Cum sa faci bani din blog

Cum sa faci bani din blog
5 (100%) 1 vote

În zilele noastre e mai uşor să găseşti o modalitate de a câştiga bani pe internet decât să-ţi cumperi o pâine. Toată lumea încearcă să atragă atenţia. De la bloguri abia ieşite din ou, până la siteuri gigant care aproape că nu mai au nevoie de niciun fel de reclamă.

E simplu pentru că oricine poate să se înscrie. Trebuie doar să ai un site cât de cât vizitat. E şi rapid. Bani îţi pot fi trimişi prin PayPal de unde îi poţi scoate pe card.

Aşadar…

I. Programe CPC (Cost-per-click)

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Aici intră Google Adsense şi AdBrite. Sunt două din cele mai importante şi folosite programe. Cost per click înseamnă că de fiecare dată când un vizitator dă click pe o reclamă, ţie ţi se alocă o sumă de bani. Reclamele le poţi pune unde vrei tu pe site (respectând politica siteului care te plăteşte, desigur).

II. Programe CPA (Cost-per-action)

Sunt asemănătoare cu cele Cost-per-click, numai că în acest caz, nu eşti plătit în funcţie de click, ci de acţiunea pe care o inteprinde vizitatorul. Asta ar putea însemna o înregistrare pe siteul respectiv, cumpără ceva, descarcă ceva etc. Printre cele mai importante siteuri din acest domeniu se numără AzoogleAds, Commission Junction, Advertising.com.

III. Programe PayPerPost

Asta e una din metodele care îmi plac mie. Dacă ai un blog cu Page Rank bunicel, o mână de vizitatori şi o comunitate care te cunoaşte, poţi câştiga destul de mulţi bani. PayPerPost se referă la faptul că tu eşti plătit ca să scrii un articol despre un sponsor, sau o mică introducere pe care vizitatorii tăi să o citească înainte de a vizita siteul respectiv. Pentru asta primeşti de la 5 dolari în sus, totul depinzând de popularitatea siteului tău. Printre cele mai importante siteuri se numără ReviewMe şi PayPerPost.

IV. Programe de afiliere

De ceva vreme cei de la eMAG au lansat un serviciu numit ProfitShare. Asta înseamnă că tu adaugi un widget la tine pe site ce va afişa o listă de produse marca eMAG, iar la fiecare vânzare, primeşti un comision. În plus, aceştia oferă câte 100 de RON pentru primii 50 de vizitatori redirecţionaţi spre siteul lor.  Cam asta face un program de afiliere. Câştigi bani din comisioanele oferite la vânzarea produselor create de altcineva.

Atât deocamdată. Data viitoare o să vorbesc despre cum poţi să aduci mai mult trafic pe blogul tău.

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

8 thoughts on “Cum sa faci bani din blog

  1. Nu mai aburi lumea cu fraze gen : Daca ai Page Rank bunicel …. ca iar apar cretinii obsedati de PR …

    PR si facutu banilor online si traffic/rankings is chestii diferite orice om care are idee de un pic de SEO stie asta

  2. Vreau sa te intreb in legatura cu CPC. La fiecare click pe reclama mi se aloca o suma de bani sau trebuie sa platesc o suma de bani? La google Adwords stiu ca trebuie sa-mi stabilesc bugetul, cat sunt dispus sa platesc pentru eventualele clickuri de vizitatori

  3. Pentru a putea face bani ,trebuie sa platesti o anumita suma pentru ca blogul sau site-ul pe care il ai sa fie accesat direct pe google ??sau poti sa-ti faci pur si simplu un blog si sa iei bani ,folosind acele programe ?

Leave a Comment