De La O Simplă Pâine La O Afacere Online De Succes

De La O Simplă Pâine La O Afacere Online De Succes
5 (100%) 2 votes

Necesitate, pasiune, interes, curiozitate? Toate acestea sunt „declanșatoare” care te pot propulsa de la nimic la CEVA!

Deși îmi plac modelele, pentru că într-o mare măsură sunt reproductibile, o să-ți dau un exemplu concret despre cum poți porni o afacere online de la o „simplă” pâine!

Să spunem că te pasionează bucătăria sau îți place să gătești. Sau, poate ai fost nevoit să înveți să gătești sau poate ți-ai dorit să înveți să gătești mai sănătos și nu să cumperi orice produs de-a gata pe care-l găsești pe raftul unui super-mini-market!

Din această paletă largă de mâncăruri, să alegem simpla pâine. Dacă te vei apuca să cauți pe Internet vei găsi încet, încet o mulțime de tehnici, de rețete și de metode de preparare a pâinii. Toate răspândite și neordonate!

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

De asemenea, vei găsi și seminarii, bloguri, cărți și DVD-uri destinate preparării pâinii.

Totul a pornit de la simplă pâine, dar iată ce univers ți s-a deschis!

Te hotărăști să studiezi, să aplici, să citești. După 6 luni de eșecuri și mici succese lucrurile încep să se lege. Ai rețete, ai eșecuri înregistrate și ai început să știi destul de bine pașii pentru a face o pâine. Cunoști uneltele, tehnicile, ce este de făcut și ce este de evitat, ai pași, rețete și mai ales experiență.

Fără să-ți dai seama, îl poți învăța și pe vecinul cum să facă o pâine.

Cum Faci Dintr-o Simplă Pâine O Afacere De Succes Online?

 1. Începi să-ți construiești un blog dedicat acestei nișe – brutărie, patiserie, trai sănătos, etc.
 2. Începi să-ți structurezi ideile, rețetele, pașii, trucurile și toate informațiile pe care le-ai adunat în aceste șase luni.
 3. Te apuci să redactezi articole și cărticele frumos formatate, cum te-am învățat în metoda P.A.R.C.
 4. Instalezi un email marketing manager precum Aweber.
 5. Publici articole, te promovezi în special prin metode SEO discutate pe larg în Blogsens sau și pe acest blog.
 6. Traficul va crește încet, încet pe măsură ce publici articole relevante pe nișa pe care o ataci.
 7. În 6 luni ar trebui să ai deja o listă (de persoane ale căror email îl ai) înfometată de informație de calitate.
 8. După tot acest timp, îți poți vinde cartea și să încasezi bani.
 9. Poți repeta procesul, scoțând alte cărți despre alte tehnici, deoarece domeniul este vast (Pont: orice domeniu este vast dacă te apuci să-l studiezi !!)
 10. Sau, și mai bine, de ce să nu faci un site de membership online pururi verde? Și, astfel să generezi un venit pasiv?

Posibile Blocaje Mentale Foarte Des Întâlnite

1.Mai există informație despre subiect pe Internet – răspuns din experiență: nu contează!

2.Cine o să-mi cumpere cartea/ebook/membershipul dacă există deja așa ceva pe piață – cei care au cumpărat ce exista pe piață, cei ce nu au aflat despre ce exista pe piață înaintea ta, cei noi intrați pe piață.

3.Nu sunt pregătit suficient în domeniuP R E G Ă T E Ș T E – T E ! Este neacceptabil să te dai expert și să fii un impostor! Știu, sunt mulți pe Internet care fac asta și doar prin minciuni frumos meșteșugite fac vânzări. Dar fiecare își va lua plata pentru ceea ce face pe termen lung sau scurt. Impostorul, imediat va fi depistat și lepădat. Nu va avea clienți fideli și repetitivi !

4. Nu pot – este posibil ca unii să nu poată și poate te afli printre ei, nu neg această posibilitate. Dar ”nu pot” poate conține și o disperare în fața procesului. Iar dacă acționezi dintr-o disperare, atunci trebuie să iei imediat aminte la acest lucru și să schimbi disperarea cu nădejdea. Îmi povestea mama, că pe vremea bunicului, la sat era un bătrân ”foarte bătrân” care abia se ținea pe picioare. Și avea un munte de coceni și o căruță de încărcat. Era singur. Nimeni să-l ajute. Întrebat despre cum o să reușească, a spus: „iată, cocean cu cocean”. Și peste câteva ore căruța era plină ochi. Într-adevăr, când privim procesul per ansamblu, ne putem uneori speria. Dar totul este să faci pași mici și constanți cu determinare spre țelul propus. Datori suntem să „arăm”, să „semănăm”, să „plantăm” și să facem tot ce putem. După aceea, să așteptăm cu răbdare rodul. Unii îți vor garanta că rodul va veni. Da, există șanse mari ca rodul să vină, dar de asemenea există posibilitate să vină și o furtună care să distrugă toată „plantația”! De aceea, nici să ne entuziasmăm fără măsură, dar nici să ne întristăm peste măsură. Eșec sau succes, important este să mergi înainte! Exact ca la o rețetă de pâine! Ce dacă n-a ieșit de 99 de ori? Poate iese acum, a suta oară… Și poate iar nu iese de 99 de ori… Dar poate iese a două sutea oară. Perseverență. Fără perseverență, experiența nu se va acumula.

5.Aoleu, ce mă fac cu cheltuielile, costurile (eu vreau afaceri online fără investiții!) Nu fii naiv! Dacă vrei să obții ceva în viața aceasta, leapădă „gândirea de tip fast-foodistă, de super market, consumeristă – fericire la pachet instant!”. Este nevoie de jertfă pentru orice dorești să faci cum trebuie. Dacă vrei chinezării, viață rapidă, ușoară și plină de distracție atunci du-te la mall! Deși succesul este vândut sub această formă, îmi pare rău dar trebuie să te informez că succesul este exact opusul! Disciplină, educație, muncă, investiții financiare (nu costuri!), investiții de timp și de efort fizic și intelectual. Nu există afacerea online ca un pachet de pop-corn pe care-l bagi în cuptorul cu microunde, face poc și te umple de bani! Această gândire extrem de nocivă, poate să vină tocmai și din faptul că găsim totul de-a gata! Totul este la super market. Cum mi-a zis cineva: Să avem sănătate, pentru că tot restul îl cumpărăm de la super-market! Destul de adevărat, dacă vedem lucrurile doar la nivel material. Dar, iată efectele! Ne-am slăbănogit! Nu vrem să muncim, nu vrem să jertfim nimic! Nici timp, nici bani, absolut nimic. Ei bine, mâncarea bună, afacerea solidă și orice alte lucruri trainice nu se găsesc la super market și mai ales la preț de super-market. Acolo găsești în mare parte otrăvuri frumos ambalate (de exemplu banane verzi, care pe urmă în două ore s-au copt de s-au și înnegrit până ajungi cu ele acasă!).

Concluzii

Soluțiile? Ți le-am dat mai sus. Dar mai ales, dacă vrei să faci o afacere online, atunci te provoc la ceva mai simplu. Învață să faci o pâine precum făceau bunicii la țară. Și atunci când vei vedea câtă muncă este pentru o simplă pâine adevărată, atunci vei da valoarea corectă unei pâini și nu vei da doar doi bani pe ea! Atunci poate vei începe să înțelegi, că lucrurile nu sunt precum ni se prezintă la TV sau cum ne sunt prezentate într-o societate consumeristă.

Deci este nevoie jertfă: muncă, perseverență zilnică, dorința de a învăța și mai ales axează-te pe a deveni un om de valoare și nu pe a face bani!

Pe măsura valorii pe care o vei oferi, vor veni și banii. Scopul trebuie să fie valoarea și nu banul! Banii vor veni, după ce vei ajunge la VALOARE.

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

7 thoughts on “De La O Simplă Pâine La O Afacere Online De Succes

 1. Foarte instructiv,incurajator si motivant,articol.Se pliaza exact pe societatea in care traim,pe lipsa de entuziasm fata de munca,fata de bucuria lucrului realizat,cu truda,de mainile tale,pe starea de apatie si descurajare care ne-a cuprins.Vrem totul de-a gata,aici si acum,fara riscuri si truda! Nu exista o astfel de societate! Chiar daca incercarile ,de pana acum,au dus la un esec,undeva ,te asteapta succesul.Persevereaza,nu abandona la primul hop! Felicitari!

Leave a Comment