, dar nu pot oferi cea mai buna experienta pentru utilizatori” (Searchengineland.com).

Cand cineva cauta un cuvant cheie, Panda face in asa fel incat sa afiseze siteul de cea mai buna calitate, oferind o experienta placuta utilizatorilor (cel putin asta doreste).

Pe parcursul ultimilor patru ani, Google Panda s-a actualizat de mai multe ori, cu schimbari algoritmice si reimprospatari de date.

google-panda

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Evolutie Google Panda

  • Google Panda 1.0: Google ia masuri impotriva fermelor de continut
  • Google Panda 2.0: Google incorporeaza date de cautare despre site-urile blocate
  • Google Panda Update 6: Google Panda este lansat in presa internationala
  • Google Panda 3.0: Clasamentul si fluctuatiile siteurilor, din cauza Google Panda incep sa fie observate
  • Google Panda Update 20: Siteurile de proasta calitate incep sa fie penalizate
  • Google Panda 4.0: Google diminueaza sanctiunile pe unele siteuri mai mici
  • Google Panda 4.1: Cel mai recent update Google, permite site-urilor de inalta calitate sa fie mult mai bine cotate.

Google are mai mult 100 de miliarde de interogari de cautare pe luna, insemnand aproximativ 3,5 miliarde de interogari pe zi. Da, ati citit bine, atat de multe interogari!

Cu fiecare nou update Panda sau cu fiecare algoritm nou Google, sunt afectate mai bine de 2% din siteuri, ceea ce inseamna 70 de milioande de cuvinte cheie (interogari) influentate de Google Panda.

Dana Rusu

Am 8 ani experiență în marketing online.Aplează oricând la mine, pentru ajutor în demersurile afacerii tale online. Contact și mai multe despre mine aici (pe pagina mea de profil). Articole scrise de Dana Rusu.

Leave a Comment