Cum să rămâi focusat pe site-urile tale

Cum să rămâi focusat pe site-urile tale
5 (100%) 1 vote

Focus Time

Când ai mai multe site-uri, e ușor să pierzi viziunea asupra obiectivelor tale. Scrisul articolelor și adusul traficului devine o rutină, verificatul emailurilor la fel. După o vreme te trezești că faci task-uri low value și că, la sfârșit de lună… nu ai făcut nici un ban.

Să te întreb ceva: cât crezi că durează să verifici emailul? 1 minut? 2 minute?

Dar dacă îți verifici mailul de 10 ori pe zi?

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Dar dacă îți apare alertă de fiecare dată când primești unul?

Să-ți dezvălui un mic secret: dacă ai petrecut o oră în total în acea zi doar cu e-mailuri… n-ai făcut nimic valoros!

Sigur, emailurile te îțin în legătură cu angajații și colaboratorii și sunt vitale pentur comunicarea în firma ta însă… îți mănâncă mult prea mult timp.

A fi focusat înseamnă a drămui fiecare minuțel alocat muncii, pentru a scoate maximul din el. Înseamnă să nu te lași prins în niște rutine care îți mănâncă timpul, pentru a avea timp să faci activitățile care contează cu adevărat.

Probabil te întrebi: ok dar cum îmi dau seama care sunt activitățile care contează cu adevărat.

Activitățile care contează cu adevărat sunt cele care fac diferența când vine vorba de profitul net pe care îl faci. Sunt activitățile pe care majoritatea evită să le facă, sau le fac doar atunci când văd că nu au de ales.

Să dăm niște exemple concrete.

Verificatul emailului este o activitate importantă însă nu va face niciodată diferența. Concurența ta verifică și ea emailul – nu e greu.

Căutatul de parteneri care să îți promoveze site-ul este o activitate cu adevărat importantă. E mult mai obositoare decât verificatul emailului însă te poate propulsa în vârf dacă găsești partenerii de care ai nevoie.

Pune-ți următoarea întrebare: de câte ori pe zi verifici emailul și de câte ori pe zi contactezi un potențial partener de afaceri? Răspunsul la această întrebare îți va spune dacă ești focusat pe a face bani pe net (și nu numai) sau dacă ai intrat într-o rutină care îți dă un sentiment fals de productivitate.

Ok, probabil ai ajuns deja la concluzia că nu ești o persoană prea focusată. Nu e nimic, de fapt, mă bucur pentru tine. Majoritatea celor care încearcă să facă bani pe internet… rămân cu încercatul.

Se uită pe Google Analytics să vadă dacă le-a mai crscut numărul de vizitatori, se uită pe condul de AdSense să vadă dacă au mai strâns 2-3 cenți în plus și… așa trece ziua.

Tu nu ești așa. Acum știi că focusul pe taskurile importante e decisiv în succesul tău.

Cum rămân, totuși, focusat?

Există o multitudine de metode și tactici pentru a rămâne focusat. Totuși, cea mai bună metodă nu are nevoie de nici o prezentare. Iat-o:

Găndește-te la rezultatul final. Gândește-te la motivul pentru care te-ai apucat de site. Ce vrei tu de fapt?

Bani? Faimă, o viață în care să ai tot ce îți dorești? Să călătorești?

Ceea ce ai vrut de la bun început a fost motivul pentru care te-ai apucat de treabă. Asta înseamnă că propriile tale vise sunt cea mai bună metodă de a te ține focusat.

Gândește-te că dacă verifici mailul de 10 ori pe zi, șansele să ajungi unde vrei sunt minime. Gândește-te că dacă răspunzi la fiecare comentariu al fiecărui vizitator de pe site-ul tău, pierzi timp prețios în care ai putea să faci, spre exemplu, un produs, care să îți aducă 500 de lei în plus pe lună.

Încearcă să prevezi faptul că, din cauză că e concurență mare pe Internet, dacă nu ești foarte bun și eficient pe ceea ce faci, nu vei ajunge acolo.

Apoi imaginează-ți cum, dacă faci ceea ce TREBUIE nu ceea ce VREI, vei ajunge să îți îndeplinești fiecare vis, poate chiar mai mult de-atât.

Spor la treabă

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

4 thoughts on “Cum să rămâi focusat pe site-urile tale

 1. Asta e o problema majora …. eu pierd f mult timp cu proiectele clientilor

  E un cerc dubios
  Daca nu lucrez la ele nu am banii constanti caci pt siturile mele e timp necesar sa ajungi sa castigi si sa ai traffic ..

 2. Ai oarecum dreptate. De fapt, ai in totalitate.

  Doar ca, e o chestie interesanta si anume faptul ca e greu sa ramai concentrat pe un anumit lucru. Uneori pierzi vremea, cum spusesi si tu, cu e-mailurile. Dar, alteori cazi intr-o capcana. Adica lucrezi la un proiect si, apoi, iti vin alte idei care, initial, par super tari.

  Cum gestionezi tu atunci situatia, Andrei?

 3. Andrei uite poate pentru tine e simplu, dar in momentul asta nu reusesc sa aduaug in pagina mea web, google anaystic, sa vezi cati vizitatori ai, si cat stau pe site, in fi nu stiu care e problema daca ma poti ajuta tias multumi mult.

  Problema e ori nu stiu unde sa adaug linku cu:
  ( eu lam adaugat in editor, folosesc hostgatorul)

  var _gaq = _gaq || [];
  _gaq.push([‘_setAccount’, ‘UA-20641991-1’]);
  …….. bla bla..

  ori nu e posibila pe tema de la wordpress

  ms mult

Leave a Comment