10 metode utile pentru a transforma conținutul PLR în bani

10 metode utile pentru a transforma conținutul PLR în bani
1.5 (30%) 2 votes

Poți economisi bani și timp dacă folosești conținut de tip PLR (private label rights) pentru a crea produse și pentru a-ți promova afacarea. In două cuvinte, asta înseamnă marketing de conținut!

Conținutul PLR este un conținut pe care, după ce îl cumperi cu licența respectivă de PLR, ai dreptul de a-l revinde.

Pentru început, să vedem care sunt, în general (dacă nu este specificat altfel), regulile care se aplică unui conținut PLR.

Ce ai voie și ce nu ai voie sa faci cu acest conținut (varianta simplificată):

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

 • [DA] Poate fi folosit în scop personal
 • [DA] Poate fi oferit/vandut sub forma de carte cu scop personal
 • [NU] Nu poate fi oferit/vandut cu drepturi de revindere
 • [NU] Nu poate fi oferit/vandut cu drepturi de PLR

Si acum, trecem mai departe la cele 10 metode eficiente pentru a scoate bani din articole PLR.

 1.  Rescrie continutul PLR        

Nu contează cum folosești articolul, important este să îi schimbi forma pentru a lupta cu competiția. Schimbă titlul, introducerea sau concluzia articolelor folosite. Totodată poți șterge conținutul care nu ți se pare relevant și poți adăuga propriile exemple și sfaturi.

 1.  Folosește alt format pentru continutul PLR

Majoritatea persoanelor ce folosesc text PLR preferă să pestreze formă. Însă vei avea cu siguranță mai mult succes dacă pui conținutul într-o formă mai atractivă: fie o carte audio sau un videoclip.

 1.  Transformă conținutul PLR în carte

O altă metodă de a face bani din conținutul PLR este să îl transformi în carte. În acest caz te poți ajută de companii precum Lulu.com pentru a obtine rezultate favorabile. Este greu de găsit un PLR suficent de stufos pentru a-l transforma în carte fără alte adausuri. Poti însă să îl completezi cu informații proprii, sau… exista pachete întregi de articole în aproape orice domeniu. Stabilește un cuprins, și caută articole PLR pentru fiecare capitol în parte.

 1.  Combină și experimentează

Poți adăuga mai multe articole PLR într-o formă compactă sau poți rescrie un raport sau un ebook PLR (nu uita de alternativa video sau audio). Inserează și imagini stock gratuite (vei găsi fotografii de calitate pe pixabay.com). Apoi adaugă un link afiliat produsului tău și oferă conținutul rezultat abonaților tăi.

 1.  Oferă bonusuri

Învață să prețuiești conținutul de pe site-ul tău. În loc să îl oferi gratis, îl poți oferi că bonus clienților care chiar cumpără de la tine. Astfel le vei câștiga loialitatea și se vor întoarce mereu la serviciile tale.

 1.  Cine vrea să fie membru?

Poți folosi conținutul PLR pentru a crea lecții săptămânale pe o perioadă de trei sau șase luni, perioadă de timp în care să oferi utilizatorilor calitatea de membru al site-ului tău. In acest sens, vezi cursul Membriliardar!

 1.  Vinde-l pe site-uri de anunțuri

Poți folosi conținutul PLR pentru a genera mai mult trafic către site-ul tău și profit din afiliere. Trebuie doar să adaugi link-ul produselor tale (sau link-urile afiliate) în fișier, transforma-l in PDF, și apoi scoate-l la licitație (de exemplul, pe olx.ro). Ca orice alt lucru, doar că nu este un produs fizic, ci unul electronic!

 1.  Folosește-l drept conținut pentru o serie pe Autoresponder

Poți crea un newsletter ce nu se demodează niciodată cu ajutorul conținutului PLR. Îl poți împarți în mai multe lecții săptămânale și îl poți adăuga în programul de Autoresponder.

 1.  Scrie posturi pe blog-ul tău

Poți rescrie articolele PLR sau poți împărți rapoartele și cărțile PLR pentru a crea articole de blog. Trebuie doar să adaugi link-urile afiliate sau ale produselor și să te relaxezi în timp ce acestea fac bani pentru tine.

 1.  Combină mai multe surse și creează un nou produs

Este foarte important să rescrii conținutul PLR pentru a obține unul nou. O altă metodă ce poate fi folosită pentru a obține un produs unic este să combini mai multe tipuri de conținut PLR. De exemplu poți pune cap la cap o serie de articole relaționate sau poți extrage un capitol din mai multe ebooks PLR pentru a obține un produs complet nou.

CONCLUZIE:

Acestea sunt 10 din metodele care îți garantează un venit stabil prin intermediul conținutului PLR. Acum, tot ce trebuie să faci este să acționezi! Cu cât folosești aceste sfaturi mai rapid, cu atât mai repede vei reuși să aduci mai mult trafic și abonați site-ului tău. Și desigur, vei reuși să faci mai mulți bani.

Laura Mateescu

La baza fotograf si pictor amator, am inceput sa activez in grafica digitala din 2003 si in online marketing din 2008. Combinand pasiunile mele, am devenit ceea ce eu numesc ”photomarketer”.
Ai nevoie de un banner sau de o coperta? Contacteaza-ma!
Articole scrise de Laura Mateescu.

1 thought on “10 metode utile pentru a transforma conținutul PLR în bani

 1. Excelent articol .Felicitari pentru modul detailat in care prezentati ce trebuie facut pentru a cistiga bani din P.l.R. Multumesc

Leave a Comment