Ce e dincolo de bani pe net?

Ce e dincolo de bani pe net?
5 (100%) 1 vote

„Tudor, ce te face pe tine un om de succes?”. Nu mi-am mai pus întrebarea asta demult. Să fie oare banii care niciodată nu sunt îndeajuns de mulţi? Să fie oamenii care mă laudă săptămână de săptămână, pe mail, pentru ceea ce am ales să fiu? Să fie pisica vecinului ce se ţine după mine de fiecare dată când trec prin faţa blocului?

Dincolo de bani e sănătatea…

„ -Lasă-mă mamă, mai am puţin de lucru la proiectul ăsta. Nu pot acum să discutăm, mai târziu.

– Tudor, stai cu ochii în cutia aia de azi-dimineaţă. Mai las-o dracului şi vino să povestim zece minute.

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

– Imediat mamă. Ştii doar că lucrez pentru visul meu. Ţi-am explicat de atâtea ori cât de mult ţin la el.

– Bine Tudor, dar vezi să nu te îmbolnăveşti.

– Stai liniştită. Ştiu ce fac. „

Mă văd acum nevoit să-ţi scriu aceste rânduri pe o foaie de hârtie, culcat în pat şi cu o durere îngrozitoare de spate. Cel mai probabil peste câteva zile, când voi fi în stare să mă ridic, am să merg la medic pentru un diagnostic mai amănunţit.

Echilibrul muncă – relaxare nu a fost păstrat, aducându-mă în starea de acum. Şi partea interesantă e că nu trebuia să fie de 50-50. Dar poate că…

Dincolo de bani e suferinţa…

Mereu îmi spuneam „Lasă, după ce trec şi peste asta o să fie totul mai bine. Voi avea tot ce îmi doresc şi voi fi fericit”. Şi tot timpul intervenea altceva. Tot timpul dădeam de câte un obstacol. Aş fi început să cred că viaţa are ceva cu mine dacă nu realizam cât de importante au fost lecţiile pe care le-am învăţat.

Suferinţa nu înseamnă doar distrugerea echilibrului dintre muncă şi relaxare. E mai mult decât atât. Suferinţa reprezintă acele zile însorite când nu ai bani să ieşi la terasă, când treci pe lângă un restaurant şi ştii că nu îţi poţi permite, când trebuie să taci şi să înghiţi în sec.

Însă suferinţa e pentru cei slabi. Iar din ea, se nasc cei puternici.

„Acceptă porţia de otravă cât paharul este în mâna ta. Suferă acum şi din tine se va naşte un pui de învingător” – scria cineva foarte frumos pe un blog.

Pentru că alegând acest drum, am ales deopotrivă şi paharul cu otravă.

Am văzut mulţi. Nu. Greşesc. Am văzut şi cunoscut foarte mulţi oameni care au renunţat. Şi nu oricând, ci au renunţat exact atunci când mai aveau un pas până la succes.

Dar poate au uitat că…

Dincolo de bani e eşecul…

Nu am întâlnit persoană de succes în viaţa mea care să nu fi eşuat cel puţin de câteva zeci de ori până a obţinut ce a vrut. Chiar acum câteva zile discutam cu unul din mentorii mei, acesta zicându-mi: „Tudor, am investit în 10 proiecte în ultimele luni. Toate foarte promiţătoare. Din astea, doar două au avut succes.”

Mie personal viaţa mi-a oferit tot timpul minimul din cât am cerut. Ba de foarte multe ori a ţinut neapărat să-mi ia câte ceva, lăsându-mă cu buza umflată.

Cu cât am realizat mai repede că eşecul face parte din sistem, cu atât mai uşor mi-am învăţat lecţiile. Dar oare asta mă face pe mine un om de succes?

Dincolo de bani e pasiunea…

Cât de ironic, nu? Aş putea spune că am repetat asta de cel puţin 763 de ori. În majoritatea cazurilor, pe siteul meu.

„Fă ce vrei, fă ce-ţi place şi vei fi fericit” – îmi răsunau în minte până dimineaţa vorbele astea.

Dar fericirea înseamnă suferinţă mai întâi, înseamnă eşec, puterea de a trece peste. Şi de aici se naşte pasiunea.

Dacă nu pui pasiune în ceea ce faci, vei rămâne pentru todeauna în mediocritate. Să ştii ce vrei, să ştii ce-i al tău şi să ştii că…

Dincolo de bani e dorinţa…

„Nu te costă nimic să ţinteşti sus”. Ţine minte vorbele astea. Fără ele eşti o stea căzătoare printre muritori.

Mie oamenii îmi zic mereu că visez prea sus. Şi e adevărat. Vreau o casă mare, cu vedere spre natură, o piscină, teren de fotbal, basket, tenis. Vreau două maşini, un milion de dolari în următorii cinci ani. Vreau să vizitez Londra, Paris, Viena, Moscova, să fiu cel mai de succes antreprenor din lume, să am o iubită super mişto.

Pe scurt – vreau ce mi se cuvine de la viaţa asta. Adică tot. Iar în câţiva ani, eu AM lucrurile astea. Pentru că pot. Şi asta e de ajuns.

Dincolo de bani sunt oamenii…

Cei care, zi de zi vor încerca să te aducă la nivelul lor.

Eu până acum afacerile le-am făcut cu oameni, pentru că ei sunt cei care au adus valoare în viaţa mea. Nu banii, nu mobila sau parchetul ce abia l-am cumpărat.

Pe de altă parte, nu cred să fi vorbit despre asta în ultima perioadă – cât de important e cercul de oameni din care faci parte. La naiba! Eu nici măcar nu credeam în asta. Am fost mereu genul de om egoist şi orgolios care credea că poate cuceri lumea de unul singur. Până şi Arthur îl avea pe Merlin.

Mai ţii minte vorba aia „Eşti media celor ce te înconjoară” ?

Ca să vezi cât de important e pe cine ai lângă tine. Acum câteva zile aveam o frustrare, datorită unor obiective neîndeplinite. Şi îi spuneam lui Ovidiu treaba asta. Singurul lucru pe care mi l-a repetat la sfârşit a fost „O să reuşim Tudor! Ţine minte! Reuşim! Reuşim! Reuşim!”. A fost de ajuns. A fost motivul care m-a pus înapoi în cursă, de două ori mai motivat.

Pe de altă parte, lumea m-a acuzat că gândesc prea profund pentru vârsta mea.

De fapt viaţa e simplă. E ca o gumă de mestecat pe care o cumperi de la un ABC. O desfaci încântat, să-i descoperi aroma, o mesteci încet, încet. Apoi îşi pierde gustul pe care îl avea odinioară, în cele din urmă să o arunci la gunoi ca pe un lucru fără de folos.

Dincolo de bani e răbdarea…

E atât de simplu să faci bani, încât şi o tanti de la magazinul ce abia s-a deschis ştie cum. E simplu, dar nu am zis că se fac peste noapte.

Uneori trebuie să ştii când să înghiţi şi să tragi ca boul crezând cu toată fiinţa că asta te va face bogat. Alteori e nevoie să te scuturi de praf de la ultima căzătură şi să înveţi cât mai repede nenorocita aia de lecţie.

Un exemplu:

Vrei să faci bani?

1. Îţi faci un site

Nu ştii cum? Există o tonă de articole pe net cum să-ţi faci un site

2. Aduci trafic (vizitatori)

Am scris pe site câteva metode de a aduce trafic pe site

3. Pui reclamă pe el şi câştigi bani din asta

Simplu. Google Adsense (am scris despre asta). Dar pentru a câştiga bani, trebuie să ai trafic. Altfel poţi să aştepţi zece ani pentru 10 $.

Aşadar, vrei bani?

Apucă-te şi FĂ!

Simplu, nu?

Din păcate văd tot mai mulţi care vor bani gratis. Care vor sfaturi ieftine şi trucuri pentru a munci cât mai puţin. Da, asta e ideea, ca să munceşti din ce în ce mai puţin. Dar până să fii în stare să faci asta, e nevoie SĂ MUNCEŞTI MAI MULT!

Am întâlnit o grămadă de oameni care dau O MULŢIME de bani pe tot felul de produse ce le promit că îi învaţă cum să facă bani într-un timp foarte scurt şi fără prea mare efort.

Dacă a descoperit careva fântâna din care scoţi bani cu găleata, să mă anunţe şi pe mine. Mi-e sincer milă de unii oameni care îşi dau ultimul leu pentru a învăţa cum să scoată 100 de euro pe lună. Şi se trezesc că scot 10 euro în 6 luni, muncind 5-6 ore pe zi. Pentru asta mai bine mergi la cerşit în Viena. Se câştigă mai bine din câte am înţeles.

Ăia NU sunt bani! Vrei bani? Am să-ţi dau un sfat ce valorează cât maşina pe care ţi-o doreşti. Banii NU se fac peste noapte!

Eu ţi-am zis doar ce te aşteaptă dacă vrei să porneşti pe acest drum.

Păcat că oamenii nu apreciază sfaturile oferite pe gratis. Cred că dacă are un preţ, atunci e automat mai bun. Eu unul am înfiinţat siteul acesta din pasiune. Am făcut totul pe gratis.

Şi multă lume mi-a mulţumit pentru ajutorul oferit. Eu? Eu nu am ajutat pe nimeni. Să ridice mâna sus acea persoană care spune că a primit vreun ajutor de la mine. Nu ridicaţi mâna! Eu nu v-am ajutat. V-aţi ajutat voi singuri. Prin faptul că aţi vrut să realizaţi ceva în viaţa asta. Prin faptul că aţi pus odată piciorul în prag zicându-vă „La naiba! Şi eu pot!”. Şi asta v-a adus aici. Nu eu, nu Google, nu tastatura, nici SyncMasterul de 19’’.

Eu momentan sunt mulţumit că lumea începe să-şi deschidă ochii. Din ce am învăţat, ofer multe lucruri pe gratis. Poate în 1-2 ani, voi scoate o carte despre cum se fac banii din online, momentan nu am timp.

Iar acum pe final, îmi pun aceeaşi întrebare. Ce mă face pe mine un om de succes? Toate lucrurile de mai sus?

Da şi nu. Încă n-am ajuns un om de succes. În cinci-zece ani, da. Când îmi voi fi îndeplinit fiecare vis în parte şi îmi voi fi pus altele noi. Până atunci am de tras, am de suferit şi am de trăit o viaţă. Viaţa mea.

Tu ce crezi că e dincolo de bani?

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

1 thought on “Ce e dincolo de bani pe net?

Leave a Comment