Ce Inseamna Marketing Online?

Ce Inseamna Marketing Online?
4 (80%) 7 votes

marketing online

In primul rand, trebuie  sa stii ca marketing-ul online are mai multe denumiri, precum: internet marketing, web marketing, marketing pe Internet, search engine marketing – o confuzie generala, pentru ca search engine marketing (SEM), se refera doar la marketingul pentru motoarele de cautare.

Marketingul online nu este diferit de marketingul clasic. Scopul final al marketingului (cel putin pentru mine) este vanzarea, indiferent ce vinzi (produse, servicii, informatie etc).

Marketingul online incorporeaza urmatoarele tipuri de marketing:

 • search engine marketing (SEM) – marketing pe motoarele de cautare (foarte legat de SEO, SEO face parte din SEM)
 • search engine optimization (SEO) – optimizare pentru motoarele de cautare
 • Email Marketing – este extrem de important. daca faci SEO si nu faci email marketing inseamna ca arunci 90% din trafic la gunoi!
 • social media marketing (SMM) – actiunile intreprinse pe platformele sociale (blog, twitter, facebook, retele sociale, forumuri etc) pentru a te conecta si a construi o relatie cu publicul tau tinta (clienti si potentiali clienti)
 • content marketing sau “marketare prin continut” – video marketing, article marketing, image marketing
 • marketing afiliat – aici ai un exemplu de afacere profitabila utilizand marketigul afiliat (pct. 4)
 • banner advertising
 • viral marketing
 • word of mouth marketing – marketingul din “gura in gura” – acest tip de marketing se bazeaza pe recomandari facute de clienti (ti-a placut un film si-l recomanzi, ti-a placut o marca de inghetata si o lauzi prietenilor tai)
 • black hat online marketing – Atentie: nu este un model pe termen lung, nerecomandat pentru incepatori si persoane fara abilitati tehnice avansate, poate da rezultate pe termen foarte scurt si ridica problema. Este complet nerecomandat, doar l-am precizat pentru a știi de existența lui.

Marketingul online are impact direct si asupra:

 • web design-ului – prin usability (uzabilitatea site-ului – cat de usor se poate utiliza site-ul?)
 • procesului de comanda
 • structura site-ului / blog-ului
 • tehnologiile de programare folosite
 • copywriting prin web copywriting, seo copywriting

Din punctul meu de vedere, marketing-ul online influenteaza tot! Absolut tot ce inseamna afaceri online, bani online!

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Daca vrei sa nu ai succes, daca vrei sa nu vinzi, daca vrei sa nu ai un blog cunoscut, daca vrei sa fii sarac si ignorat, atunci ignora marketing-ul online si mergi legat de ochi! Dar, daca vrei sa vinzi online, daca vrei sa te faci cunoscut online atunci, absolut orice pas pe care-l faci online, trebuie sa fie dirijat de regulile marketing-ului online.

Retine notiunile de mai sus, pentru ca aceste notiuni reprezinta arsenalul tau. Pentru a avea succes trebuie sa folosesti fiecare arma din arsenal. Nu ai cum sa reusesti online daca nu implementezi strategii si tipuri de marketing online.

Lasa un comentariu cu intrebarile tale si inscrie-te la newsletter pentru a descarca gratuit ghidul cum sa faci bani pe net.

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

11 thoughts on “Ce Inseamna Marketing Online?

 1. Mersi! Bineinteles, practic ce invat. Acesta este content marketing – un articol optimizat si util pentru cei la inceput de drum, care cauta sa invete mai multe despre marketing online 🙂

  • Cred ca ai facut o chestie super buna cu treaba asta 🙂 tin sa te felicit, content bun si de calitate, toate lucrurile gratuite, insa din cate am citit si am auzit (marketingul este doar la nivelul de pasiune pentru mine) treaba asta cu gratuitul merge dar mai e o problema 😀 probabilitatea ca cineva sa si aplice ceva atat timp cat e gratuit este destul de mica, uite aici un video interesant referitor la treaba asta http://training.tonyrobbins.com/?p=320

 2. Cu totii mai avem multe de invatat dar ma bucur ca cineva isi da interesul sa dea si “gratuit” ceva informatii folositoare dar din pacate stim ca ce e cu adevarat BUN are un pret (chiar daca nu in bani).

  Imi place ca stii sa vinzi si intr-adevar respecti intocmai regulile de marketing. Mult succes si sper sa ne “lovim” pe viitor cu o colaborare 😉

 3. mai este si conceptul de
  “emarketing” sau “e-marketing”
  foarte interesant si relevant tot ce spui
  cine doreste, sa invete si sa aplice….
  mult succes

 4. Frumos articol, un exemplu foarte bun (cel putin pt mine care sunt la inceput) de cum ar trebui sa “actionam” pt a avea succes in activitatea noastra. Felicitari si tradiţionalul “castiguri pasive mari”

 5. Am ramas surprins de cat de multe site-uri exista pe net care te invata despre SEO, page rank, traffic etc… Insa pe nici unul dintre ele nu am gasit un exemplu concret de cati bani au facut ei din site-ul respectiv. Pana la urma toate aceste eforturi de SEO au un singur scop: banii. As fi tare curios daca tu, sau altcineva care va citi acest comment va spune sincer si direct: cu site-ul meu realizez un venit lunar de aproximativ … RON.

 6. E o problema mare cu optimizarile seo pentru motoarele de cautare , am citit undeva despre cum se optimizeaza un blog,dar nu am inteles mare lucru , eu nu stiu sa fac asta desi stiu ce este cel mai important , si intreb si eu asa oare este greu sa inveti sa faci asta ?
  Si unde anume as putea invata cum sa optimizez un blog,nu ma pricep la HTML sau alte chestii de genul asta.
  Va salut cu respect.

Leave a Comment