Internetul abundă de idei privind afacerile de succes, la îndemînă oricui. Este o junglă a promisiunilor tentante ( uneori fără acoperire ), prin care accesul e destul anevoios, ( uneori chiar primejdios!) pe măsură ce înaintezi şi resursele, necesare supravieţuirii, descresc invers proporţional cu aşteptările. Atît Internetul cît şi jungla ( oricare ar fi aceasta ) se adresează oamenilor puternici şi hotărîţi (cu voinţă şi caractere tari), nicidecum naivilor, credulilor sau leneşilor, aflaţi într-o situaţie materială precară, în impas financiar ori moral. Ideea e una, afacerea e alta!
Dacă pentru o idee e suficient un cap (cît de cît mobilat - şi nu neapărat al tău), pentru o afacere îţi mai trebuie, determinare, bani și punerea ideilor în practică. Uneori priceperea (specializarea într-un domeniul sau altul) poate diminua importanţa capitalului, dar nu-l poate înlocui. Prin urmare, ideea (oricât de strălucită) nu are sorţi de izbîndă dacă nu nimereşte pe un teren fertil.
Există pe Internet, din păcate, şi indivizi fără scrupule (acei vînzători de vise), care prezintă un tablou idilic al sucesului… prin omisiune, ignorînd buna credinţă a cititorilor.
O afacere de succes, cum încerc să va prezint mai jos, trebuie fundamentată, mai întâi, apoi verificată în practică pe un număr suficient de cazuri cu privire la organizarea ei, cu privire la cunoaşterea pieţei, a atitudinii adoptate în relaţiile de afaceri, în dimensionarea elastică a serviciilor, în special al serviciului de clienţi, în respectarea strategiei elaborate, în urmărirea factorilor de risc, a foii de parcurs comercial şi financiar, în instaurarea disciplinei pe toate nivelurile, în folosirea pe scară largă a tehnicilor informaţionale şi de marketing, a consilierii, a apropierii de salariaţi şi de colaboratori. Nu-i tocmai uşor să începi o afacere, cum am mai spus, mai dificil este s-o ţii în viaţă, s-o faci viabilă, de succes.
ACCES INSTANT
Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile
Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?
Afacerea De Succes 1: Transport De Mărfuri Și Persoane
Exodul românilor la muncă în străinătate a deschis o nişă extrem de atrăgătoare pentru transportatori. Oamenii se mişcă necontenit, trimit sau primesc regulat pachete, care trebuie duse şi aduse de cineva. Poştă, firmele internaţionale de curierat ( fiindcă romîneşti nu mai sînt!) practică preţuri indecente şi se mişcă destul de greu, astfel că românii apelează din ce în ce mai mult la aceşti transportatori specializaţi, întodeauna amabili şi cooperanţi, pe care îi cunosc, îi pot contacta telefonic şi află detalii despre primirea sau predarea bunului. Destinaţii precum Spania, Germania, Italia, Anglia, Olanda, că să nu enumerăm decît pe cele mai cunoscute, acoperite de preţuri între 100-130 de euro persoană şi 1 euro kg/pachet, au devenit destinaţii pur comerciale, din care se scot bani serioşi. Ca să începi o astfel de afacere ai nevoie de o maşină nouă sau chiar second hand ( orice maşină devine second hand după prima răsucire de cheie!), de doi şoferi şi de un capital de lucru pe care să-l rulezi. Clienţii ţi-i atragi, la început, prin anunţuri în ziare sau pe Internet, apoi încerci să-i fidelizezi pe cei găsiţi şi serviţi la standarde înalte, să-i prinzi într-o baza de date, completînd-o sucesiv pe măsură ce faci deplasările, să ai permanent o persoană agreabilă de contact, care să preia comenzile şi să-l determine pe client să mai apeleze la serviciile tale. Un client mulţumit te va caută ori de cîte ori are nevoie. Cîştigul obţinut tur-retur, fie şi o dată pe săptămînă, este acoperitor, generînd un profit substanţial.
Exemplu De Afacere De Succes #1
„Aquila Part Prod Com din Ploieşti a rămas lider de piaţă, ca şi în anul 2013. Creşterea numărului de angajaţi de la 1.784 la 1.839 a a avut un efect pozitiv asupra cifrei de afaceri, dar nu şi asupra profitabilităţii societăţii. Astfel, cifra de afaceri însumată în anul 2014, 596,6 milioane lei, a crescut cu 31,6 milioane lei faţă de valoarea din anul 2013, în timp ce profitul net a scăzut cu 2,2 milioane, ajungând în 2014 la 4,2 milioane lei." sursa
Afacerea De Succes 2: Târguri auto private
Aruncînd o privire prin ziarele locale sau pe Internet descoperi o nişă cu un potenţial extraordinar, cea a vînzărilor de maşini, aflată în mare suferinţă. Cu excepţia cîtorva oraşe mari, în celelalte oraşe nu există asemenea tîrguri, potenţialii vînzători fiind obligaţi fie să se deplaseze cu maşinile distanţe apreciabile pentru intervale scurte de timp ( de regulă, o zi, cel mult două!), fie să renunţe la ideia de a-şi valorifica bunul, apelînd, în ultima insranta, la anunţuri ( la mică publicitate ), cu şanse minime de succes.Legea da dreptul oricărui întreprinzător să înfiinţeze astfel de tîrguri ( acolo unde nu există sau unde capacitatea celor existente nu acoperă cererea ), printr-o hotărîre a Consiliului Local, cu investiţii rezonabile, care se amortizează rapid ( uneori chiar din prima luna! ). În cadrul tîrgului se pot înfiinţa birouri de copiat acte, de redactat documente de vînzare-cumpărare, de desfacere produse alimentare sau nealimentare, care, împreună, aduc profit şi bunăstare. Nu-i uşor, desigur, dar prin determinare, asociere cu parteneri motivaţi şi entuziaşti, afacerea poate capătă valenţe greu de imaginat.
Exemplu De Afacere De Succes #2
„„Anul 2014 este al doilea an consecuvitv de când numărul reînmatriculărilor este sub cel al înmatriculărilor de mașini second-hand din import. Este o situație anormală, care produce efecte negative, mai ales pentru piața de mașini noi. Constatăm că timbrul de mediu aplicat mașinilor deja înmatriculate blochează tranzacționarea buy-back și trade-in a mașinilor Euro 3 și Euro 4”, spune Mihai Cune, business manager Autovit.ro.„O soluție pentru această problemă poate fi reducerea treptată, adică în 2-3 ani, a valorii timbrului de mediu la valori suportabile de 100-200 de Euro. Astfel timbrul de mediu nu ar mai fi un factor blocant al tranzacțiilor, iar veniturile la buget s-ar completa cu încasările din impozitul anual calculat dupa o formulă nouă”, a mai adăgat managerul Autovit.ro." sursa
Afacerea De Succes 3: Servicii medicale la domiciliu
De cîte ori, în anumite momente neplăcute ale vieţii, cînd ai resimţit lipsa unui medic sau asistent de care aveai nevoie ( pentru un consult sau tratament ) la miezul nopţii, în lipsa unui Centru de urgenţă sau depărtării tale de acesta, nu te-ai gîndit la o astfel de afacere?
Adevărul este că există cadre medicale care fac acest lucru, dar numărul lor este mic, iar afacerea, în sine, este de mică anvergură. Succesul afacerii presupune investiţii, personal medical, disponibil la orice ora din zi sau din noapte, un call center, cel puţin o maşină şi o baza de date, actualizată permanent.
Rezultatele unei asemenea afaceri de succes sunt pe măsură efortului şi banilor investiţi, fiind sigure şi stabile, nevoile oamenilor bolnavi asigurînd un rezervor uriaş în direcţia prosperităţii afacerii.
Exemplu De Afacere De Succes #3
„AHSR: Cum definiti ingrijirea la domiciliu profesionalizata? Ce servicii suplimentare include si cui se adreseaza?
Dr. Cristina China: Ingrijirea la domiciliu profesionalizata inseamna personal specializat pentru toate categoriile de nevoi, fie ca vorbim de servicii sociale, fie ca vorbim de servicii medicale. Astfel spus, acest tip de ingrijire include si capacitatea de observare a beneficiarului, a starii psihice si emotionale a acestuia, respectiv alcatuirea planului individualizat de ingrijire, identificarea nevoilor si a situatiilor aparute in cadrul ingrijirii.” sursa
Afacerea De Succes 4: liber profesionişti
Printre aceștia includem freelancer, copywriteri, disigneri, soft-eri, etc.
Visul fiecăruia dintre noi este acela de a lucra şi de a cîştigă de acasă, lucru posibil azi, graţie internetului. Muncă această se adresează celor sofisticaţi, înzestraţi cu talentul scrisului, desenului, matematicii ( a ştiinţelor exacte ), existînd o cerere fantastică în mediul online şi o recompensare pe măsură ( în special pe site-urile străine, de limba engleză ), unde se poate cîştigă uşor peste 100 dolari pe articol, disign sau soft unic.
Mai mult, au apărut site-uri specilizate, în care cererea se întîlneşte cu oferta, extrem de prietenoase şi serioase. Uneori trebuie să mai faci şi cîte o investiţie ( mică), care îţi asigura un cîştig mare, garantat, dar, cel mai adesea, accesul este gratuit, cu aceleaşi efecte în plan financiar.
Dacă în alte afaceri, lucrurile decurg mai anevoios, presupunînd eforturi materiale, umane şi de altă natură, în domeniul acesta online, inteligenţă, cultură, priceperea, efortul susţinut, rigoarea, fac diferenţa şi asigura succesul. Nu mai vorbesc despre cunoaşterea unei limbi străine, care atîrnă greu în îndeplinirea scopului urmărit.
Resurse Pentru Aceste Afaceri De Succes
„3 metode simple de a face și mai mulţi bani ca blogger plătit. Aruncă o privire asupra „imaginii de ansamblu” pentru o sesiune rapidă de strategii despre cum să îţi creezi un venit din blogging pentru viitor! Să scrii pentru alţii este doar începutul vârfului icerbergului!
Strategii aplicabile atât în limba română cât și în limba engleză – strategiile prezentate sunt aplicabile atât pe piața internațională cât și în România. De fapt toate aceste strategii și tehnici pot fi adaptate/extrapolate foarte ușor în orice limbă.
Tehnici scalabile pentru orice tip de job – mai jos vei vedea dovezi cu câștiguri din diverse tipuri de joburi obținute de soția unui amic (prin tehnicile explicate în acest manual), aflată în concediu prenatal. Câștiguri atât din blogging cât și din fotografie, selecții de foto, fotografie mâncare, articole etc.” sursa
Afacerea De Succes 5: Catering orientat spre persoanele vârstnice / cu nevoi speciale (Vegane)
Cateringul global, acoperind nevoile generale ale unei comunităţi, fără o grupa ţintă ( mult mai restrînsă) pare să cunoască un declin neaşteptat, implicînd eforturi peste rată profilitatii, fără să mai vorbim despre întreţinerea unui suport tehnic extrem de costisitor.
În ultimul timp, întreprizătorii s-au axat pe segementul de persone vîrstnice, a căror nevoi au un mare grad de repetabilitate, uneori sunt constante, ritmice şi apropiate că necesităţi, permiţînd operatorului să aibă, pentru prima dată, o marja importantă de predictibilitate.
Aprovizionarea cu pâine, de exemplu, în fiecare dimineaţă, asigura operatorului un flux continuu, zi de zi, completat şi de alte cereri, care ţin de existenţa cotidiană şi care au o structura asemănătoare, contribuind la sporirea profitului, la diminuarea cheltuielilor de transport, la asigurarea unui front de lucru
Exemplu De Idee De Afacere De Succes #5
"Planuri pentru 2016Surorile ”RAWZ” spun că sunt decise să rămână în piaţă pentru totdeauna. „În momentul acesta ce pot să spun e că nu mai aducem bani de-acasă, iar ce câştigăm, reinvestim. Eu am nevoie să fac lucrurile temeinic. În 2015 am lucrat foarte mult la produse, la procesul de producţie, a fost anul dedicat perfecţionării reţetelor. Când faci producţie e important să ai o fluență în proces. 2016 este anul în care noi vrem să ne deschidem mai mult spre piaţă. Nu am investit deloc în imagine şi în promovare, am preferat să luăm utilaje, să avem o pagină web nouă. Să fim pregătiţi pentru noile cereri” spune Andreea Lăzărescu.” sursa
Afacerea De Succes 6: Parcări private
Oriunde te-ai află la un moment dat în ţară cu maşină, întâmpini aceeaşi problema complicată a găsirii unui loc de parcare. Pretutindeni există o penurie enervantă de parcări, de autorităţi care-ţi ridică maşină de unde ai lăsat-o, dacă între timp nu te amendează Poliţia rutieră sau cei de la Poliţia locală.
Cei mai inventivi au intuit oportunitatea facilă şi bănoasă a afacerii, transformîndu-şi curţile în parcări private cu cartelă de acces ( mai ales cei care aveau sau au locuinţele şi terenurile ) în zonele aglomerate, în cartierele mari, tixite de maşini sau în apropierea instituţiilor de stat, a băncilor ori a restaurantelor.
În afară unor costuri cu amenajarea locului, cu marcarea şi semnalizarea a acestuia, cu amplasarea aparatului de taxat automat, care permite accesul şi ieşirea în şi din parcare, afacera prosperă din te miri ce, în lipsa şi fără contribuţia ta.
Exemplu De Idee De Afacere De Succes #6
"Unii developeri sunt creativi si chiar daca proiectarea acestor subsoluri, din motive financiare sau tehnice, se rezuma doar la 1 sau 2 niveluri subterane, atunci, pentru suplimentarea locurilor de parcare se utilizeaza asa-numitele sisteme Klauss, care permit parcarea a doua autoturisme suprapuse" - declara Mihaela Cnobloch, consultant senior in cadrul departamentului birouri al DTZ Echinox. Conform sursei citate, chiria perceputa pe piata se incadreaza intre 120 - 160 euro/locul de parcare subterana/luna pentru imobilele clasa A ce beneficiaza de locatii centrale si intre 50-70 euro/locul, pentru imobilele in locatii descentralizate. Pentru locurile de parcare exterioare, chiria este in general in jurul a 50-100 euro/loc/luna, variind in functie de locatia imobilului.” sursa
Afacerea De Succes 7: Traduceri, Papetărie, Birotică Şi Diverse Servicii Conexe
În România există un număr de peste 4500 de traducători autorizaţi, mulţi dintre ei completînd mobilierul birourilor avocăţeşti sau notariale, oricînd dispuşi să migreze spre un job mai bine plătit decît minimul de economie, pe care-l primesc pentru o actvitate specializată, dublată adeseori de activităţi colaterale ( copieri de documente, redactarea de texte, de cereri, etc. )
Un întreprinzător isteţ, cu ceva relaţii şi spirit antreprenorial îşi poate deschide lesne un birou de copiat acte, cu un salariat traducător, bun la toate, în apropierea unei judecătorii, tribunal sau curţi de apel, unde afluenţă de împricinaţi, cu probleme justitiabile, garantează succesul, profitabilitatea afacerii.
Pe deasupra, aici se pot vinde şi timbre judiciare, pe care nu le ai şi nu le găseşti atunci cînd ai nevoie, tipizate de cereri, formulare cerute în instanţe, copii după acte de propietate, căsătorie, divorţ, studii şi multe altele.
A construit în două decenii un importator de papetărie care îi aduce încasări de 4 milioane de euro pe an.
"A început cu importul şi distribuţia de produse pentru birou, ulterior s-a extins cu o gamă pentru şcoală şi, mai nou, cu una de curăţenie, ajungând în prezent la un portofoliu de 6.000 de produse. După ce a consolidat prezenţa companiei pe piaţa de distribuţie, a început să dezvolte şi echipe de consultanţi cu care a intrat în domeniul livrărilor business to business. Astfel, businessul Vector International este împărţit acum în mod egal între distribuţie şi livrări B2B. Antreprenorul îşi livrează produsele către 2.000 de clienţi companii, de la cele mai mici, de familie, până la multinaţionale, nume precum McDonald's sau Hornbach aflându-se pe lista lui de clienţi. I-a atras printr-un sistem de livrare promptă bazat pe conceptul next day delivery, care a devenit posibil prin intermediul unui sistem modern de preluare a comenzilor. La afacerea de distribuţie, lucrează în proporţie de 95% prin comenzi primite pe site.” sursa
Afacerea De Succes 8: Întreţinere gazon, tuns iarbă şi toaletare arbori ornamentali
Fără a ridica probleme deosebite, o asemene afacere are toate şansele să-ţi asigure o ocupaţie extreme de plăcută şi profitabilă. Unii oameni ţin la aspectul curţii, a împrejurimilor sau a grădinii, investind cît este necesar, angajând o persoană fizică sau o firmă, care să-i facă treabă.
De cele mai multe ori pune la dispoziţie totul, inclusiv dotările tehnice, astfel că afacerea nu ridică niciun fel de difiicultăți, fiind suficientă doar muncă fizică ( uşoară ) şi seriozitatea.
Afaceri de milioane la o ferma de gazon din judetul Timis
"Milioane de euro din iarba verde - este rezultatul unei afaceri de succes in vestul tarii. In Timis, un teren abandonat, pe care cresteau buruieni, a fost transformat de un om de afaceri din Bucuresti intr-o imensa peluza englezeasca.Afacerea prospera pentru ca romanii si-au redescoperit apetitul pentru gradinarit si vor sa aiba in curtea casei un gazon de revista. Gazonul englezesc de Timis e atat de bun, incat este exportat chiar si in Marea Britanie.” sursa
Afacerea De Succes 9: bicicletele !
Pasiunea omului pentru bicicletă n-a dispărut încă, iar pînă astăzi, cel puţin, nu s-a descoperit bicicletă perfectă, care să nu se strice. Pentru un om priceput, care deţine un spaţiu sau închiriază unul, ideea deschiderii unei afaceri cu biciclete nu-i de neglijat. Chiar dacă lucrează la preţuri modice, are şi alte oportunităţi: vînzarea de biciclete noi sau second hand, închirieri de biciclete, lecţii de mers pe bicicletă pentru femei sau copii.
Amplasamentul unei asemene afaceri trebuie se facă într-o zona de agreement, un loc în care oamenii caută un loc de recreere, de mişcare, la sfîrşitul de săptămînă.
Şeful eMag a cumpărat Pegas
"Prin parteneriatul cu NOD, brandul Pegas își va accelera dezvoltarea la nivel național și internațional. Atelierele Pegas produce în prezent 2.500 de biciclete anual. În urmatorii trei ani, Atelierele Pegas țintește o creștere de zece ori a volumului de biciclete, până la 25.000 de bucăți anual și o cifră de afaceri de 5 milioane de euro.” sursa
Afacerea De Succes 10: Îngrijirea animalelor de companie
Îngrijirea animalelor de companie, lăsate în grijă atunci cînd oamenii merg la serviciu, sau pleacă din localitate, este o preocupare plăcută, uşoară şi plină de satisfacţii. Iubitorii de animale nu se uită la bani cînd apelează la aceste servicii, iar afacerea prosperă garantat.
Adiacent, întreprinzătorul cîştigă în plus sume considerabile dacă pune la dispoziţia doritorilor servicii de îmbăiere, tunsoare, plimbare, etc.
Poveste Afacere de Succes: Salonul de cosmetica canina Lala Land a fost lansat in septembrie 2008
"Investitia in salon a fost in jur de 200.000 de lei (aproximativ 50.000 de euro), iar banii au fost utilizati pentru achizitia de mobilier si ustensile.Investitia initiala ar trebui sa fie amortizata in primii trei ani, dupa care urmeaza doi ani de profit de intretinere si din al cincilea an de activitate se va putea vorbi despre profit real. Salonul a inceput sa inregistreze profit de anul trecut.” sursa
Afacerea De Succes 11: Masaj la domiciliu
O ora de masaj echivalează adesea cu 8 ore de muncă, în timp şi bani, existînd o piaţă aproape virgină, cu potenţial. Pregătirea se face prin cursuri de scurtă durată, autorizate, iar practicarea profesiei se poatea realiza printr-un SRL, PFA sau pe cont propriu.
Clienţii îi găseşti colaborînd cu medicii de familie, cu specialişti reumatologi, neurologi printr-o și prin promovare online.
Afaceri din România care fac bani frumoşi pe seama corporatiştilor
"Lipsa timpului necesar l-a inspirat şi pe Dan Mocanu în fondarea afacerii TimePal. După ce a lucrat timp de şapte ani la Microsoft în SUA, Mocanu a pus împreună cu partenerul său Lucian Anghel bazele start-up-ului TimePal, o platformă online care oferă o serie de servicii angajaţilor din clădiri de birouri, cu un program încărcat, precum întreţinerea maşinii sau curăţarea hainelor. Cei doi au investit 200.000 de euro în proiectul lansat în primăvară. Printre serviciile oferite de către TimePal se numără cumpărături, curierat, servicii de curăţare a hainelor, de întreţinere a autovehiculului, co-menzi de cadouri, flori sau masaje.„Eliberăm din timpul liber pe care angajaţii şi-l încarcă cu treburi gospo-dăreşti, acele ore pe care şi le consumă cu treburi zilnice. În medie, cam 30 de ore se îndreaptă în fiecare lună înspre activităţi gospodăreşti şi organizatorice“, spune Dan Mocanu. Utilizatorii îşi pot crea un cont personal pe platforma online şi comandă din produsele sau serviciile aflate în ofertă. TimePal va prelua comanda, urmând ca asistenţii personali să se ocupe de livrarea ei. „Nu avem o sumă minimă de comandă. Poţi să comanzi chiar şi un singur produs, fără să ai taxă de livrare, pentru că, integrând totul într-o singură clădire, sunt eliminate costurile de transport“, explică Mocanu. Cei doi şi-au propus să extindă serviciile TimePal în una-două clădiri de birouri în fiecare lună, iar până la sfârşitul anului să fie prezenţi în Bucureşti şi în Timişoara, iar ulterior să se dezvolte şi în străinătate. Primele ţări vizate sunt Polonia, acolo unde obiceiurile de consum sunt similare cu cele ale românilor, iar apoi Germania, Marea Britanie şi Statele Unite.” sursa
Afacerea De Succes 12: Magazin Online De Comerț Electronic
Ideea magazinelor virtuale,a prins de ceva vreme la noi și este o afacere cu trend ascedent în continuare, tinzînd, tot mai puternic, să concureze magazinele clasice. Prezentarea de ansamblu, descrierea, reducerea de preţ şi servitul pe tavă avantajează cumpărătorul, oferindu-i mai mult timp și scăpându-l de transportul produsului acasă, schimbând circuitul banilor de la calea încetăţenită, bătătorită de milioane de ani, spre buzunarele mai puţin virtuale ale întreprinzătorilor cibernetici.
INTERVIU: In ce domenii merita sa-ti faci magazin online?
"Magazinul online pare un business care poate fi inceput usor si cu destul de putini bani, insa lucrurile nu stau deloc asa. Magazinele online au foarte multe in comun cu cele "offline" si antreprenorii care vor sa faca e-commerce pot cadea in multe capcane daca nu tin cont de acest lucru. In ce domenii merita deschis un magazin online, care este investitia minima, ce pericole exista si cum e mai bine sa te promovezi poti citi in interviul realizat cu Radu Vilceanu, drectorul agentiei de e-commerce ContentSpeed.” sursa
Afacerea De Succes 13: Bănci Mobile Și Credite Online Pe Internet
Afacerile cu bani sunt de departe cele mai reuşite, dar asta presupune, mai înainte, să ai fond de rulmet (capital). În cazul cel mai fericit, banii se pot da cu împrumut celor în nevoie ( în care ai încredere ) cu o dobîndă semnificativă şi pe timp scurt o astfel de afacere genială a dezvoltat Antonio Eram de la Netopia.
Un jucător surpriză. Netopia atacă piaţa băncilor. Antonio Eram: Dăm microcredite în Mexic pe baza profilului de Facebook, cu o rată de default de doar 6-7%. Generaţia nouă e fluidă, nu are casă sau maşină, nu vrea credite pe termen lung
„La finele lui 2017 vrem să avem operaţională o bancă mobilă, singura bancă exclusiv mobilă din America Latină. Interacţionezi doar pe telefonul mobil, fără nicio sucursală. Unul din investitorii noştri a pus ca aport la capital licenţa bancară, care e foarte scumpă.
„Telefonul mobil e deja device-ul în jurul căruia gravităm, nu tableta, nu laptopul. E normal să devină şi instrument de plată, aşa cum a devenit player de muzică, cameră foto etc. E greu să previzionezi viitorul totuşi“. În opinia şefului Netopia Systems, este totuşi impresionant ce s-a făcut la nivel local în ceea ce priveşte plăţile mobile, fiind segmente de piaţă pe care firma are creşteri de două cifre. „De exemplu plata întreţinerii direct de pe telefon este la un nivel fantastic, dacă te gândeşti că e vorba de România.“ sursa
Afacerea De Succes 14: Administrare Asociații De Proprietari Online Și Plata Întreținerii Online
Cu serviciile care ne țin ocupați toată ziua de la opt dimineața la noua seara, nu este de mirare că nu ajngem să ne plătim întreținere sau nu ajungem la întâlnirile administrative de bloc. Pentru acest lucru s-au inventat sisteme de administrare online cât și sisteme de plată a întreținerii direct de pe mobil.
Tot mai multe asociații de bloc adoptă această metodă, pe care și noi o recomandăm tocmai pentru transparența de care dă dovadă. Citește mai jos despre afacerea de succes dezvoltată în acest domeniu de Netopia.
Netopia mobilPay: 20.000 de bucureșteni Își pot plăti Întreținerea de pe smartphone
„Astfel, locatarii tuturor celor 21.400 apartamente, administrate de 316 asociatii de proprietari din Bucuresti, care colaboreaza cu Scomet, pot plati rapid, comod si simplu, direct de pe smartphone, toate serviciile de intretinere lunare.
Platile online realizate de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, au raportat un avans important anul acesta, numarul tranzactiilor procesate crescand cu peste 300%, in timp ce valoarea lor a urcat cu peste 20%.“ sursa
Afacerea De Succes 15: Servicii De Facturare Și Plăți Online
Deși pe piața occidentală sunt de ceva timp zeci și sute de astfel de servicii și afaceri încă mai este loc. Tot timpul se poate mai bine, mai rapid, mai eficient și mai automatizat. Dar tocmai pe piețele mai mici și mai "sărace", precum cea din România penetrarea unor astfel de sisteme încă nu a avut loc suficient deoarece ele nu există. Deci este loc berechet pe această piața pentru dezvoltarea unor noi astfel de aplicații și programe software as a service. De asemenea va fi loc pentru deschidere și pe piața U.E. unde este nevoie de emiterea de factură și calcularea TVA-ul diferențiat și a altor taxe.
Românii de la Smart Bill primesc un milion de euro investiție de la GECAD și Catalyst
„GECAD Group și Catalyst România, fondul local de private equity pentru creștere și venture capital finanțat prin inițiativa JEREMIE, investesc peste un million de euro în compania românească Smart Bill, cel mai important furnizor local de servicii SaaS (software as a service) pentru facturare. Astfel, GECAD Group susține creșterea Smart Bill, companie pe care o consiliază în luarea deciziilor strategice începând cu anul 2013.“ sursa
Afacerea De Succes 16: Agenție De Menajere Copii și Persoane Vârstnice
Într-o lume complexă şi solicitantă, femeile se văd nevoite să-şi cedeze preocupările casnice unor persone sau firme specializate în creşterea şi îngrijirea copiilor. Aşa au apărut agenţiile de menajere, care angajează personal feminin, gata să suplinească lipsa mamelor ocupate.
Punerea pe picioare a unei asemenea firme este relativ simplă, iar viabilitatea ei depinde atît de seriozitatea personalului angajat ( menajerele), cît şi de reclamă, de cunosterea pieţei şi de relaţionarea cu oamenii. Câştigurile sunt generoase atîta timp cît există cerere ( şi cerere există ) şi cît timp există personal specializat. De multe ori specializarea se dobândeşte la locul de muncă, femeile, în general, avînd experienţă în creşterea şi îngrijirea copiilor.
Menajere cu diplomă. Solicitările pentru cursurile de îngrijire devin un fenomen de amploare
„Asistentul medical Maria Mogoreanu spune că: “Persoana care îngrijeşte un bătrân trebuie să cunoască cum trebuie să dea medicamente şi să aibă grijă să le dea toată vremea. Are mare importanţă şi alimentaţia persoanelor, mâncarea cum trebuie să fie pregătită pentru că fecare boală are o alimentaţie specială”.Cursurile sunt contra cost, iar beneficiarii obţin o diplomă recunoscută inclusiv peste hotare.“Costul cursului este de 700 de lei. Acest curs este aprobat de Ministerul Educaţiei, avem şi recenzii de la Liga medicilor din Moldova”, spune directorul agenţiei, Tudor Bîcu.“ sursa
Afacerea De Succes 17: Pensiuni Turistice Și Organizarea De Tabere Și Conferințe
Foarte mulţi oameni care deţin propietăţi în zone superbe și au posibilitatea să le transforme în pensiuni turistice, investind în dotări şi personal.
Mai ales dacă propietătile se află şi în zone de interes, succesul poate fi garantat de o promovare corectă. Investiţiile depinde de la afacere la afacere și se pot amortiza mai repede sau mai încet în funcție de valoarea investițiilor.
Trebuie avut în vedere că se pot obține fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană prin care se pot construi sau repara proprietațile deja existente.
Există pensiuni turistice, care prin contracte cu grădinițe, școli și licee fac 30 000 euro / sătpămână pe timp de vară, având un flux asigurat pe turiști în perioada vacanței de vară.
Taberele Private Pentru Copii O afacere În Creștere
„Marcela Campian si Dan Predeleanu spun ca pentru a intra pe aceasta piata este nevoie de o investitie de 50.000 de euro pentru a ajunge pe primul loc, in doi ani, iar o mare parte din aceasta suma trebuie alocata marketingului.Dalina Borcan recomanda investitia in tabere pentru copii numai celor care au un spatiu, estimand investitia la 340.000 de euro - 390.000 de euro, plus consumabilele de 5.000 de euro - 6.000 de euro pentru o vara.Paul Curte spune ca se poate incepe atat cu o investitie majora (in medie, 500.000 de euro, incluzand centre de promovare internationala si avand standard de tabara internationala) care sa fie amortizata in patru - cinci ani, cat si cu buget mai mic (3.000 de euro - 5.000 de euro, momentan singura varianta, in lipsa unui program de finantare europeana) si apoi autofinantare care, desi atrage o crestere mai lenta, este sigura.“ sursa
Afacerea De Succes 18: Afaceri Cu Produse Lucrate Manual (Handmade)
Îndemînarea nativă a cuiva de a crea bijuterii manual, în forme pitoreşti, care încîntă ochiul şi stîrnesc admiraţia celor din jur, nu poate trece neobservată, dacă nu de cel în cauza atât de clienți cât și de cineva cu spirit antreprenorial.
Întreprinzătorul se poate folosi website-uri și de către magazinele online, de mall-uri şi de magazine clasice de bijuterii. De asemenea produsele pot fi comercializate pe siteuri de anunțuri generale precum olx.ro sau okazii.ro dar și pe siteuri de anunțuri specializate.
Business Woman la 21 de ani: afacerea handmade din centrul Clujului
„La sfarsitul primei luni am reusit sa platim datoriile, sa cumpar material si mi-a si ramas ceva, cam de un salariu minim, dar am fost foarte fericiti, nu ne asteptam ca lucrurile sa se miste atat de repede. Intra si cumpara multi tineri, e adevarat, dar si adulti, am avut bunici care cauta cadouri pe nepoti sau scolari care cumpara cadou pentru invatatoare”, detaliaza tanara.“ sursa
Afacerea De Succes 19: Anticariate Online
În fiecare locuinţa, adesea prin debarale sau poduri, există mormane de cărţi vechi, unele extreme de valoroase, abandonate, uitate acolo din generaţie în generaţie. Anticariatele și colecţionarii particulari, plătesc generos asemenea achiziţii, obţinute la preţuri modice de vreun întreprinzător pasionat, care poate face avere din afacerea aceasta. Afacerea presupune multă logistică şi un capital de lucru.
Cum fac doi studenti afaceri de zeci de mii de euro pe internet cu carti de anticariat
„In prezent tinerii se asteapta ca cele trei site-uri sa aiba vanzari de circa 68.000 de euro, mai mult cu 30% fata de anul trecut. In general, Coltul Colectionarului are in jur de 600-700 de comenzi pe luna.In afara de fondatorii afacerii, in business mai sunt implicati trei angajati si doi colaboratori, acestia ocupandu-se de scrierea de texte de prezentare a cartilor sau de articole pentru blogul disponibil pe Coltul Colectionarului ori de realizarea de fotografii.“ sursa
Afacerea De Succes 20: Recondiționare Mobilă
Sătuli de era consumului și dornici să păstreze tradițiile și bunul gust, acest segment de piață a creat o adevărată cerere pentru recondiționarea mobilei. Astfel piese vechi de mobilă care se donează, sau aruncă prin nu știu ce depozit devin materie primă într-un laborator priceput de tâmplari.
De asemenea și la noi în țară, sau înmulțit străinii care investesc în case vechi românești pe care le recondiționează. Iar decorul interior dat de mobilă este bineînțeles o prioritate a recondiționării. Aceste afaceri de succes se bazează pe turismul din occident. Știrile s-au umplut de astfel de afaceri de succes în care englezi și nemți sunt invitați să-ți petreacă o vacanță de vis în Maramureș. Acești oameni de afaceri au nevoie de persoane abile în arta recondiționatului.
Iago Decor, atelierul clujean in care mobila greoaie de lemn se reinventeaza
„Lemnul n-ar moarte. Piesele noastre sunt din lemn masiv, ceea ce le da o calitate si o rezistenta sporita fata de pal, de exemplu. Este un exercitiu de imaginatie destul de greu pentru om, sa vina sa vada o gramada de mobilier vechi claie peste gramada si sa ii spui sa isi aleaga ceva si il facem noi”, adauga acesta.“Nu vrem sa avem preturi mari ca sa ne acoperim chiria. Am abordat Internetul ca piata de desfacere, mai ales Facebook-ul ne ajuta sa aratam fotografiile cu produse care au ajuns deja in casa oamenilor”, spune managerul afacerii.“ sursa
Afacerea De Succes 21: Florării Online
Se începe cu un magazin minuscul prin care comercializezi diverse aranjamente florare, de efect, flori simple, pînă devii cunoscut şi căutat. Recunoaşterea survine destul de greu, fiind necesar un interval de timp mort, pe care va trebui să-l suporţi din capital, dar succesul nu va întîrzia să apară o dată ieşirea din anonimat, cu internetul şi reclamă.În al doilea an, va apărea şi profitul, la început modest ( mai mult decît nimic ) apoi lucrurile vor lua o turnură spectaculoasă.
Îşi împarte timpul între un job în IT şi propria florărie online
„1001flori are, în sezon, în jur de două evenimente pe lună (nunţi sau botezuri), iar în fiecare zi primeşte una-două comenzi de la persoane fizice. În medie, pentru un eveniment, clienţii plătesc de la 700 de lei pentru un pachet care include buchetele pentru mireasă şi naşă şi aranjamentele florale pentru lumânări şi până la 5.000-6.000 de lei dacă optează pentru aranjamente florale mari (inclusiv la biserică, restaurant, pentru decorarea maşinilor, etc.). Totuşi, în medie, pentru un eveniment, cheltuiala clienţilor este de circa 2.000-2.500 de lei.Pe de altă parte, persoanelor fizice comandă în jur de 200-300 de lei.“ sursa
va urma...
Autori Diversi
Latest posts by Autori Diversi (see all)
- 50 Afaceri De Succes Prospere - March 1, 2016