De ce sa fii programator?

De ce sa fii programator?
5 (100%) 3 votes

Degeaba ai un mar daca nu stii ce sa faci cu el. La fel se poate spune si in cazul programarii web. Degeaba stii HTML, CSS, PHP daca nu stii ce sa faci cu astea. Aici ma refer la oamenii care vor sa castige bani din asa ceva, nu la cei care o fac doar din pasiune.

Acum cativa ani, dupa ce am invatat si eu PHP, voiam sa-mi actualizez unul din siteuri. Sa-l fac dinamic. Uite asa mi-am petrecut eu toata vara lucrand la el, uneori pana seara tarziu. Si a iesit frumos. Eram mandru de ceea ce realizasem. Ba chiar au inceput sa vina vizitatorii. Aveam mai multi decat sperasem vreodata. Oamenii au inceput sa ma felicite pentru minunatia realizata, dar eu eram nefericit. Desi aveam o gramada de vizitatori, nu stiam ce sa fac cu ei. Ajunsesem sa cred ca totul era in zadar, ca muncisem degeaba. Si asa a fost, pentru ca eu nu m-am gandit ce o sa fac cu siteul dupa ce o sa fie gata, ci m-am gandit doar sa-l termin.

Vrei Sa Inveti GRATUIT Sa Faci Site-uri Pe WordPress?

Acela a fost momentul in care am luat o pauza de vreo 3 luni de zile. Au fost 3 luni in care nu am facut nimic, in care nu m-am atins de programarea web sau chiar de internet. Tot ce faceam la calculator era sa ascult muzica si sa ma uit la filme.

Apoi mi-am dat seama ce greseala facusem. Si am inceput sa studiez problema. Acum nu mai era vorba doar de o pasiune, ci de a scoate bani din asta. Bani care ma vor ajuta sa-mi indeplinesc visul. Si uite asa, incet, incet am inceput sa scot profit din ceea ce faceam. A fost oarecum motivant si necesar in acelasi timp.

De aceea va spun, daca stiti toate astea, daca stiti programare si design web, inainte de a face un site, ganditi-va ce veti face cu el. Care este motivul pentru care il faceti.

E adevarat. Mie imi place programarea, dezvoltarea web. Si ar face-o si pe gratis. Dar destinul omului este sa evolueze. Banii nu mai sunt o motivatie asa de mare pentru mine, sunt mai mult o cale inspre altceva. Altceva mai bun decat acum.

Daca ar fi sa dau un sfat din toata povestea asta, acela ar fi sa va concentrati in dezvoltarea web si in viata in general, pe lucrurile importante. Pe cele care credeti voi ca merita. Nu pe cele care cred altii ca ar merita pentru voi.

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

2 thoughts on “De ce sa fii programator?

  1. “Oamenii au inceput sa ma felicite pentru minunatia realizata, dar eu eram nefericit.”

    … de adaugat, cei mai priceputi programatori lucreaza pentru altii. Iar daca doresti sa devii propriul tau sef… mai rascoleste acest blog de nota 10.

Leave a Comment