10 metode utile prin care iți poți promova afacerea folosind videoclipuri

10 metode utile prin care iți poți promova afacerea folosind videoclipuri
5 (100%) 1 vote

Știai că vizitatorii unui website reacționează mai ușor la videoclipuri/videouri decât la text? Imaginează-ți atunci cum ar fi dacă ai combina textul cu videoclipul pe website-ul. Ai reuși astfel să obții mai mulți vizitatori, care s-ar putea transforma în potențiali clienți.

Cum te poți folosi de videoclipuri pentru a promova afacerea ta? Mai jos sunt 10 sfaturi utile.

  1. Folosește videoclipuri scurte

Nu contează dacă faci videoclipuri pentru divertisment sau pentru a-ți vinde produsele pe blog. Ce e important este să menții aceste videoclipuri cât mai scurte (până în cinci minute) în special dacă blogul tău e mereu vizitat de oameni noi. Nu vrei să îi plictisești înainte să apuci să îi impresionezi.

  1.  Postează videoclipuri pe pagina de vânzări

Poți folosi cu succes videoclipuri de tip “sales letter” pentru a scoate în evidență toate punctele forte pe care le are afacerea ta. În plus, poți face un videoclip în care să îți prezinți produsul tau și/sau în care îți inviți clienții să își spună părerea în legătură cu produsele tale. Este vorba despre acele video-uri testimoniale, cu care probabil te-ai mai întâlnit.

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

  1. Alege cu grijă cuvintele cheie

Dacă publici videoclipurile pe Youtube atunci ai grijă ce cuvinte cheie folosești. Alege-le pe cele care sunt folosite la momentul actual de către cei interesați de acest domeniu. Poți folosi, desigur, și cuvinte cheie utilizate de cele mai populare videoclipuri din domeniu (aruncă un ochi la concurență).

  1.  Care este scopul tău?

Înainte de a începe, definește scopul videoclipului tău. Îl folosești pentru a aduna mai mulți vizitatori? Vrei să aduci mai mult trafic blogului tău? Indiferent de motiv, atunci când creezi videoclipul ține minte motivul pentru care îl faci și încearcă să rămâi fidel unei singure opinii.

  1. Încurajează-ți vizitatorii să acționeze

Videoclipul creat trebuie să includă informații care să îi facă pe cei ce îl urmăresc să își dorească produsul tău. Include aici afirmații precum: “Vizitează site-ul X pentru a vedea gratuit partea a doua a acestui videoclip informativ. Grăbește-te! Oferta expiră în câteva ore/zile.

  1.  Lasă vizitatorii să comenteze

Dacă postezi un videoclip pe Youtube, pe blogul personal sau pe alte rețele de socializare, nu uita să încurajezi comentariile. Cu cât există mai mulți oameni care comentează videoclipul tău cu atât vei avea mai mulți vizitatori (chiar dacă se întorc doar pentru a verifica ce mai e nou în discuție).

  1. Folosește alte rețele de socializare pentru a te promova

Se spune că publicitatea este cheia succesului într-o afacere. Asta înseamnă că trebuie să îți promovezi videoclipul din plin dacă vrei să devină viral. O metodă eficientă în acest caz este distribuirea videoclipului realizat pe alte rețele de socializare precum Facebook, Twitter, Google+, MySpace, etc.

  1.  Scrie despre videoclipul tău

O altă metodă eficientă de a îți promova videoclipul este să scrii despre el. Dacă adaugi videoclipul pe blog, încurajează-ți vizitatorii să îl păstreze la favorite și eventual să îl distribuie folosind Digg.com, Sumbleupon.com și alte rețele similare.

  1. Cere ajutor pentru promovarea video-urilor

Nu uita să ceri ajutorul colegilor de breaslă sau al partenerilor cu care lucrezi. Roagă-i pe aceștia să îți promoveze videoclipul în newsletter-ele lor, pe rețelele de socializare sau pe blogurile personale.

  1. Pune videoclipul pe CD și dăruiește-l

Poți profita și de mediul offline pentru a te promova. Înregistrează videoclipul pe CD sau DVD și dăruiește-l oamenilor care îți dau adresa personală.

CONCLUZII: Videoclipurile oferă foarte multe avantaje fie că vrei să îți prezinți produsele, sau le oferi informații clienților tăi. Ele te ajuta să îți mărești lista de abonați sau să aduci mai mult trafic site-ului tău. Aplică aceste sfaturi utile chiar de astăzi și vei constata ce ușor este să obții rezultate maxime cu eforturi minime.

Laura Mateescu

La baza fotograf si pictor amator, am inceput sa activez in grafica digitala din 2003 si in online marketing din 2008. Combinand pasiunile mele, am devenit ceea ce eu numesc ”photomarketer”.
Ai nevoie de un banner sau de o coperta? Contacteaza-ma!
Articole scrise de Laura Mateescu.

Leave a Comment