Care din urmatoarele variante, reprezinta un venit pasiv?

Care din urmatoarele variante, reprezinta un venit pasiv?
Rate this post

a. Salariul
b. Chiria pe care o incasezi
c. Serviciile prestate pentru un client
d. Comisionul de performanta
e. Veniturile din reclama de pe blog

  Raspunsul corect este: “chiria pe care o incasezi” si “veniturile din reclama de pe blog”. Acestea sunt venituri pasive, deoarce nu-ti solicita atentie si munca intr-un mod direct si continuu. O data ce ai chiriasi, chiria vine, o data ce ai trafic relevant pe blog/site banii intra. Bineinteles si aceste surse pot sa fluctueze, in functie de contextul economic, politic si social( ex: criza economica de acum). Dar marind aceste surse de venit pasiv, atunci vei avea o stabilitate financiara indiferent de fluctuatiile existente in economie.

  Mai jos ai definitia venitului activ si venitului pasiv, din punctul meu de vedere.

  Venitul activ: este venitul generat in urma unei activitati ce trebuie depusa continuu, pentru a asigura obtinerea acestuia. Intreruperea activitatii implica pierderea venitului.
  Exemplu: ai un loc de munca pentru care primesti un salariu. Daca renunti la locul de munca pierzi si venitul (salariul).

  Venitul pasiv: este venitul pe care-l obtii indiferent daca muncesti sau nu pentru el. Este un venit repetitiv si este generat indiferent de activitatea ta.
  Exemplu: Detii un apartament pe care-l inchiriezi. Luna de luna primesti chiria indiferent de ce faci tu in acea luna. Totul este sa ai chiriasi.
  Sau, detii un cont bancar, in care ai depus o suma de bani si primesti dobanda luna de luna. Dobanda o primesti, indiferent de ce faci tu in acea luna.

  ACCES INSTANT

  Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

  Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

  Afla mai multe despre venitul pasiv si cum sa faci bani pe net (click aici).

  Tudor Mateescu
  Urmărește-mă

  Tudor Mateescu

  Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
  Tudor Mateescu
  Urmărește-mă

  12 thoughts on “Care din urmatoarele variante, reprezinta un venit pasiv?

  1. Atunci dc nu se gasesc reclame pe blogu tau? Ce te-a oprit sa le pui.
   Am observat ca iin general pe blogurile cu continut ‘greu’si serios, nu se gasesc adsense si adwords etc…

   • De obicei daca vrei sa-ti construiesti un nume/brand intr-o anumita nisa de piata nu mai pui adsense si in primul rand pentru ca e prea mic castigul care iti vine de acolo in comparatie cu ce ai putea sa castigi daca ai lucra sa convertesti acel vizitator intr-un client de-al tau pe termen lung.

    Tu te “chinui” sa aduci trafic pe blogul tau si faci cativa centi cand un vizitator(posibil client de-al tau) da clic pe un anunt de la adsense,care dupa cum zicea si Tudor, nu poti sa stii ce calitate au acele site-uri si poti face chiar rau oamenilor tai directionandu-i fara sa vrei catre anumite informatii care pana la urma alege Google sa le puna pe site-ul tau si nu tu.

    Cel mai bine e sa pui pe blogul tau propriile produse sau bannere catre produse de afiliat ale partenerilor tai pe care ii cunosti si in care ai incredere in ceea ce promoveaza (bn, si poate linkuri/bannere catre site-urile prietenilor tai).

    In felul acesta esti mult mai in control a ceea ce se petrece.

  2. si salariul e un venit pasiv 🙂
   ..spun asta din punct de vedere al capacitatii intelectuale .. angajatul nu se mai oboseste sa se gandeasca, sa fie creativ, sa dezvolte ceva .. el poate doar sa doarma si sa isi astepte salariu facand cat poate din ce i se da de facut…
   oricum , eu am convingerea k managementul este totul

  3. Salut Tudor si multumesc pentru informatii. Tu ai urmarit aproape de la inceput cum s-a dezvoltat blogul meu si iti raman dator pentru tot ce am invatat din ceea ce ai publicat tu. Spor la cat mai multe informatii utile. Pe curand.

  4. Salut Tudor!Am si eu nevoie de o parere despre site-ul meu http://rofilme.net .Si daca imi poti spune o metoda de a castiga bani fara paypal?Problema e ca eu am 14 ani si sunt foarte pasionat de site-uri.Am acest site de o luna si am ajuns la un numar de 500-600 vizite pe zi.Multumita tie dar a unor prieteniIn fine deci cum pot primii banii inafara de paypal?

  5. Fara paypal nu poti transfera banii intr-un cont bancar sau card , doar cu ajutorul unei rude foarte apropiate sau prieten.

  6. Salariul nu este si nu va fi niciodata un venit pasiv. Trebuie sa poti face ce doresti cand doresti iar banii sa vina in continuare – cel mai bun ex dobanzi. Ai lasat banii in cont, ai facut depozit cu reinoire automata si adios. Problema e ca dobanda acopera cel mult inflatia.

   Iar chiria, e intre… tu faci drumuri sa platesti impozit, sa vezi daca e intreaga locuinta, sa ridici chiria, sa renovezi, etc. dar asta nu iti ocupa f mult.

  Leave a Comment