Cum Să Faci Bani Din Produse Electronice – Non-Fizice

Cum Să Faci Bani Din Produse Electronice – Non-Fizice
Rate this post

Câteva întrebări cer a fi răspunse, precum:

 • ce este un produs electronic?
 • de ce ar plăti cineva un produs electronic?
 • cum să-mi fac un produs electronic?
 • cum să vând acest produs?

Să le luăm pe rând. Dar, reține totuși, că pentru fiecare întrebare aș putea să scriu o carte.

Ce Este Un Produs Electronic?

Trăim într-o eră electronică, într-o eră a informației. Până și banii din ziua de azi sunt electronici – informație într-un cont bancar virtual.

Un produs elctronic poate fi:

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

 • o carte: o carte care te învață ceva, un roman, o poveste, etc.
 • un curs
 • un film, video
 • o foaie de garanție suplimentară – vezi de exemplu garanția Emag – pentru extinderea garanției cu 1 an sau 2 pentru o sumă de bani, primești un fisier .pdf cu această garanție
 • o unealtă online
 • o aplicație de iphone
 • o aplicație de windows

În această imensă mare de produse electronice, un loc aparte îl ocupă: infoprodusele.

Ce Sunt Infoprodusele?

Infoprodusele sunt produse ce rezolvă o problemă de informație pe care o are un client. Să zicem că nu știi cum să faci bani din blog. Atunci cauți să te informezi și găsești această pagină, despre adevărul banilor pe Internet.

Problema ta este rezolvată, pentru că acum ai o soluție. Dacă ai depășit stadiul de informare și vrei să acționezi, există produse care-ți rezolvă problema.

Infoprodusele vând informație valoroasă, aplicabilă imediat!

Infoprodusele îmbracă forma de: cărți electronice (e-bookuri), cărti audio (audiobooks), cursuri text audio-video, webinarii.

Sunt printre cele mai populare, pentru că sunt printre cele mai ușor de creat mai ales dacă ești pasionat de subiect.

De asemenea, sunt și foarte profitabile.

De Ce Sunt Profitabile InfoProdusele?

Pentru că nu ai bătaie de cap cu: stocuri, livrări, cheltuieli de chirie și așa mai departe. Aceste cheltuieli sunt enorme în structura de cheltuieli ale unei afaceri. De aceea, infoprodusele sunt la îndemâna oricui.

Cum Să-mi Fac Un Produs Electronic?

Cel mai simplu și mai rapid mod, de a-ți face un produs electronic este să scrii o carte de 50-70 de pagini despre ceva ce te pasionează și despre un domeniu în care ești expert.

Un astfel de produs, în funcție de piața ta, poate fi vândut la un preț undeva între 7-57 euro, sau chiar mai mult, în funcție de cât de valoroasă este informația.

Probabil vei zice că nu va plăti nimeni acești bani, pe o carte. Este o gândire greșită, pentru că tu nu vinzi o carte – tu vinzi O SOLUȚIE la o problemă arzătoare.

Daca eu știu, că acum aici, cineva poate să-mi rezolve problema care mă arde atât de mult, nu aș face rost de banii pe care îi cere și nu l-aș plăti?

Ba da. Aș face rost și aș face rost și de mai mulți bani chiar.

Sunt multe de zis, dar le vom discuta mai încolo.

Cum Să Vând Acest Produs Electronic?

Pentru a vinde un produs electronic după ce l-ai creat, ai nevoie de un sistem prin care să iei banii. Cel mai comod și fiabil mod de a lua banii este să-i iei online, printr-un procesator de plăți. Există câteva procesatoare de plăți care lucrează și cu România, printre care enumăr:

Iar în România, ar fi:

Personal lucrez cu Plimus, Clickbank, Paypal, Regnow. Nu sunt mulțumit, sincer să fiu cap coadă de niciunul. Clickbank încă nu poate fi implementat în limba Română. Plimus mă mulțumește cel mai mult, dar am auzit că unii au avut probleme. Iată, am ajuns să am și eu probleme cu Plimus. Se pare că este o mare escrocherie din partea lor. În niciun caz să nu-ți pui afacerea în mâinile lor.

Dar, de iînceput, poți încerca oricare dintre ele. Doar asigură-te că înainte să încasezi banii ai stabilit cu ei că sunt de acord cu produsul tău și că-l poți promova liniștit.

Aștept întrebarile tale!

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

14 thoughts on “Cum Să Faci Bani Din Produse Electronice – Non-Fizice

  • – pentru .ro daca ar fi sa incerc unul din exemplele date as incerca pe mobilpay.ro pentru ca l-am mai vazut in actiune si ofera si posibilitatea de plata prin sms

   – paypal te obliga sa platesti cu paypal din cate stiu si nu-ti da automat factura, poate ma insel

   Ideea e ca Plimus, de exemplu, emite automat facturi si permite plata fie cu card, fie cu transfer bancar, fie cu paypal. Si multe alte optiuni.

   Fiecare are avantaje si dezavantaje. Paypal este potrivit pentru o nisa de internet marketing dar nu a fi potrivit sa zicem pentru o nisa de pictura.. inca in Romania.

   Cel mai sigur este plata cu cardu.

   Si ce ne intereseaza cel mai mult sunt urmatoarele:
   – comision mic
   – sistem de afiliere
   – plata recurenta
   – emitere automata de facturi

 1. In ceea ce priveste serviciile enumerate mai sus lucrez decat cu paypal si nu am avut probleme, in schimb in momentul in care am facut plata pentru cursul tau prin plimus banca mi-a inchis cardul imediat, iar cand am sunat la ei au spus ca acel serviciu nu este sigur si este nerecunoscut. Nu stiu ce sa cred!

  • 1. paypal este o metoda buna, care-mi place si mie, doar ca nu e raspandita ca un card. si eu sunt pro paypal, doar ca este o metoda de plata care te limiteaza mult. este buna de avut, dar nu ca metoda principala de plata

   2. interesant feedbackul, ce banca este? oricum nu te poti increde intr-un functionar care nu stie nimic si-ti voi demonstra afirmatia. http://www.alexa.com/siteinfo/plimus.com Alexa Rank 1800, deci este in top 2000 cele mai vizitate siteuri din lume. din statiticile pe care le detin ar putea sa insemne peste cateva zeci de mii de vizitatori /zi

   deci cei de la bancile noastre sunt in epoca de piatra, la noi in .ro nu cunosc vreun sistem de afiliere care sa egaleze si pe cel mai slab din cele enumerate de mai sus si care sa permite plati recurente si alte optiuni.

   • Scuze ca raspund asa de tarziu. Banca cu care lucrez este Bancpost, sunt foarte slabi din toate punctele de vedere. Nu recomand.

 2. Un singur lucru nu inteleg: Eu cum primesc banii? Prin card? Multumesc mult .Si sa stii,articolul este foarte interesant.

 3. Buna Tudor,

  Nu am reusit sa inteleg urmatoarea chestie, poate esti dragut si ma lamuresti:
  Cand s-a vorbit de alegerea procesatorului de plati online, s-a adus in discutie faptul ca vrem ca el sa aiba obtiunea de a emite facture automat 🙂 CE FACTURA? trebuie firma, sa vizi un produs electronic ( firma cu impozite, contabilitate si sediu si dureri de cap)? o persoana fizica, ( nu vorbesc de PFA) nu poate vinde online prin paypal (de ex.)un amarat de fisier pdf. fara facturica ? 🙂

  Multumesc foarte mult pentru informatiile pretioase!

 4. Ceea ce imi place cel mai mult este faptul ca produsele informationale iti ofera posibilitatea crearii unui venit pasiv deoarece poti automatiza procesul. Tot ce trebuie sa faci este sa creezi produsul si apoi sa il promovezi. Fara dureri de cap si cheltuieli inutile cu angajati, expedierea produselor, cheltuieli cu stocarea etc.
  Tudor, din experienta ta, cat de bine prind produsele informationale aici, in Romania? Exista suficienti potentiali clienti, cat sa se merite osteneala sa creezi astfel de produse? sau mai degraba cei interesati sa creeze astfel de produse, le-ar scrie direct in engleza?

Leave a Comment