Cum sa inveti HTML

Cum sa inveti HTML
3 (60%) 2 votes

Bun. Daca ai ales sa evoluezi in acest domeniu, urmareste-ma mai departe:

Sunt atatea tutoriale despre cum sa inveti usor HTML incat toata lumea ar putea sa creeze un site fara sa se agite prea mult.  Pentru a invata insa programarea este nevoie de ambitie, daruire, devotament si poate cel mai important principii.

Vrei Sa Inveti GRATUIT Sa Faci Site-uri Pe WordPress?

In articolul anterior vorbeam despre incredere. Vad si acum o groaza de siteuri care isi promoveaza afacerea printr-o multime de reclame nedorite, e-mailuri cu gramada si designuri care sa sara in ochii celor care, majoritatea dintre ei, nu sunt interesati de asa ceva.

Daca ai decis sa te apuci de facut siteuri, fa-mi o favoare si nu face asa ceva. Eu sunt genul de persoana care crede ca increderea in tine si in persoanele cu care lucrezi face mai mult decat o tona de bani castigati murdar.

Un alt principiu in care cred este simplitatea designului web. Un site ar trebui sa fie simplu, curat si mai ales sa ofere exact ceea ce vizitatorul vrea, nu ceea ce credeti voi ca ar vrea el. Asta inseamna fara flash in general, fiindca motoarele de cautare au o problema in a indexa siteurile care contin flash, sau mai rau, unii vizitatori nu il au instalat pe calculator. Apoi, fara reclame pompoase care atunci cand vrei sa dai click pe o imagine din cadrul siteului se lungesc pana in Paradis de-ti vine sa scoti PCul din priza…

Trebuie sa inveti sa ai codul cat mai curat. In general fara tabele in continutul acestuia, decat atunci cand e cazul. Pentru inceput nu prea o sa ai incotro dat fiind ca stii doar HTML. Dar incet, incet va trebui sa renunti la tabele. CSS-ul este mult mai flexibil si mai bun decat acestea, dar asta o sa discutam putin mai tarziu.

Ar mai fi cateva principii pe care o sa vi le dezvalui pe parcurs. Asadar, sa trecem la HTML.

De unde am invatat eu? De aici. Desi e in engleza, e foarte, foarte util. Daca nu prea stiti engleza, va sfatuiesc sa invatati, o sa va fie foarte folositoare pe viitor. Pentru cei care stiu deja HTML si vor sa-si verifice cunostintele, o pot face tot pe acelasi site, aici.

Cam astea ar fi ideile ce trebuie tinute minte inainte sa va porniti la drum. Pana data viitoare, bafta 🙂

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

1 thought on “Cum sa inveti HTML

Leave a Comment