5 Motive Pentru Care Trebuie Sa Te Concentrezi Pe Dezvoltarea Unei Afaceri Pe Baza De Abonament

Nimic nu se compara cu o recolta periodica pe care s-o culegi lunar, sau anual in urma unui singur efort! O afacere bazata pe vanzarea de abonamente este o afacere ce-ti poate asigura un venit sigur si stabil, cu posibilitatea de crestere, fata de o afacere bazata doar pe vanzarea "sezoniera" de produse si servicii, fie de este si ea zilnica.

Iata mai jos cateva considerente care sa te motiveze sa dezvolti o astfel de afacere! O afacere cu membri platitori pe baza de abonament!

1. Trendul MacroEconomic SAAS (Software As A Service)

Daca nu ai observat pana acum, te invit sa observi foarte clar trendul SAAS - acronim care vine de la Software As A Service.

Software este vandut din in ce mai des ca un serviciu, deci pe baza de abonament lunar sau anual. 

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

Pana la urma este si normal acest lucru, in anumite cazuri, avand in vedere ca aplicatiile trebuie intretinute constant, iar schimbarile si evolutia tehnologiei impune noi si noi update-uri.

Dar ce treaba are acest trend macroeconomic cu motivarea ta? 

In primul rand ar trebui sa realizezi ca daca firmele mari, precum Microsoft si Adobe au depus eforturi considerabile sa treaca pe acest model de afaceri, este clar ca este un model mai eficient, mai durabil si mai profitabil!

Personal sunt uimit, cum inca foarte putina lume nu percepe concret valoarea unei afaceri bazata pe vanzarea de abonamente!

Toate aceste abonamente se cumuleaza de la luna, la luna! Si sunt constante, ba mai mult...

2. Vanzarea Efectiva O Faci O Singura Data Iar Pe Urma Incasezi Venituri Lunar Sau Anual

Cred ca acesta este unul dintre cele mai importante aspecte. Faptul ca faci vanzarea o singura data catre un prospect si pe urma veniturile vor fi costante in lunile ce urmeaza.

Fie ca vinzi un eBook, fie ca vinzi un curs, fie ca vinzi o aplicatie SAAS, fie ca vinzi o aplicatie fara abonament, fie ca vinzi un produs fizic oarecare, efortul de vanzare, marketare si ofertare este practic acelasi!​

Singura diferenta majora, este ca un produs pe baza de abonament, fata de un produs platibil o singura data, va aduce vanzari constante in lunile si anii ce urmeaza.

Pe cand un produs platit o singura data, va trebui iar marketat, cu aceleasi eforturi (daca nu mai mari) pentru a fi vandut iar in lunile ce urmeaza!

3. Concentrarea Va Fi Pe Retentia Clientilor

O data facuta vanzarea va trebui sa te concentrezi doar pe retentia clientilor! 

Acest aspect poate diferi in gradul de dificultate de la afacere la afacere, de a produs la produs, de la serviciu la serviciu.

Cert este ca pentru un produs/serviciu care depaseste asteptarile clientilor, retentia clientilor va fi usoara ca o briza!

Bineinteles, se vor depune eforturi si pentru acumularea de noi clienti, dar presiunea unor noi vanzari si a unor noi clienti obtinuti prin eforturi de marketing se va diminua.

4. Vei Fi mai relaxat si mai sigur pe afacerea ta

Avand o baza de date de clienti platiori, care-ti asigura un venit lunar/anual constant iti va oferi siguranta si predictibilitate in miscarile tale.

Scuza-mi expresia, dar nu vei mai alerga, toara ziua ca un caine dupa ciolan!

Practic vei fi mai relaxat si nu vei fi tu cel care alearga dupa noi vanzari. Acest aspect iti va permite o marketare mai consistenta, mai relaxata, mai etica si mai clara.

5. Cel Mai usor mod de a incepe o astfel De Afacere este sa vinzi Abonamente Lunare la cursuri/produse Vesnici Verzi

In caz ca nu ai vazut infograficul de mai jos, ti-l readuc aminte. Studiaza-l! Este aur curat pentru dezvoltarea afacerii tale.

6. Ce Este de facut daca vand totusi Produse fizice ? Nu am posibiliatea de a vinde pe baza de abonament?

Bineinteles ca ai aceasta posibilitate. Hai sa-ti arat ce ai de facut, pentru a transforma afacerea ta de ecomert intr-o afacere bazata pe abonament! Iti dau cateva idei mai jos, pe care le poti extrapola pentru produsele si serviciile tale.

8 idei pentru a oferi abonamente in afacerea ta

 1. Ai o brutarie si vinzi paine? Oare nu au oamenii nevoie de paine zilnic? Ofera un abonament lunar de livrare/rezervare paine!
 2. Vinzi ceaiuri, lapte, cafea etc. ? Ofera un serviciu de livrare lunara/bi-lunara a acestor produse. Poti de asemenea oferi un serviciu de rezervare. Adica atunci cand utilizatorul tau trece pe la tine sa aiba rezervat deja produsul proaspat. Plata in avans lunara, poate fi insotita de o reducere fata de pretul per/ produs!
 3. Vinzi haine? Si hainele se uzeaza si copii cresc si oamenii se schimba si sezoanele se succed una dupa alta. Pentru copii mici consider ca este simpla treaba: poti oferi din 3 in 3 luni pachete de haine, in functie de cresterea copiilor. Pentru adulti te poti concentra pe un abonament sezonier, pe moda, pe cupoane. Chiar daca nu vei putea vinde in toate cazurile un abonament, cu o campanie de email marketing vei putea genera plati recurente!
 4. Vinzi sucuri proaspete? Ofera un abonament, doar se consuma zilnic.
 5. Vinzi legume organice si alte alimente? Ofera un abonament, doar si acestea se consuma saptamanal!
 6. Vinzi servicii? Practic orice serviciu poate fi vandut pe baza de abonament. In cel mai rau caz poti vinde un serviciu de mentenanta. De exemplu, platesti un avocat lunar ca in cazul in care ai o problema sa te reprezinte, fara un cost mai mare fata de un onorariu pe un contract nou.
 7. Vinzi electronice si electrocasnice? Ofera un abonament de intretinere, reparare, garantie, preluare, buy-back si schimbare!
 8. Vinzi suplimente alimentare? Cred ca deja este de la sine inteles ca acestea se iau periodic!

Retine urmatoarele trei aspecte extrem de simple despre cum poti implementa abonamentul in afacerea ta:

 1. O afacere pe baza de abonament iti ofera stabilitate, prosperitate, predictibiltiate, posibiltate de crestere​.
 2. Cel mai simplu mod de a incepe o afacere pe baza de abonament (fara costuri colosale de infrastructura) este s-o faci online (vezi Membriliardar).
 3. Cel mai simplu mod de a oferi abonamente in afacerea ta, este sa oferi o reducere pentru pretul achizitionat recurent pe baza de abonament lunar/bi-lunar/trimiestrial/semestrial/anual fata de produsul achizitonat o singura data!

Idei si intrebari le astept in comentarii.

5 Motive Pentru Care Trebuie Sa Te Concentrezi Pe Dezvoltarea Unei Afaceri Pe Baza De Abonament
5 (100%) 1 vote
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

Tudor Mateescu

Citește aici toate articolele scrise de Tudor Mateescu. Descarcă de aici ghidul bani din blog.
Tudor Mateescu
Urmărește-mă

1 thought on “5 Motive Pentru Care Trebuie Sa Te Concentrezi Pe Dezvoltarea Unei Afaceri Pe Baza De Abonament

 1. Foarte utile sfaturile, multumesc.
  Este totusi nevoie si de alocarea de timp suficient, pentru crearea/procurarea apoi prelucrarea de continut de calitate; activitate care , la randul ei cere noi investitii; si tot asa;
  nu-i chiar usor; cam negativist commnet-ul recunosc , dar ma regasesc in aceasta situatie; multe proiecte nefinalizate – unele mai grele/complexe-, timp limitat, fizic….; dar sper sa-mi revin prin prioritizari mai eficiente.

Leave a Comment