Cum sa-ti valorifici siteul la maxim

Cum sa-ti valorifici siteul la maxim
5 (100%) 1 vote

Poți să ai cel mai mare site din lume, pentru că nu va conta deloc dacă nu va aduce bani. Deci dacă vrei să reușești o afacere în online, să scoți bani din acea afacere, trebuie să îți valorifici site-ul. Există multe modalităţi de a face bani cu un site web – şi veţi descoperi că nu există “o soluție universală”.

Cât anume câștigi de pe site depinde de piață, website, calitatea traficului, produsele promovate și așa mai departe. Când se gândesc la modalități de valorificare a site-urilor pe care le dețin, mulți internet marketeri fac greșeala de a începe cu produsul, când, de fapt, ar trebui să își pună o simplă întrebare:

„Care sunt nevoile și dorințele vizitatorilor mei? Ce anume caută, cum îi pot ajuta și ce ar fi interesați să cumpere?”

Ia o pauza de un minut și gândește-te la răspunsurile acestor întrebări. Poți descoperi că ai o sumedenie de produse back-end pe care le livrezi clienților sau vizitatorilor.

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Unul dintre factorii care contribuie foarte mult la transformarea unui website într-o afacere profitabilă este testarea. Decât dacâ încerci reclame diferite, de la advertiser diferiți, în locuri diferite și cu designuri diferite, tot ce faci e să îți dai cu presupusul. Google Analytics este una dintre uneltele care te ajută enorm la acest capitol.

Există două mari categorii de website-uri de pe urma cărora poți scoate bani:

1. Cele care promovează produsele altora

2. Cele care promovează produsele tale.

Cum să faci bani promovând produsele altora

Există așa-numitele „programe de afliliere”, care sunt o modalitate minunată de valorificare a traficului, chiar și atunci când nu ai produse proprii. Sunt, totodată, o foarte bună modalitate de testare a unor nișe sau idei de produse înainte să cheltui prea mulți bani.

Un program de afiliere este atunci când vinzi produsul altcuiva pentru un commission. Uneori aceste comisioane pot ajunge la 100%, depinzând mult de specificul pieței și strategia de marketing a persoanei cu care te-ai afiliat.

Această metodă poate fi folosită și dacă ai deja un produs al tău. Este una dintre cele mai bune meted de maximizare a valorii duratei de viață a clientelei, prin a-i vinde mai mult decât are nevoie.

Cum să găsești programe de afiliere

Există numeroase astfel de programe pe internet, mai mari sau mai mici. Ai în cele ce urmează câteva sugestii pentru început:

 • Clickbank.com
 • PayDotCom.com
 • AffiliateWindow.com sau CommissionJunction.com

Cum să alegi un program de afiliere bun

Înainte de a te implica într-un astfel de program documentează-te cu privire la:

 • Frecvența de plată. Cu unele programe vei fi plătit la 90 de zile după vânzare, așa că dacă nu dorești să aștepți trei luni pentru a încasa banii, caută programe de afiliere unde vei fi plătit mai des (săptămânal, sau cel puțin lunar).
 • Modalitatea de plată. Cum te plătesc? Cea mai bună soluție este paypal, dar unele programe adoptă alte astfel de variante, așa că fii atent la diferențele dintre legislația fiscală între state sau țări.
 • Care este limita de plată? O sugestie este de a face tot posibilul să găsești un program în care să poți să îți setezi limita de plată la un nivel acceptabil, astfel încât să nu fie nici pre a joasă, și să îți cheltui banii pe diverse comisioane bancare, dar nici prea ridicată, tocmai ca să poți fi plătit cât mai des.
 • Care este răsplata?
 • Este un program cunoscut sau nu? Acest lucru devine foarte important atunci când intri într-un program individual de afiliere. Caută pe Google înainte și vezi dacă colaboratorii primesc plata sau nu, pentru că unii marketeri uită să mai plătească. De exemplu, astfel de probleme nu apar cu Clickbank sau Paydotcom.
  Ce fel de scripturi folosesc? Ești sigur că acel script înregistrează fiecare vânzare pe care tu o generezi pentru proprietarul serviciului?
 • Au materiale de marketing disponibile pentru tine?
 • Pare site-ul ca fiind unul care să convertească vizitatorii în clienți la un randament ridicat, sau nu. Cu cât vânzările în pagină sunt mai bune, cu atât vei câștiga mai mulți bani din comisioane. Așa că asigură-te că promovezi un website care urmărește principiile de advertising te tip „direct response”.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

1 thought on “Cum sa-ti valorifici siteul la maxim

Leave a Comment