Cum sa inveti PHP

Cum sa inveti PHP
5 (100%) 1 vote

Cum ar fi atunci cand vrei sa mananci o bucata de carne sa trebuiasca sa pleci la vanatoare? Sau daca vrei sa bei niste lapte, sa mulgi vaca.. ? Asa e si atunci cand faci siteuri fara un limbaj de programare. Mult mai greu si necesita mult timp pierdut inutil.

Odata ce ai deprins tainele codului static HTML si CSS, va trebui sa te apuci de un limbaj de programare. In cazul meu a fost PHP-ul.

Vrei Sa Inveti GRATUIT Sa Faci Site-uri Pe WordPress?

Ce trebuie sa stii despre el este ca este server-side. Adica trimite datele la server, acesta le analizeaza si trimite inapoi la browserul tau datele ce vor fi afisate in siteul tau. De aceea, ca sa testezi o pagina in PHP pe calculator va trebui sa ai un server instalat. Eu unul folosesc si acum Xampp. Este foarte folositor si nu prea am intampinat probleme cu el.

Trebuie sa recunosc ca in cazul PHP-ului mi-a fost mai greu in a-l invata. Nu aveam pe nimeni care sa ma ajute, sau cel putin, nimeni dispus sa-si piarda timpul pentru asta, asa ca a trebuit sa ma descurc cum am putut. PHP am invatat tot de aici. Dar pentru ca nu era de ajuns m-am pus sa caut pe net tot felul de tutoriale PHP. Majoritatea dintre ele erau in termeni SF pentru mine, de aceea mi-am facut o promisiune ca atunci cand o sa arat cuiva cu ce se manaca acest limbaj de programare, o s-o fac intr-un mod cat se poate de intelegator.

Dar mai multe despre PHP in articolele viitoare.

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

3 thoughts on “Cum sa inveti PHP

Leave a Comment