În Care Dintre Aceste 4 Atitudini Mentale Te Încadrezi?

În Care Dintre Aceste 4 Atitudini Mentale Te Încadrezi?
Rate this post

Unul dintre principiile reușitei este următorul: ardeți toate podurile din spate, nu-ți lăsa nicio cale de întoarcere!

În acești ani de zile am observat următoarele atitudini ale începătorilor în Internet Marketing. Le voi scrie mai jos urmând să-ți dau și soluția sau calea de urmat pentru fiecare dintre aceste atitudini.

Atitudinea #1 : Nu Înțeleg Nimic – Este Prea Greu Pentru Mine

Aceasta este una dintre cele mai dese atitudini și seturi mentale. Daca te afli în această categorie poate să însemne că:

 • 1. Nu ești interesat de marketing online – deci las-o baltă! Nu-ți mai pierde timpul. Dacă vei da vreun ban pe vreun produs de educație de marketing online, foarte probabil acel ban va fi aruncat la gunoi, iar tu te vei mângâia cu veșnica neasumare a responsablității spunând: “am luat țeapă”.
 • 2. Ai fost păcălit să crezi că în Internet Marketing banii se fac ușor și rapid –  dacă nu înțelegi nimic și ți se pare prea greu, atunci, lucrurile CLAR nu vor fi ușoare (măcar la început), iar banii nici rapizi nu vor fi; nu confunda I.M.-ul cu bani din clickuri și scheme MLM de așa zisă îmbogățire rapidă și fără investiții (nu este nici pe departe așa)
 • 3. Nu cunoști limba Engleză  – în prezent se pot dezvolta afaceri online și în România și în limba română, dar trebuie să ai în vedere că navigarea, programele și multe facilități și avantaje sunt în limba engleză – acesta nu este un impediment pentru cine vrea cu adevărat să reușească!

Soluții pentru Atitudinea #1

Ca să depășești aceste obstacole poți să faci următoarele:

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

 • forțează-te să fii interesat, să citești, să cauți, să înțelegi
 • învață limba Engleză
 • învață să lucrezi cu calculatorul
 • înțelege ce înseamnă rapid în lumea afacerilor: în general, rapid înseamnă recuperarea investiției sub 10 ani. Un termen BUN (normal) de recuperare a investiției este de 10 ani ! Se spune că dacă o firmă nu dă faliment în următorii 5 ani, este stabilă. Acestea sunt fapte incotenstabile ale afacerilor (și nu, nu a țepelor care te mint că te vei îmbogății peste noapte). Deci, orice afacere care-ți permite să-ți recuperezi banii într-un termen de sub 5 ani se poate numi rapidă! Online-ul oferă chiar posibilitatea să câștigi bani sub 6 luni, 12 luni și tot așa. Asta, bineînțeles dacă faci ce trebuie făcut. Deci, în comparație cu afacerile clasice și cu invesțiile, termenul de recuperare al investiției și al intrării pe profit este mult mai mare! Dar, acest lucru nu înseamnă că nu exista loc de eșec, mai ales pentru cineva cu o astfel de atitudine și fără experiență!
 • caută înțelesurile adânci ale faptului că tu cauți “bani rapizi și îmbogățire peste noapte” – acolo este o patimă sufletească, o deznădejde, o frică, o lipsă de credință – caută s-o vindeci, nu cu mijloace omenești (bani, scheme de îmbogățire rapidă – loto, pariuri, bani din clickuri și eu mai știu ce alte bazaconii pe care le crezi, doar pentru că vrei tu să le crezi), ci prin mijloace sufletești!

Atitudinea #2: Dar Cât Mă Costă

Această atitudine poate să vină de la două grupuri de mentalități:

 • cei prevăzători să nu sufere vreun eșec – deci, dacă te încadrezi aici recitește atitudinea #1 și soluțiile oferite acolo
 • cei cu o minte matematică, economică care vor să prevadă totul

Dacă te afli în categoria că vrei să prevezi totul, învață să faci un plan de afaceri și estimează cheltuieli, timpul și toate costurile necesare demarării afacerii. Te costă: timp, bani, muncă, stres, efort fizic, intelectual, ore de distracție și tot așa.

Nu o să detaliez mai mult, dar din experiență, această atitudine #2 este o atitudine ce vine imediat după atitudinea #1 – tot o atitudine a unui grup sceptic, cu risc mare de eșec. Deci, soluțiile sunt tot cele date la Atitudinea #1 plus întocmirea din timp al unui plan de afaceri.

Atitudinea #3: Am Început Și N-am Prea Început

Această atitudine mentală este un virus mental urât, scâbros și viclean. Aș putea spune că un procent de 99% din cei care au început au acest virus mental. Acest virus mental se hrănește tot pe structurile mentale ale atitudinii #1 și soluțiile sunt în mare parte tot cele de la atitudinea #1.

Atitudinea #3 se manifestă în sensul că cineva depune un oarecare efort. Un efort scindat, lipsit de peseverență, lipsit de ambiție și, mai ales lipsit de credință în rezultat. Abia așteaptă acea persoana să zică: “știam eu că nu merge”. Efortul în această atitudine este limitat și cumva precaut. Nu vreau să mă dăruiesc mai mult pentru că “dacă nu merge?”.

De asemenea, este o atitudine caldicică. Stau în banca mea, fac câte ceva și mai văd eu ce va fi. Nu sunt pasionat, am nevoie de bani, sunt leneș, sunt delăsător, sunt neorganizat. Și, mai ales îmi inventez o gramadă de scuze, peste scuze.

Soluții pentru Atitudinea #3

Ori o lași baltă, ori…

 • îți arzi podurile din spate
 • perseverezi mai mult
 • înveți mai mult
 • practici mai mult
 • te organizezi mai mult
 • citești mai mult
 • muncești mai mult
 • și muncești mai mult
 • și muncesti și mai mult !

Atitudinea #4: Sunt Hotărât Știu Că Aceasta-Mi Este Calea!

Aceasta este atitudinea învingătorilor. Deja când ai această atitudine toate soluțiile date vor veni de la sine. Vor fi ca o a doua laturaă a ta. Nu va trebui să te forțezi să le faci, ci efectiv le vei face. Vei sacrifica tot ce este de sacrificat, vei arde podurile din spate, îți vei investi timpul și banii ca să mergi pe această cale. Nu te vei crispa la un eșec, ba mai mult te vei bucura că ai găsit o nouă cale pe care s-o eviți și ai mai învățat ceva nou.

Vei fi atent să înveți din greșeli și această atenție și aceste greșeli pe care le faci îți vor aduce experiență. Și fără să-ți dai seama, cu trecerea timpului te vei trezi că ești deja pe cale și ai deja rezultate.

Soluția pentru a păstra această atitudine este tot una de ardere a podurilor din spate. Când dai totul din tine și nu mai ai ce să dai, nu ai cum să nu mai mergi pe acest drum. În momentul în care ai sacrificat totul, atunci înseamnă că deja ți-ai luat biletul să fii pe această cale.

Cei care stau cu picioarele în două luntrii sau mai multe, se vor frânge în multe părticele. Înțelept este cel care a decis să stea doar într-o luntrie și cu acea luntrie să vâslească până la destinație!

Concluzii

Dacă te afli în una dintre primele trei atitudini: ori o lași baltă, ori te luptți cu tine într-un lung proces de schimbare. Dacă ești în atitudinea #4 nu prea ai cum să eșuezi și vei vedea rezultate. Aceste lucruri le scriu din experiență și din ce am observat că s-a întâmplat cu zeci și sute de oameni. Cei dispuși să-și ardă podurile din spate, cei perseverenți și hotărâți să facă ceva pe această cale (Internet Marketing – sau oricare altă cale) au reușit să-și atingă obiectivele! Ce-i nehotărâți, cei împrăștiați ori au lăsat-o baltă, ori s-au scufundat în eșec. Iar cei care au ieșit din eșecul în care au intrat, când s-au ridicat, au mai făcut un pas spre atitudinea #4, apropiindu-se și mai mult de succes!

Deci, analizează-te bine unde te afli. Nu te minții. Leapădă-te de orice patimă de îmbogățire rapidă și peste noapte, de dorințe de înavuțire și fantasmagorii de independențe și libertăți financiare (căci mai e cale până acolo și cât e de lungă sau scurtă, această cale este o chestiune individuală) și analizează bine care este calea ta. Nu te mai minții. În inima ta, știi care este adevărul. O dată identificat adevărul, ia o decizie și ține-te de ea. Ori o lași baltă, ori reușești!

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

3 thoughts on “În Care Dintre Aceste 4 Atitudini Mentale Te Încadrezi?

Leave a Comment