Cum sa aduci trafic din Social Media

Cum sa aduci trafic din Social Media
5 (100%) 1 vote

Întrebare de baraj: cum procedezi să aduci oameni pe site-ul tău?

Răspuns: căutându-i acolo unde aceștia petrec cel mai mult timp pe Internet: pe site-urile de socializare.

În toate topurile site-urilor (gen Alexa, Trafic.ro și altele), site-urile de socializare ocupă mereu poziții fruntașe. Asta pentru că e în trend ca lumea să petreacă ore în șir pe ele în fiecare zi pentru a interacționa cu ceilalți.

Ni se prezintă astfel o oportunitate de a aduce oameni pe site-urile noastre – oameni reali, ce ar putea fi interesați de subiectul pe marginea căruia scriem.

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Înainte de a discuta câteva strategii concrete legate de social media, să vedem puțin care sunt avantajele acestui tip de trafic comparativ cu cel organic (din motoarele de căutare).

În momentul când adaugi conținut pe site-ul sau blogul tău și îl optimizezi pentru Google, poți aștepta zile sau săptămâni bune să intre vizitatorii. Asta depinde și de nivelul și reputația site-ului tău.

Totuși, concluzia e că traficul organic vine mai greu. Traficul din social media, prin contrast, e aproape instantaneu. În momentul în care ai trimis un mesaj celor din rețea, traficul va începe să vină în câteva minute.

Care sunt cele mai bune rețele în care îmi pot promova site-ul?

Deși sunt multe site-uri de socializare, doar câteva dintre ele merită efortul. Foarte multe dintre ele pur și simplu nu adună destulă lume pe ele încât să îți aducă un trafic acceptabil.

Prima mea opțiune este Facebook. Facebook-ul numără mai nou peste 1 milion d eromâni activi lunar, o cifră de-a dreptul impresionantă. Cu siguranță că printre ei se află oameni interesați de site-ul sau blog-ul tău.

În plus, Facebook, oferă afacerilor mai multe metode de a se promova, prin așanumitele ”pagini Facebook” și prin reclame target-ate în funcție de vârsta și regiunea vizitatorilor.

Un alt site pe care îl folosesc foarte des pentru promovarea mea social media este Twitter-ul. Ai fi surprins câți români sunt activi în fiecare zi pe el…

E moral să îmi promovez afacerea pe site-urile de socializare?

Devreme ce sunt mii de afaceri la nivel național care se promovează pe Facebook și Twitter, răspunsul este un categoric ”Da!”

Toate rețelele de socializare au reguli stricte leagate de spamming însă își dau seama că fără afacerile care se promovează prin ei, traficul lor ar scădea simțitor. În plus, la fel s-ar întâmpla și cu profiturile.

Cum încep să îmi clădesc imperiul social media?

Simplu: cu un cont de facebook și unul de Twitter. Nu te arunca să adaugi prea mulți prieteni și followeri și nu uita că felul cum te percep ceilalți e crucial și în lumea online.

În concluzie, prezența ta social media trebuie să supună la două exigențe:
1. Să ofere valoare prin calitatea informațiilor oferite.
2. Să-i facă pe cei cu care interacționezi să simtă că în spatele contului de Facebook sau Twitter e o persoană adevărată… una care îi înțelege.

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

10 thoughts on “Cum sa aduci trafic din Social Media

 1. ai dreptate Andrei, e important ca oamenii sa stie ca in spatele contului tau de facebook/twitter e de fapt o persoana reala si nu doar o afacere, daca vrei sa promovezi prin social media va trebui sa pui totusi ceva timp sa oferi si valoare cum ai zis si tu nu doar linkuri catre site-urile tale.

 2. Andrei, în mod logic e moral. Păi, de ce nu ar fi?
  Trebuie să ţinem cont că firme din întreg mapamondul îşi promovează imaginea prin aceste reţele de socializare. Iar dacă acum sunt doar câteva milioane, peste scurtă vreme vor fi zeci. Asta pentru că oamenii devin tot mai înclinaţi “să petreacă ore în şir în aceste medii” (ca să te citez).Oricum, această promovare trebuie făcută ca la carte.

  P.S.: Există pe forum o secţiune dedicată acestui subiect, poate fi abordată oricând pentru întrebări şi nedumeriri. http://www.secretulbanilor.com/forum/viewforum.php?f=22

 3. Imi place mult cum scri si te exprimi..pe intelesul la toata lume..consider..
  Explica-mi te rog cum se aduce trafic prin “pagini Facebook” si prin reclame target-ate…
  Ms Adrian

  • ai un site – ai facebook fans page – asta inseamna ca iti faci o pagina de facebook a fanilor siteului.

   Abordezi prietenii de pe facebook si le zici sa dea mai departe pagina sau sa o viziteze.

   Sunt metode si metode.

   reclame targetate – cauta despre google adwords.

 4. Multe lucruri sant adevarate din ceea ce ai scris pe site-ul tau.
  Am inceput si eu de mai multe ori cu bloguri gratuite [ pentru test ] si
  am ramas fara ele , pur si simplu nu ai voie sa scrii ceva real.
  Oricum ma intereseaza ideile tale si imi place ce ai scris.
  salutare si numai bine.

 5. Mai stiu o metoda de a aduce trafic de pe Facebook: de curand s-a introdus noul format al paginilor care consta in posibilitatea de a ne “loga” cu pagina “afacerii noastre”. Odata logati, putem da like la alte pagini cu pagina noastra si sa postam comentarii de calitate pe cele mai vizitate dintre ele. Aceasta metoda poate aduce cateva like-uri la propria noastra pagina (iar noi putem da “share” la articolele noastre pe wall), cei veniti din acele like-uri putand avea parte de actualizari la zi.

  Ce parere ai Andrei de aceasta metoda de a promova propria afacere pe Facebook?

 6. nu stiu ce parere sau ce trafic aveti voi din twitter dar mie una traficul adus e egal cu zero. si credeti-ma ca am in jur de 3mii de persoane in lista.in schimb din facebook si digg chiar merita.
  twitter = pierdere de timp

 7. Multumesc pentru invataturi.

  Intradevar trebuie sa te identifici cu cel care citeste. Sa sti sa oferi solutii la promlemele lui. Pana la urma cred ca aici este toata cheia. Solutii la problemele cu care oamenii se confrunta.

  Inca odata mii de multumiri pentru straduinta ta de a oferii si altora ceea ce sti. Felicitari!!!

Leave a Comment