Fiecare marketer afiliat este in cautarea unei piete de succes care ii ofera cele mai bune avantaje financiare. Uneori ei cred ca exista o formula magica si tot ceea ce trebuie sa faca este sa o gaseasca si sa o aplice. In realitate, lucrurile sunt mai complexe de atat.
S-a dovedit de-a lungul unor ani de munca si dedicatie ca doar anumite practici de marketing de calitate pot sa aduca success in afiliere.
Exista tactici de online marketing care au functionat inainte si continua sa functioneze si astazi in domeniul marketingului afiliat. Cu aceste trei sfaturi de top vei putea sa cresti volumul vanzarilor si iti vei mari sansele de a dobandi un venit bunicel din marketingul afiliat.
Iata cele patru sfaturi pretioase pentru succesul in marketingul afiliat:

ACCES INSTANT
Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile
Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?
1. Foloseste pagini unice pentru fiecare produs
Foloseste pagini unice pentru a promova separat fiecare produs pe care il vinzi prin marketing afiliat. Nu le aglomera pe toate la un loc pentru a evita plata mai multor domenii si eventual chiar hosting. Este mai bine sa ai cate un site care sa se focuseze pe fiecare produs in parte si nimic altceva. Mai ales daca sunt din nise diferite.
2. Include recenzii si testimoniale
Include intotdeauna recenzii ale produsului pe pagina de vanzare, astfel incat vizitatorii sa aiba o buna intelegere a beneficiilor produsului pentru cei care il cumpara. Include si testimoniale de la utilizatorii care au testat deja produsul sau serviciul. Asigura-te ca acesti clienti nu au nimic impotriva afisarii numelui lor (si eventual o fotografie) pe site-ul produsului pe care il promovezi prin marketing afiliat.
Poti, de asemenea, sa scrii articole care subliniaza beneficiile utilizarii produsului/serviciului si sa le incluzi pe site-ul tau ca pagini aditionale. Fa aceste pagini atractive, incluzand si chemarea la actiune dupa partea informativa. Fiecare titlu si subtitlu trebuie sa atraga cititorul si sa il determine sa citeasca in continuare, poate chiar sa te contacteze. Scoate in evidenta punctele principale. Astfel, il vei ajuta pe cititorul care scaneaza rapid pagina sa retina esentialul si sa inteleaga repede despre ce este vorba.
3. Ofera rapoarte gratuite vizitatorilor
Daca este posibil, pozitioneaza aceste rapoarte gratuite in primul ecran, adica la inceputul paginii, astfel incat sa fie imposibil sa nu sara in ochi. Creeaza mesaje in autoresponder cu adresa catre fisierul oferit. Aceste mesaje vor fi trimise automat celor care iti introduc datele in casuta de inscriere pentru primirea raportului. Conform statisticilor, o vanzare se intampla de obicei la al sapte-lea contact cu prospectul. Asta inseamna ca dupa emailul initial cu raportul gratuit va trebui sa adaugi si altele, in care vei mentiona oferte catre produsele pe care le promovezi.
Doar doula lucruri se pot intampla pe pagina ta daca nu ai un formular de inscriere cu raport gratuit: fie se face vanzarea produsului afiliat, fie prospectii pleaca si nu se mai intorc. Daca insa le captezi adresa de email si le trimiti informatii utile din cand in cand, vei putea sa le aduci aminte si de produsul afiliat pe care si-l doreau dar au amanat cumpararea. Fii atent insa la cum te exprimi in aceste emailuri: ele nu trebuie sa sune ca o reclama publicitara.
Axeaza-te pe lucrurile importante precum beneficiile produsului/serviciului, cum poate acesta sa faca viata mai usoara si mai placuta. Emailul trebuie sa aiba un subiect convingator. Pe cat posibil, evita folosirea cuvantului “gratuit” deoarece exista filtre de spam care arunca astfel de mesaje in folderul “spam” sau “junk” inainte ca abonatii sa apuce sa citeasca. Convinge-i pe cei care s-au inscris sa primeasca raportul tau ca vor avea de pierdut daca nu profita de oferta ta in ceea ce priveste produsele si serviciile pe care le promovezi prin afiliere.
4. Obtine trafic relevant
Fa rost de trafic care este targetat pentru nisa produsului promovat. Gandeste-te doar: daca persoana care a vizitat site-ul tau nu are nici un interes pentru ceea ce oferi, atunci sigur face parte din categoria celor care vin si pleaca imediat fara a se reintoarce. In acest scop, poti sa publici articole pe site-ul tau si in directoare de articole. In acest fel, te expui atat la cautarile google cat si vizitatorilor site-urilor pe care ai publicat, vizitatori care sunt interesati de ceea ce oferi.
Asigura-te ca articolele sunt scrise in asa fel incat sa le starneasca si mai mult interesul. Incearca sa scrii un minim de doua articole pe saptamana, cu o lungime de minim 300-600 de cuvinte. Prin aceasta munca constanta asupra continutului relevant, poti genera in jur de 100 de vizite targetate catre site-ul tau pe zi (depinde de nisa).
Tine minte ca doar 1 din 100 vor cumpara probabil produsul sau serviciul pe care il promovezi prin marketing afiliat. Daca poti sa generezi 1,000 de vizite pe zi, asta inseamna, din punct de vedere statistic, ca poti obtine 10 vanzari.
Concluzii:
Practic, pentru a avea succes in marketingul afiliat, trebuie sa urmezi aceeasi pasi si sa faci aceleasi lucruri pe care le-ai face pentru promovarea propriilor produse. Doar pentru ca este vorba despre produsele altora nu inseamna ca trebuie sa sari peste etape si sa nu oferi un bonus, sau sa ingramadesti produsele pe o singura pagina.
Cele patru sfaturi nu sunt greu de pus in practica. Este nevoie doar sa aloci putin timp si sa-ti creezi un plan de actiune. Daca te tii apoi de treaba, sigur vei supravietui in aceasta afacere, cea a marketingului afiliat, in care nu multi reusesc.
Laura Mateescu
Ai nevoie de un banner sau de o coperta? Contacteaza-ma!
Articole scrise de Laura Mateescu.
Latest posts by Laura Mateescu (see all)
- 10 metode utile prin care iți poți promova afacerea folosind videoclipuri - October 15, 2015
- Afla, pas cu pas, cum o mamica castiga bani din pasiunea ei - October 8, 2015
- 10 metode utile pentru a transforma conținutul PLR în bani - September 26, 2015