Cum Faci Bani Din Blog? Citește Ghidul Veteranului Către Ucenic!

Pentru că de peste 15 ani de zile câștig bani din blog și aceasta-mi este meseria full-time m-am hotărât să scriu acest ghid care te ia de la zero la veteran. Tehnicile și metodele practice sunt aplicabile atât pentru începători cât și pentru veterani.

Să începem cu începutul...

În Ce Categorie De Întreprinzător Online Te Poziționezi?

Pentru că în toți acești ani în care predau tehnici și cursuri despre cum să faci bani din blog am întâlnit o sumedenie de tipologii de oameni care pleacă de la diverse premise, vreau să discutăm înainte de orice despre două tipologii:

  • ​persoanele care înțeleg premisele corecte ale generării de bani din blog - acestea sunt persoane care au șanse mari de reușită
  • persoanele care se mint singure, sau se lasă mințite și amețite de diverși impostori - acestea sunt persoane cu grad de eșec ridicat în afacerile online

Aceste două tipologii de oameni pleaca de la diferite premise sociale, economice și psihologice. Le vom discuta mai jos pentru a te ajut să afli exact unde te poziționezi și să știi ce ai de făcut.

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Verifică Această Listă De 8 Factori Ca Să Afli dacă te poziționezi în categoria de Persoane Cu Grad Ridicat De Eșec În Afacerile Online Bazate Pe Blog 

1. Cauți să faci bani Din Blog Pentru Că Te Afli Într-o Stare De Urgență Finaciară

O mare parte din cei care vor să facă bani din blog se află în această categorie. Au auzit de undeva că se fac bani din blog muncind de acasă, muncind de la calculator și caută această "nouă metodă uimitoare de îmbogățire rapidă". Vreau să fie foarte clar: nu este o metodă nouă, uimitoare și de îmbogățire rapidă. Este o meserie ca orice meserie. Bineînțeles este - pentru unii - mai ușoară decât o meserie de minier, dar pentru alții poate fi chiar mai grea. 

Nu este în nici un caz o schemă minune și o meserie pentru toată lumea! Poți să nu ai talent și să nu înțelegi nimic din asta. Mai ușor poate îți este în altă afacere. 

Dacă te afli într-o situație economică disperată, în care ai nevoie de bani rapizi, afacerea bazată pe blog nu este pentru tine. Un expert cu resurse financiare poate să ridice de la zero o afacere cam într-un an de zile. Deci vorbim de un expert! Dacă tu ai nevoie de bani acum, atunci caută alte soluții - reale - căci nu existe metode minune (cei care susțin așa ceva te mint).

2. Cauți să faci bani Din Blog Pentru Că Vrei Să Faci Bani Rapid

Am mai zis și în cartea aceasta că rapid în lumea afacerile poartă un înțeles complet diferit de ce se înțelege în limbajul uzual. Până la urmă cuvântul rapid are înțelesuri diferite în meserii și domenii diferite și înțelesul lui diferă de la om, la om, de la vâstă la vârstă. 

Rapid în lumea afacerilor înseamnă 5 ani, iar în lumea afacerile online poate să însemne 1 an de zile. Pentru mine, să lansez o afacere care să intre pe venit și chiar pe profit într-un an de zile este ceva rapid! 

Încă ceva important: pentru mine o afacere online intră pe profit după 1 an de zile pentru că reutilizez aceleași resurse pe care le plătesc pentru celelalte afaceri online pe care le dețin, precum: găzduire web, teme wordpress, pluginuri, newslettere etc. Pentru un începător acoperirea cheltuielilor va dura mai mult.

3. Nu Ai Calculator Dar vrei Să Faci Afaceri Online

Știu că poate pentru cei experimentați acest lucru pare hilar, dar l-am întâlnit de câteva ori în emailurile primite. În primul rând ca să faci bani din blog ai nevoie de calculator și o conexiune la Internet. De asemenea dacă vrei să trăiești din asta ai nevoie să-ți declari veniturile, dar despre asta vom vorbi mai jos pentru cei care chiar sunt interesați să facă din asta o afacere online serioasă.

Daca ai o tabletă și un smartphone să știi că nu-ți sunt suficiente pentru a face afaceri online. Se pot folosi pentru întreținere, dar munca de pe ele va fi practic imposibilă. Știu că pe Internet vei găsi afaceri din telefonul mobil, sau de pe tabletă, dar acestea sunt alte "scheme de îmbogățire rapidă" (pentru alții și nu pentru tine).​

4. Nu Știi Să Scrii Românește Și Nici În altă Limbă

Să fie foarte clar, nu o să fac pe lupul moralist și nu o să joc rolul unui "grammar nazi" căci cititorii mei știu prea bine câte tone de greșeli fac personal. Totuși dacă nu deții controlul frazei și al propoziției și nici nu te străduiești să scrii corect, ci scrii într-o romgleză de messenger, sau într-un limbaj de IRC nu vei face niciodată bani din blog! 

5. Ești Complet Afon La Tehnologie Și Nu Ești Dispus Să Înveți

Pentru a face bani online din blog trebuie să ai o înclinație spre partea tehnică. Dacă vrei să reușești în această afacere te asigur că va trebui să știi un pic din următoarele: puțină programare, să editezi cod, să lucrezi cu un editor de text, să folosești wordpress, FTP, cPanel și multe noțiuni tehnice despre care vom discuta mai jos (despre o parte din ele). Cert este că toate acestea se învață, dar dacă nu ai abilități de navigare pe Internet și de utilizare a calculatorului atunci acesta este un impediment foarte mare. Horărăște-te să-l rezolvi apelând la niște cursuri specifice. De asemenea, nu spun că trebuie să cunoști chiar toată partea tehnică, dar nu cunosc om de succes în online care să nu știe câte ceva din ce am zis mai sus.

Anumite sarcini se pot delega, dar delegarea presupune bani și destul timp să găsești pe cineva competent să-ți facă ce ai nevoie. Iar dacă te afli la început presupun că nu vrei să arunci cu banii în stânga și dreapta ca cineva să-ți pună un cod de Adsense pe site sau un cod de Analytics pe site. Iar dacă vrei să delegi trebuie să știi ce să ceri și să fii capabil să faci diferența între o muncă de calitate și una de calitate îndoielnică!

6. Nu vrei să investești nici un șfanț

Sunt puțin ironic la acest capitol, dar cam aceasta este atitudinea unora. Îi înțeleg perfect, dar dacă te afli în această categorie și tu trebuie să înțelegi că fără a investi bani nu se poate. Este nevoie de o minimă investiție într-un domeniu web și în găzduire web. Iar dacă nu ai cunoștiințe despre cum să faci afaceri pe Internet și nu ești dispus să pierzi câțiva ani să te izbești de toate greșelile de care s-au izbit alții - riscând "falimentul" - mai bine este să investești într-un produs de calitate. Dar cum faci această diferență având în vedere că ești complet începător? Tocmai pentru acest lucru am scris această carte electronică - Primii Pași De Bebeluș În Afacerile Online.

Dacă te afli în această categorie de risc atunci acea carte te va scăpa de foarte multe întrebări, erori și cheltuieli injustificabile pe care ești dispus să le faci în căutările tale. Totuși să mergem mai departe...

7. Nu crezi că se fac bani pe internet

Trecuseră cel puțin 10 ani de zile de când căștigam bani pe Internet și cunoscuții mei tot nu înțelegeau de unde fac bani. Sunt unele persoane care încă nu pot să conceapă că sunt bani și au o viziune despre Internet ca și cum ar fi o mare fantezie sau un Las Vegas ireal unde faci bani apăsând pe butoane și dând clickuri, dar sigur nu într-un mod "normal". Dacă te afli în această categorie de gândire și ai această mentalitate, atunci și când îți voi spune alb pe negru mai jos de unde vin banii tot îți va fi greu să înțelegi. De aceea nu-ți recomand afacerile bazate pe blog și tehnicile pentru a face bani din blog.

8. Nu ești disciplinat

Pentru a reuși într-o afacere, în orice afacere este nevoie de disciplină. Cu atât mai mult când este vorba despre un blog. Deci dacă nu ai disciplină să muncești constant, măcăr 4 ore / sătpămână pentru blogul tău atunci te afli în categoria în această categorie de risc.

Concluzii La Categoria Cu Grad ridicat De Eșec

Dacă te-ai regăsit în majoritatea punctelor pe care le-am descris aici, atunci ai două căi de acțiune:

  • fie te lași de orice "afacere" și-ți salvezi niște bani
  • fie lepezi aceste premise (cele care pot fi lepădate și corectate) și ți le însușești pe următoarele

Verifică Această Listă De 8 Factori Ca SĂ Afli dacă te poziționezi în categoria de Persoane Cu Șanse Mari De Reușită În Afacerile Online Care Generează Bani Din Blog 

1. Ești Activ, Răbdător Și Dispus Să Înveți

Ca orice meserie și meseria de blogger necesită timp și răbdare. Abilitățile trebuie învățate cu pași mici și se completează gradual. Este important să înțelegi că afacerile bazate pe blog, necesită timp, răbdare și un proces de învățare. 

Iată de ce sunt necesare aceste trei calități:

  • ​ranking-ul și traficul organic din Google nu vine peste zi - ci necesită timp - uneori aștept și 3 luni de zile pentru a ranka pe un cuvânt cheie și pentru a aștepta ca un articol să prindă trafic natural/organic din Google
  • la început ești necunoscut - crearea unui brand necesită și ia timp... și de multe ori cu cât trece mai mult timp cu atât brandul devine mai puternic și mai cunoscut. Nu poți creea un brand peste noapte! 
  • nu dispui de capital să investești într-o afacere deja existentă pe care s-o cumperi
  • nu dispui de capital să investești masiv în reclamă astfel încât să-ți testezi produsele
  • schimbările de algoritm ale motoarele de căutare și alte siteurilor sociale precum Google și Facebook te obligă la noi modificări, sau noi abordări în strategia de marketing. Aceste schimbări nu vin deobicei cu un manual de utilizare și chiar de ar veni tot ar fi necesar să citești acel manual de utilizare astfel încât să știi ce decizii de marketing să iei. 
  • Dacă nu ai o activitate constantă ca și blogger vei rămâne în urma celor care produc conținut costant. Acum depinde de la nișă la nișă. Nu zice nimeni să postezi zilnic, dar ar fi bine să ai un program constant de postare, promovare, marketare. Acest tip de afacere deși se poate automatiza, totuși nu se poate "autonomiza"! Avem procese și programe de automatizare (pilot automat) care ne ajută și ne mai iau din muncă, dar bani pe pilot autonom nu există!

2. Ești Determinat

Fără determinare nu se poate înfăptui nici o afacere de succes. O afacere de succes, care să prospere necesită determinare și perseverență! Nu merge să te lași când îți este greu și nu ai chef, sau când nu ai bani, sau când ești bolnav. O afacere este ceva de care trebuie să te ții dacă vrei să reușești în ea. 

Dacă nu ești determinat să te ții până la capăt - până la profit, atunci probabil vei cădea în categoria doar celor care încearcă. Și vei rămâne cu încercarea și atât!​

3. Ai abilități Tehnice

Cum am zis mai sus, dacă nu știi să lucrezi pe calculator, dacă nu ai viteză la scriere, dacă nu știi să utilizezi programe și nu ai nici o înclinație spre această parte atunci nu te văd dezvoltând o afacere de unul singur. Poate ai înclinații umaniste și ai talent la scris. Dar dacă nu ai talent la partea tehnică atunci va trebui să te ascociezi cu cineva care te poate ajuta pe această parte sau să angajezi un om pe tehnic.

Partea tehnică de asemenea se poate învăța, există destule tutoriale și cursuri pe Internet care te învață să faci un site și să realizezi diverse sarcini tehnice. Totuși dacă nu-ți place partea tehnică, atunci nici nu te vei apuca de ele și nici nu le vei putea studia astfel încât să obții rezultate.

În orice caz, majoritatea oamenilor de succes din online au pornit cu un bagaj tehnic solid la drum, ca să nu mai spun de milionarii recenți ai planetei care au fost programatori și au creat sisteme de operare (Bill Gates, Steve Jobs, Linus Travis - pentru a aminti cele mai cunoscute nume care au revoluționat lumea calculatoarelor, tehnicii și Internetului - deci și a modului în care facem afaceri online!).​

Nu vreau să te descurajez, ci vreau doar să subliniez faptul că un bagaj tehnic este extrem de util în dezvoltarea unei afaceri online - contrar a ceea ce-ți spun diverși "experți" că nu ai nevoie de cunoștiințe tehnice ci doar trebuie sa delegi acest sector (nu este așa - mai ales că la început când nu ai bani și resurse este greu să delegi!).

4. Ești disciplinat și Ai Un Program Constant De Lucru Online

Disciplina joacă proabil cel mai important rol în succesul oricărei acțiuni care depinde de om! Fără disciplină, fără pași mici, constanți și repetitivi nu vei reuși să depășești momentele grele, momentele monotone, momentele de afundare.

Dacă nu ești disciplinat, caută să te disciplinezi și să înveți să te organizezi eficient. Printre cele mai nocive obișnuințe care-ți strică productivitatea este așa zisul "multi-tasking" - faci multe lucruri deodată, trecând de la unul la altul. De exemplu scrii un articol, dar mai răspunzi și la mailuri și mai verifici și notificările de pe Facebook. Un astfel de comportament nu te va duce prea departe. Rezultatele pe care le vei obține în toate aceste activități pe care le desfășori concomitent vor fi mediocre.

Același lucru se întâmplă și dacă dezvolți mai multe afaceri online bazate pe blog - să zicem că ai mai multe bloguri ce necesită activitate ta constantă! Nu merge așa!

Concentrează-te pe un singur aspect, pe o singură afacere, pe o singură sarcină, pe un singur obiectiv. Termină cu acel obiectiv și pe urmă treci la pasul următor. ​

5. Ai talent la scris

Talentul la scris ajută foarte mult, doar că și acest talent trebuie înțeles în funcție de mediul și nișa căruia i se adresează. Pe Internet utilizatorul are alt comportament decât cititorul de romane. El scanează mai întâi pagina și pe urmă decide dacă să consume informația!

De asemenea cititorul online care caută soluții la probleme, asta caută! Nu vorbările lungă și inutilă, ci informația de calitate, valoroasă și pe cât posibil aplicabilă imediat.

Pentru a-ți dezvolta această abilitate îți recomand să studiez domeniul de copywrite și manualul Metoda P.A.R.C. 

6. Ai Talent La vorbit

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

7. ai talent la creat prezentări

Conținutul care se consumă online îmbracă trei forme: texte, audio și vizual. Dacă nu ai talent să scrii atunci poate ai talent să vorbești sau să performezi în fața unei camere video. Acel conținut se poate transforma și în text. Te înregistrezi și pe urmă transcrii textul, sau plătești pe cineva să-l transcrie. 

De asemenea videourile create pot atrage ele singure trafic prin platforma video Youtube sau alte platforme. Persoanele ce câștigă bani strict în acest mod se numesc vloggeri (video-loggeri). Important este să înțelegi că și tu poți - și chiar trebuie - să creezi astfel de conținut.

În cele din urmă, orice conținut vei construi, te va ajuta la promovare, la trafic, la realizarea de produse și la monetizare.​

8. ai talent la structurat informația

Poate nu ai talent la multe, dar dacă ai acest talent de structurare atunci ai un mare atuu! Cum ți-am spus mai sus utilizatorul online caută rapid informație - cui îi place să stea mult pe calculator și să tot caute informație (căutăm informație ca să facem ceva cu ea - s-o aplicăm! - nu doar de dragul căutatului). Dacă ai talentul să organiezi și să structurezi informația atunci te poți folosi de această abilitate, astfel încât să realiezi bloguri utile și chiar cursuri și produse utile pe care le poți vinde!

Tot ce ai de făcut este să structurezi informația pentru nișa ta. De obicei structurarea informației presupune rezumatul unei informații lungi sau foarte lungi și etapizarea ei în pași mărunți - de la zero la expert.

Majoritatea cursurilor, cărților și a altor materiale care te învață să faci ceva necesită o structurare concretă și corectă, astfel încât informația să poate fi ușor asimilată de publicul țintă!​

Proababil nu te-ai regăsit 100% în nici una dintre listele de mai sus și anumiți factori ți s-au potrivit de la o listă, iar alții de la o altă listă! Nici o problemă! Toți ne aflăm când începem undeva pe la jumătatea drumului sau la o distanță mai mare. Important este să nu avem impedimente mari căci în rest aproape toate se învață!

Fundația Unei Afaceri Bazate Pe Blogging

Pentru a căștiga bani din blog, mai întâi trebuie să faci blogul. Un blog teoretic se realizează simplu, dar dacă ne aruncăm să creăm orice blog ne pică la îndemână atunci nu am făcut nimic. Important este să ai un blog din care să câștigi bani, din care să faci o afacere. Nu merge să ai orice fel de blog!

Mai jos ai mind map-ul pentru fundația creării unui blog de succes. Fiecare etapă din cele 4 are o complexitate anume despre care vom discuta mai jos.​

Hai să vedem care sunt aceste etape - extrem de importante - pentru a realiza un blog de succes.

  • Găsirea Nișei
  • Realizarea Siteului / Blogului
  • Crearea de conținut pentru site
  • Poziționarea ca expert în cadrul nișei

Etapa #1 - Cum Găsim Nișa Pentru Un Blog Din Care Să Câștigăm Bani

  • Ce este o nișă? O nișă este un segment de piață. O nișă este reprezentată de o anumită categorie de persoane care întrunesc niște caracteristici comune. Dacă am lua de exemplu domeniul pictură (piața mare) am avea următoarele nișe (segmente de piață): pictura pentru copii, pictura pentru adulți, materiale de pictură, pictura în acuarelă, pictura în ulei etc. 

Pentru a găsi o nișă de piață trebuie să urmăm Acest Plan

3 Întrebări Pentru A Găsi O Nișă

Pentru a găsi o nișă de piață în jurul căreia să construiești un blog este nevoie să-ți pui următoarele întrebări și să realizezi o listă cu răspunsurile la ele.

  • Ce pasiuni am? Ce hobby? Ce îmi place să fac?  Despre ce îmi place să vorbesc?
  • Ce cunoștiințe am?
  • Ce probleme am rezolvat în trecut?

Pasiunile

O afacere dezvoltată din pasiune este cea mai bună afacere. Foarte mulți începători în afacerile online consideră că este nevoie de o pasiune arzătoare în care trebuie să fii expertul numărul unu. 

Nu este așa! Nu trebuie să fie o pasiune arzătoare în care să fii expertul numărul unu! Este suficient să ai un domeniu de interes, pe care-l consideri neplictisitor pentru următorii cinci sau zece ani.

Blogul este și o unealtă de învățare. Când te pui la calculator ca să scrii un articol trebuie să te documentezi. Obligația pe care o ai față de cititori, te va forța la o documentare riguroasă și astfel chiar dacă ești un începător „amărât ” care nu știe multe despre nișa în care s-a hotărât să scrie, în urma documentării vei afla mai multe și astfel cei reuși să scrii articole de calitate, concomitent cu evoluția ta personală și profesională în domeniul respectiv!

Cunoștiințele

Dacă te aflii în segmentul de piață al celor care vor să înceapă un blog ca afacere, ca să renunți la job sau să-ți suplimentezi deja venitul atunci înseamnă că deja activezi într-un domeniu! Ai cunoștiințe și o pregătire suficientă în cât să poți porni un blog pe această nișă dacă te atrage.

Să zicem că ești fotograf angajat la o companie de fotografie. Poți începe un blog de fotografie.

Sau să zicem că ești contabil, dar nu vrei să mai ții contabilitate ca angajat. Poți începe un blog despre contabilitate pentru a-ți creea reputația și pentru a putea vinde pe viitor cursuri de contabilitate și consultanță contabilă pentru firme mici, sau mari. Depinde de tine și de profilul tău ca întreprinzător ce vei alege!​

Problemele Rezolvate

În viață (dacă nu ești un adolescent ce caută să facă bani din blog), probabil te-ai confruntat cu diverse probleme la care ai găsit o soluție. O soluție ce ți-ar plăcea s-o împarți și cu alții. Să spunem că meseria ta este de economist, dar ești foarte pasionat de electronică și ca urmare a intervențiilor tale ai reușit să repari tot felul de aparate electronice. Poți începe un blog în jurul acestei pasiuni, acestei priceperi pe care o ai.

Concluzii La Întrebările Personale

Vino cu o listă punctuală, după ce faci această introspecție. Asigură-te că vei alege un domeniu de un oarecare interes comercial - sunt produse, cărți și reviste în nișa respectivă?

Cum Cercetăm Piața Pentru a găsi o nișă de piață 

Pentru a găsi o nișă de piață și pentru a ne hotărâ ce produse vom crea, trebuie să cercetăm și piața. Să vedem unde sunt banii și ce se cere.

De aceea trebuie să cercetăm și să luăm notițe de pe siteurile comerciale și de pe siteurile unde lumea discută. Acestea sunt:

  • Blogurile - lumea discută pe bloguri în cadrul comentariilor și în cadrul articolelor scrise de către blogger (un blog care vinde și promovează produse ne sugerează că există bani în acea nișă)
  • Forumurile - lumea se înregistrează pe forumuri pentru a pune întrebări și a găsi răspunsuri la problemele lor
  • Siteurile sociale - Facebook, Google Plus, Twitter, Pinterest etc - fiecare site are profilul lui specific și calitatea prospecților (lead-urilor) diferă de la site la site. Pentru Facebook recomand grupurile private - ideal cele private și plătite (acces contra cost în ele).
  • Siteurile specializate pe întrebări - exemplu quora.com și tpu.ro
  • Siteuri și bloguri specializate pe vânzare de articole, article marketing & guest posting - aceste siteuri primesc articole contra-cost sau gratuit pentru a fi publicate pe platforma lor. De obicei aceste articole sunt împărțite pe categorii și autorii își promovează siteul, blogul sau produsele în cadrul acestor articole - deci există interes financiar.
  • Discuții cu lumea și observă nevoile societății - scriam în acest articol despre afacerea de succes dezvotată de Antonio Eram prin deschiderea unui serviciu de micro-creditare prin intermediul Facebook - o astfel de idee vine din observarea și înțelegerea nișei de piață (urmată bineînțeles pentru o afacere de așa anvergură de studii mai amănunțite de fezabilitate).
  • Siteurile specializate pe vânzare de info-produse: ClickBank.com, librării online, amazon.com, reviste online etc.
  • Studiază și reclamele: Facebook Ads și Adwords în special.

Hotărârea Cea Mare! alegerea Nișei de Piață

​În momentul de față ar trebui să ai destule idei, probleme și liste de soluții către aceste probleme. Este timpul să filtrezi această listă în felul următor.

  1. Stabilește principalele 3 nișe care te atrag
  2. Stabilește principalele probleme pe care le-ai identificat în aceste nișe
  3. Stabilește potențialul fiecărie nișe - care nișă este mai mare ? care nișă are căutări mai multe? care nișă este mai bogată?​ Vezi aici cifrele ce contează.

​După ce ți-ai redus lista la trei nișe fiecare cu cele trei mari probleme (cereri) pe care le au persoanele din cadrul nișei este timpul să alegi o singură nișă.

Alegerea ar trebui s-o faci în funcție de următoarele 3 criterii în ordinea dată:

  1. Îți place suficient de mult nișa încât să produci conținut și să te ocupi de ea?
  2. Există un potențial major, astfel încât să-ți poți suplimenta venitul prin realizarea de produse sau vânzarea de produse afiliate? De exemplu: poate nișa ta cumpăra un produs de 67 lei / lună pentru 3 luni? Sau poate cumpăra un produs de 167 lei / lună pe 6 luni?
  3. Este suficient de mare nișa? Degeaba ai o nișă bănoasă și de care ești pasionat, dacă nișa este foarte restrânsă - iar acest lucru este valabil dacă vei ataca piața locală (din România) - dacă ataci piața internațională atunci este altceva - deja ai o piață globală​
  • Toți acești 3 factori sunt foarte importanți! Alege nișa astfel încât să corespundă optim - pe cât posibil - tuturor acestor întrebări! Astfel încât să fii motivat să scrii, motivat să dezvolți afacerea, motivat financiar și să ai și loc de creștere și diversifiare!

​După ce te-ai hotărât pe nișa respectivă, este timpul să prioritizezi probleme și urgențele ei, mergând pe aceleași trei întrebări (pentru că aceste probleme sunt sub-nișe). 

​O dată stabilită nișa și segmentele pentru care vei creea conținut este timpul să te apuci de blogging!

Etapa #2 - Realizarea Și Construcția blogului

Precum observi mai sus este o harta in care ți-am așezat vizual pașii pe care-i ai de urmat pentru a realiza un blog din care sa faci bani, sau mai bine zis din care să faci o afacere. Discutăm mai jos care sunt acești pași și ce este de făcut pentru fiecare din el.

1. Alegerea Domeniului Web

2. Cumpărarea Domeniului Web

4. Găzduirea Domeniului Web

5. Instalarea CMS-ului Gratuit WordPress

6. Instalarea Temei WordPress

7. Configurarea Designului Temei WordPress

8. Pluginuri De Wordpress

9. Provocările Tehnice

va urma...

Cum Faci Bani Din Blog? Citește Ghidul Veteranului Către Ucenic!
5 (100%) 3 votes
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

1 thought on “Cum Faci Bani Din Blog? Citește Ghidul Veteranului Către Ucenic!

  1. Salut Tudor,

    Multumesc mult pentru informatii si materiale, le apreciez si te apreciez. Mi-ar placea, la un moment dat, sa aloc timp blogging-ului, mi-am propus asta dar probabil ca nu a venit momentul; sunt destul de aglomerat chiar daca cu lucruri care nu imi fac neaparat mare placere ci numai bani.
    Dar te urmaresc cand am timp si iti multumesc pentru idei si materialele trimise.

    Keep in touch,
    Iuri

Leave a Comment