Cum să spargi topurile în 2011

Cum să spargi topurile în 2011
5 (100%) 1 vote

Lasă tot ce faci şi urmăreşte-mă cu atenţie. În următoarele minute îţi voi spune de ce 2010 a fost un an în care puteai să faci mult mai multe şi cum să recuperezi timpul pierdut şi să faci din 2011 un an cu venituri de patru zerouri lunar.

Primele două lucruri pe care le fac la începutul unui an sunt:

1. O analiză a anului trecut ( 2010 )

2. Obiective pentru anul ce abia a început ( 2011 )

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Multă lume nu prea ia în serios lucrurile astea. Bravo lor. Succesul şi banii nu sunt pentru toţi. Şi ca să nu ne lungim, uite despre ce vorbesc:

1. Analizează anul 2010, împărţit pe trei mari categorii:

a. Din punct de vedere financiar

Fie că vrei, fie că nu, banii contează foarte mult, mai ales în zilele noastre. Fără ei – poţi fii fericit. Sunt total de acord. Însă dacă îi ai, îţi oferă al naibii de multe opţiuni. Aşadar, cum a fost 2010-le din punct de vedere al banilor pentru tine?

A fost bun? A fost rău? Se putea şi mai bine?

Nu te cunosc, nu ştiu ce ai făcut, însă permite-mi să-mi dau puţin cu părerea. Cred că anul trecut a fost unul nu foarte strălucit pentru tine. Te aşteptai la mai mult. Credeai că o să câştigi mai mult, că toate lucrurile alea în care credeai aveau să devină realitate. Toate proiectele aveau să aibă succes. Sau măcar o mare parte din ele.

Dar nu a fost aşa. Au venit reducerile, care în oarecare măsură probabil te-au afectat şi pe tine. Chiar şi indirect. A mai fost şi criza de care toată lumea vorbeşte, apoi atâtea cheltuieli neprevăzute. Facturi peste facturi. Poate o rată, două la bancă.

Şi uite aşa a venit sfârşitul anului.

Probabil unii se întreabă de ce e nevoie să pui accent pe anul trecut. Pentru că trebuie să ştii unde ai fost, unde eşti şi unde te duci. Analizează 2010-le. Şi pune-ţi următoarele întrebări:

Ce mi-a plăcut la 2010 din punct de vedere financiar?

Ce nu mi-a plăcut în 2010 din punct de vedere financiar?

Ce am învăţat în legătură cu banii, în 2010?

Ce greşeli am făcut şi nu mai trebuie repetate?

Ce venit am avut? Ce profit am avut? Ce profit trebuia să am?

Care sunt cele mai mari realizări din punct de vedere financiar, în 2010?

Ok, acum să trecem la partea a doua…

b. Din punct de vedere social / personal

Toţi prietenii tăi, tot ce te înconjoară… familie, rude, vecini, tanti de la magazin cu care mai vorbeşti din când în când… toate astea duc spre succesul sau insuccesul tău personal şi profesional. Indiferent că vrei bani, un stil de viaţă de invidiat sau o sănătate de fier… trebuie să fii foarte atent cu cine şi ce te înconjori.

Aşadar, cum a fost 2010 pentru tine din punct de vedere social? Al relaţiilor cu prietenii, cu familia?

Cum ţi-au afectat toate astea celelalte domenii (profesional spre exemplu) ? Gândeşte-te bine, pentru că e foarte important.

Ai trecut prin momente dificile? Poate o despărţire? Poate certuri în familie? Cât de mult te-a afectat şi cum te simţi acum?

c. Din punct de vedere al sănătăţii

Am lăsat-o ultima pentru că e cea mai importantă. Fără sănătate nu poţi avea nimic de mai sus. De aceea trebuie să ai grijă de ea mai bine decât un copil mic.

Cât sport ai făcut în 2010?

Cât de sănătos obişnuieşti să mănânci?

Iei întotdeauna micul-de-jun? Ştiai că e cea mai importantă masă a zilei?

La cât te trezeşti dimineaţa? Obişnuieşti să pierzi multe nopţi în cluburi?

Care e cea mai mare problemă de sănătate pe care o ai şi cum poţi face să scapi de ea? De ce ai nevoie?

Atât cu 2010. Acum că ştii unde te afli pe drum spre succes, trebuie să ai o viziune clară unde anume vrei să ajungi.

2. Gândeşte-te FOARTE bine unde vrei să ajungi în 2011

Trebuie să ai o viziune foarte CLARĂ! Sunt mai serios decât infartul! Fără o viziune clară şi concretă a ceea ce vrei nu o să realizezi mare lucru.

Cum faci asta? Simplu, iei din nou cele 3 planuri.

a. Câţi bani vreau să fac în 2011?

Nu e vorba de bani. Ţine minte. E vorba de lucrul la care te pricepi şi care îţi aduce bani. Skill-ul – aşa cum zice americanu’. Îţi trebuie un skill să faci 1000 de dolari pe lună, alt skill să faci 10.000 de dolari pe lună şi cu totul alt skill să faci 100.000 de dolari pe lună.

Foarte mulţi antreprenori greşesc atunci când nu au o viziune clară şi o strategie bine pusă la punct. Trebuie să ştii exact ce vrei şi exact cum poţi obţine.

Să zicem că îţi pui următorul obiectiv.

Vreau să fac 1.000 de dolari pe lună, până la sfârşitul lui 2011.

Pentru asta, am nevoie de o metodă prin care pot face bani. Unu la mână, poţi lua afacerile offline. Însă de cele mai multe ori acolo trebuie investiţii destul de frumoase. Sau doi la mână, poţi lua afacerile pe internet, unde cu investiţie minimă la început, poţi scoate 1.000 de dolari pe lună.

Ok, să zicem că te axezi pe afacerile online. Aici îţi trebuie un skill. Trebuie să fii bun la ceva, dacă vrei să câştigi bani. Trebuie să fii 100% FOCUSAT doar PE UN SINGUR lucru.

Skillul ăla înseamnă anumite cunoştinţe în domeniu. De unde iei acele cunoştinte? Cumperi cartea Secretul Afacerilor Pe Internet ( haha, glumesc ). Poţi citi anumite bloguri despre internet marketing, printre care şi SecretulBanilor.

Însă înainte de toate, focusează-te pe un anumit lucru. Pentru că 1000 de dolari pe lună din internet, poţi avea dacă şti:

1. Să vinzi ceva, oricui ( spre exemplu Copywriting )

2. Să aduci vizitatori pe site ( spre exemplu SEO )

3. Să ai MINIME cunoştinţe despre cum rulează un blog ( spre exemplu să ai idee cum funcţionează WordPress )

Şi toate astea se învaţă. Trebuie doar să ai un pic de răbdare.

Aşadar, nu o mai lungim.

Pune-ţi o sumă pe hârtie. Pune o strategie la cale, apoi fă tot posibilul să te ţii de ea. Lipsa focusului = lipsa succesului. Până şi Bill Gates iţi poate spune asta.

b. Unde vreau să ajung în 2011 pe domeniul personal şi social?

Aşa cum îţi ziceam, eşti media celor cu care te înconjori. Dacă vrei să ai succes, înconjoară-te cu oameni care au succes. Câţi prieteni ai care fac 1000-10.000 de dolari pe lună? Ce ai învăţat de la ei?

Ai un mentor? Dacă nu ai, ia-ţi unul. E esenţial în drumul spre o viaţă aşa cum vrei tu. Ia-te după oameni care au obţinut deja ce vrei tu şi copiază-i. Cea mai simplă cale.

Nici nu ştiu de care ori am zis, ori mi s-a zis asta. E atât de simplu şi totodată atât de ignorat de mulţi.

c. Ce am de făcut pentru a avea o sănătate de fier în 2011?

La sănătate e simplu. Îţi trebuie aşa: Sport zilnic, mâncare sănătoasă – fără grăsimi în exces, fără sucuri, cafea, ţigări în exces. Şi desigur somn, dar nu foarte mult ( nu vrei să pari leneş, haha ).

Până săptămâna viitoare, vreau să îţi pui planul pe picioare. Totul pe o foaie de hârtie. Scrisă la calculator, scoasă la imprimantă, nu are importanţă.

Pentru că de azi în 7 zile, îţi voi arăta cum să îţi găseşti domeniul care ţi se potriveşte pe internet şi cum îl poţi exploata la maxim, pentru a ajunge la minim 1.000 de dolari pe lună.

123home321
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

29 thoughts on “Cum să spargi topurile în 2011

 1. foarte bune sfaturile, am luat-o inainte cu obiectivele… le-am fixat deja, m-ai am putin de lucrat la planul prin care vreau sa ating obiectivele. Mult succes in continuare, foarte buna treaba pe care o faci! Sa ai parte de tot ceea ce iti doresti in 2011 !!!

  • Pasii acestia intradevar duc la succes, si a-m face bine toti daca i-am urma. Chiar daca ar fi sa te puna sa cumperi ceva iti garantez ca nu a-i pierde nimic daca a-i cumpara. Eu personal deocamdata nu am cumparat ceva de la Andrei deoarece el se bazeaza mai mult pe afacerile online, tip de afaceri care momentan nu sunt pentru felul meu de a fi. Poate pentru altii merg, dar eu vreau ceva mai mult, ceva care sa fie in concordanta cu temperamentul meu mai dinamic :). Insa doar experimentand poti afla ce ti se potriveste sau nu.
   Eu de exemplu am cumparat o carte foarte interesanta a unui autor roman si mi-a parut enorm de bine ca am investit banii aia in ea. Mi-a deschis interesul pentru un domeniu despre care nu eram sigur ca as putea avea succes. Deocamdata sunt un incepator in acel domeniu, invat in fiecare zi cate ceva nou si simt ca imi place ce fac. Asta e cel mai important pana la urma. Oricum, ca sa devii expert in orice domeniu ai nevoie de cel putin 10 ani de practica. Important e sa fii sigur ca vrei sa lucrezi in acel domeniu pentru tot restul vietii.
   Pana acum am facut mii de lucruri, am incercat zeci poate sute de metode de facut bani, dar nu am gasit ceva care sa imi placa. Pana nu te opresti in dreptul metodei potrivite pentru tine si pana nu te hotarasti sa perseverezi, nu poti avea rezultate pozitive.
   Le doresc succes tuturor care experimenteaza si au increderea ca vor reusi pana la urma!
   Succes!

  • Bogdan, nu vreau sa fiu rautacios dar tu daca ai sti cum sa-i inveti pe altii, pas cu pas si intr-un mod simplu, cum sa faca cel putin 1000$ pe luna, nu ti s-ar parea normal sa ai si tu un castig cat de mic pentru timpul care-l pierzi?

   Si nu-mi spune te rog ca esti un bun samaritean si-ti ajuti aproapele doar din placere, fara sa ai o agenda secreta.

   Fara Andrei eu nu as avea site-ul care-l am acum de exemplu, si optimizat cat de bine am putut intr-un timp atat de scurt (nici 2 saptamani).

  • Salut Bogdan,

   Nu e nevoie sa cumperi cartea. Poti foarte bine sa urmezi sfaturile care le scriu pe blog. Nu am obligat pe nimeni sa faca nimic, insa tine minte un lucru.

   Nu ma refer doar la a cumpara cartea mea sau a da bani pe nu stiu ce. Insa daca vrei sa ai succes, odata si odata tot va trebui sa investesti in educatia ta.

   Eu am facut-o, altii au facut-o si sunt sigur ca tu o sa o faci.

   Ca o sa cumperi cartea sau nu, nu e nicio problema. Cand ai intrebari trimite-mi pe mail si iti raspund cu mare placere.

 2. @Bogdan: Fara suparare, proprietarul saitului SB este unul din cei care isi castiga banii(sau cel putin o parte) din vanzarea unui produs pe net, cat de bine stie sa te convinga sa-i cumperi produsul e treaba lui, dar tu cand intri pe sait trebuie sa fii constient ca intr-un fel sau altul incearca sa-ti vanda acel produs.

  • Nu stiu la ce v-ar ajuta castigul meu. Poate doar la un pic de motivatie.
   Am aratat deja o parte din castig.

   E timpul sa ne focusam pe educatie. Cel mai important lucru. Doar urmareste blogul si o sa ai toti pasii.

 3. buna Andrei.am comandat cartea ta Secretul afacerilor pe internet la recomandarea lui tudor mateescu pe data de 8 decembrie 2010 si nici acum nu am primit-o!!!!!!ce s-a intimplat?te rog sa-mi raspunzi

  • Buna,

   Sunt foarte sigur ca ti-am trimis-o. S-ar putea sa fi incurcat posta avizul si sa nu iti fi ajuns.

   Iti scriu pe mail mai multe detalii.

 4. Abia astept urmatorul tau articol si mutumesc pentru cel de azi. Mi-a adus o noua motivare ca sa fiu mai productiva si sa am grija de timpul meu. Sper sa ma ajuti sa descopar domeniul din care pot face bani. Nu stiu cum ai de gand, insa am incredere in tine. Voi urma pasii dati si sper sa am un 2011 exceptional.

 5. Salut Andrei,
  La fel ca si Eliza am comandat si eu in decembrie cartea ta !Apoi prin intermediul lui Tudor Mateescu! Dar nu am primit nimic!
  Dar n-am stat cu mainile-n san si am facut un blog.E drept ca m-a ajutat un prieten foarte bun Cristian Neacsu, de la :
  http://fiverrway.com/

  Uite aici ce a iesit:
  http://fiverrway.com/

  Mi-ar place sa aflu parerea ta! Si abia astept recomandarile tale!

  Cu prietenie,
  Marian

  • am nevoie de mai multe detalii:

   1. numarul de vizitatori pe zi
   2. ce modalitati de monetizare a folosit pana acum

   apoi iti pot spune mai multe.

 6. Util acest site.Primii bani din net de aici am invatat sa-i fac.Nu ma ocup cu asa ceva dar e bine saai o alternativa.
  Un schimb de carti pentru cine e doritor : Caut ” De la idee la bani”.
  Succes in toate!

 7. Incerc sa fac si eu bani pe internet de aceea ma straduiesc sa dau tot ce am mai bun,si sa invat repede ca altfel competitia ne-o ia inainte.
  Daca astepti momentul potrivit te intrec alti…

 8. Salut Andrei, m-am abonat si eu la newsletter.. este primul site de gen care m-a impins sa fac chestia asta, astept restul email-urilor si sper ca la sfarsit pot incepe sa fac bani..Nu e problema de cum va fi creat site-ul desi as vrea sa stiu cum imi intra mie bani in cont sau chestii de genu… astept raspuns.

  Zaharia Vlad.Stima!

  • Salut Vlad,

   Intrebarea ta ar trebuie sa fie mai concreta de atat. Sunt mai multe tipuri de monetizare – in functie de tip ai o metoda diferita de a incsa banii, daca o sa cauti pe site gasesti raspunsul la ele.

 9. Andrei,

  scriu si eu be site-ul tau dupa cum vezi.

  Felicitari in primul rind!..esti cit se poate de convingator si am toata increderea in felul tau de a ne ghida.

  Pentru asta , iti multumesc!

  Am raspuns la toate interbarile tale numai cam am actualizat anul…2012.:-)

  Astept newsletter -ul tau in continuare si abai astept sa-mi deschod propriul blog.
  Deocamadata pentru mine este un teren viran..insa voi sadi ceva sa rodeasca mult..:-)

  Un an 2012 plin de impliniri !

  Cu drag,

  Cristina

 10. E promitator, cred ca funtioneaza.Am insa nevoie in continuare de indrumarile tale.Nu am nici cea mai vaga idee ce o sa pun pe blog.Nu am inca blogul dar nu asta ma preocupa asta stiu ca dureaza putin ,cand sti sa-l faci.Insa Ce urmeaza sa postez acolo…detaliile astea si cum se fac.Pot spune ca nu ma stiu una cu darul scrisului si aici sper sa ma poti ajuta cu alte sfaturi.Iti multumesc pt articol e foarte bun.Astept continuarea si urmatorii pasi.Apreciez cea ce faci.Ma bucur ca sunt oameni ca tine.iti doresc o zi placuta!

  lia

 11. sant intr-o mare ceata!nu am nici un mentor te am doar pe tine nici cu banii nu stau superam avyt si zile mai bune ,nu stiu sa imi fac un site sau un blog ?sanatatea incerc sa o redobandesc pe cat se poate fiindca imi doresc o viata mai buna si cu siguranta vreau sa merg inainte statul pe loc am invatat ca e un mers inapoi de fapt .simt ca o sa invat de la voi multe lucruri utile chiar daca sant putin mai incet si nu devin bogat peste noapte!astept cu nerabdare urmatoarele informatii.

Leave a Comment