6 Resurse Pentru Afaceri Online Serioase

6 Resurse Pentru Afaceri Online Serioase
5 (100%) 2 votes

În acest articol vreau să discutăm despre procesul clasic de vânzări online pentru a pune bazele unei afaceri online serioase. Dacă în ofertele minune (țepe online) pe care le vei găsi pe Internet nu vei găsi recomandare aceste 6 resurse, atunci poți cataloga rapid schema, ca o țeapă online.

Cele 6 resurse pentru a avea o afacere online serioasă

  1. Un site de nișă
  2. Trafic către site
  3. Listă de prospecți
  4. Produse / Reclame
  5. Pagina / Scrisoare De Vânzare
  6. Procesator De Plăți Online

Să le luăm pe rând.

1. Siteul este locul unde se desfășoară afacerea online.

Siteul este locul unde îți desfășori activitatea. Aici publici articolele, prezinți produsele și afișezi reclama.

Pentru a avea un site ai nevoie de:

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Siteul trebuie să fie un site de nișă și nu un site general. Alegi o anumită nișă de piață, un anumit segment pe care-l ataci. Pentru o afacere online bazată pe produse informaționale este recomandată o nișă medie ca mărime, pentru a putea avea diversitate de produse.

2. Traficul Către Site. Fără el nu există vânzări și nu se fac bani.

Traficul este imperios necesar. Majoritatea eșuează la acest capitol. Traficul se poate obține prin  următoarele metode:

  • conținut de calitate – articole unice și nu conținut duplicat
  • optimizare seo  – fără optimizarea măcar bazică a articolelor ia-ți gândul de la ranking în motoarele de căutare
  • campanii social media – facebook, twitter, pinterest etc
  • reclamă adwords etc
  • marketing viral

Cel mai bun trafic este traficul organic, natural din căutările din Google și traficul pe bază de recomandare. Traficul pe bază de recomandare vine atunci când un utilizator al siteului tău, recomandă prin email, facebook, viu grai etc articole de pe siteul tau către prietenii lui. Iar aici mă refer la recomandări reale nu likeuri date în neștire.

În orice caz, traficul prin recomandare va veni din traficul organic sau din lista ta de prospecți. Care lista de prospecți se formează tot din traficul natural, organic.

Deci orice am face ne întoarcem la SEO și conținut de calitate. Se mai poate obține trafic și din reclame, dar de obicei nu este așa calitativ ca traficul din SEO iar pentru acest lucru sunt necesare bugete considerabile.

Deci dacă vrei să faci o afacere online serioasă, aceștia sunt primii piloni pe care trebuie să-i stăpânești cu desăvârșire! Despre ei am scris în Blogsens.

3. Lista De Prospecți

Lista de prospecți este reprezentată de lista de abonați pe email. Trebuie să le oferi vizitatorilor siteului tău posibilitatea de a se abona la lista ta – newsletter. Aceștia poartă denumirea de prospecți, deoarece au făcut un pas în față. Și-au arătat interesul mai mult decât cineva care ți-a vizionat siteul și pe urmă l-a închis. Prospecții sunt mina ta de aur. Pe ei îi poți converti în clienți, dacă le oferi servicii de calitate.

Pentru a crea și manageria un newsletter ai nevoie un serviciu care face acest lucru și care îți oferă garanția livrării e-mailurilor tale în inboxul prospecților. Pentru acest lucru, serviciul recomandat este aweber.com

4. Banii Vin Din Vânzarea De Produse Și Reclame

O dată ce siteul tău a început să fie consolidat (ai trafic și prospecți) poți începe să faci bani din afișarea de reclame, din vânzarea de produse proprii – tip info produse sau din marketing afiliat. De asemenea poți vinde și articole, bannere, advertoriale și tot așa. Cea mai serioasă afacere și mai stabilă este afacerea tip membership M.D.D. 

Repet, banii cei mai buni din care poți să-ți asiguri un salariu de o mie de euro și aici în România (nu mai vorbim dacă ataci piața occidentală) vin din afacerile membership M.D.D. Se pot face de asemenea bani buni din e-comert, reclame (daca ai foarte mult trafic), marketing afiliat – mai ales daca faci marketing afiliat tot pentru infoproduse unde comisionul este mai atractiv decat la produsele fizice.

Se pot face bani din orice afacere si din orice produs vandut pana la urma. Dar cele mai comode sunt produsele electronice, livrate electronic si nu fizic. De ce? Pentru ca nu ai stoc si eviti multe probleme pe care ti le dau produsele fizice (taxe, legislatie etc).

5. Pentru a Vinde Produsele Ai Nevoie De O Scrisoare De Vanzare

Produsele informationale se vand utilizand scrisori de vanzare. De ce? Pentru ca intr-o scrisoare de vanzare se pot prezenta pe larg avantajele si beneficiile produsului. Nefiind un produs fizic, clientul nu-l poate testa. De aceea este nevoie de o pledoarie care sa-i prezinte potentialului client avantajele si beneficiile produsului tau.

Scrisorile de vanzare sunt folosite si la produse fizice precum fac cei de la Zepter. Iar un exemplu de scrisoare de vanzare pentru un infoprodus vezi ExpertMark Duos. Scrisorile de vanzare sunt folosite si de catre magazine de e-comerț fie ca o scrisoare de vânzare clasică, fie ca un hibrid.

În orice caz, scrisorile de vânzare te ajută să-ți crești rata de conversie. Ele sunt utile și dacă vinzi un produs prin marketing afiliat.

Pentru a-ți face scrisoare de vânzare citită, articolele și în final produsele (cărți electronice și cursuri) trebuie să cunoști câteva principii de formatare și design pagina – detalii aici.

6. Banii Îi Încasezi Printr-un Procesator De Plăți

Pentru a încasa banii poți apela la metoda clasică de transfer bancar, telefon, e-mail. Doar că acest lucru nu este recomandat în majoritatea cazurilor. De ce? Pentru că o achiziție este în general un impuls de moment și cu cât oferi clienților tăi posibilitatea să plătească mai repede și mai ușor cu atât mai bine. De aceea după ce ți-ai setat și rezolvat primii cinci piloni este tipul să rezolvi și pe al șaselea. Pentru acest lucru vezi soluțiile pe care ți le-am detaliat despre plăți recurente aici și aici.

Aceștia sunt cei șase piloni, cele șase resurse de care ai nevoie pentru a realiza o afacere online serioasă. Orice altă soluție, așa zis minune are șanse mari să fie țeapă.

7. Ca În Orice Afacere Banii Trebuie Impozitați Și Declarați

Pentru a face acest lucru trebuie să fii, fie P.F.A. (persoană fizică autorizată) fie S.R.L. microîntreprindere cu 3% impozit pe venit (varianta pe care o recomand). Trebuie studiată legislație în vigoare și consultat un avocat sau mers la un birou de consultanță de pe lângă registrul comerțului. Bineînțeles poți să nu faci acest lucru mai ales dacă ești la început și faci bani sporadic, metoda legală urmând să declari veniturile și ca persoană fizică la administrația financiară de care deții. Dar dacă venitul devine constant atunci este necesară înființarea unui PFA sau SRL. O altă variantă ar fii să vorbești cu cineva care deține o firmă și să te ajute să emiți facturi, dar pentru a scoate banii de pe firmă va trebui să faci un contract de colaborare, bani care tot ar trebui declarați și impozitați. În rest orice altă variantă de a ocoli plata impozitelor și taxelor este ilegală.

Aici sunt pașii pentru înființarea unui PFA: http://www.onrc.ro/index.php/ro/inmatriculari/persoane-fizice/persoane-fizice-autorizate-pfa

Aici sunt pașii pentru un SRL-D: http://www.onrc.ro/index.php/ro/inmatriculari/persoane-juridice/societati-cu-raspundere-limitata-debutant-srl-d

Ce este un SRL-D (sursa)

1. SRL-D înseamnă SRL- Debutant şi poate fi înfiinţat doar de către cei care  nu au mai avut pana acum nicio afacere.
2. Înfiinţarea unui SRL-D este gratuită. Ai nevoie doar de un timbru fiscal de 4 lei şi de capitalul social.
3. Durează 3 zile să înfiinţezi un SRL-D.
4. Avantajele SRL-D: AFN 10.000 de euro, credit garantat 80% de până la 100.000 de euro şi scutire de la plata pensiei de către angajator pentru până la 4 angajaţi.
5. Obligaţiile SRL-D: reinvestirea a 50% din profit, anunţarea infiinţării către DIMMMAT şi furnizarea acesteia a rezultatelor financiare.
6. Poate funcţiona şi cu 0 angajaţi.
7. In momentul în care beneficiezi de AFN sau credit, trebuie angajaţi minim 2 angajaţi pe perioadă nedeterminată.
8. Doar 5 grupe de coduri CAEN îţi poţi alege la infiinţarea firmei.
9. AFN-ul de 10.000 de euro reprezintă o contribuţie de 50% din partea statului român. Restul poate fi acoperit din credit, venituri din afacere sau economii personale. Solicitarea finantarii NU ESTE obligatorie pentru un SRL-D. E doar un ajutor de care poate beneficia, daca se vrea acest lucru.
10. Statutul de SRL-D se pierde la data de 31 decembrie a anului in care se implinesc 3 ani de la înfiinţare.

Îți urez spor în afaceri!

Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Leave a Comment