10 metode eficiente pentru a deveni un blogger mai bun

10 metode eficiente pentru a deveni un blogger mai bun
Rate this post

Imaginează-ți următoarea situație: tu dezvolți unul din cele mai populare bloguri din nișa ta. Câți bani crezi că poți face din vânzarea produselor tale sau a celor afiliate?
Îți spun eu: foarte mulți.

Lista ta de abonați ar crește substanțial iar dacă vrei să părăsești zona afacerilor tot ce trebuie este să vinzi și să devii mult mai bogat. Ce trebuie să faci? Urmează acești 10 pași și vei vedea diferența.

  1.   Întreabă-ți cititorii ce vor

Dacă adaugi un scurt chestionar sau îți rogi cititorii să voteze răspunsul la o întrebare scurtă vei reuși să îți transformi blogul într-unul mai interactiv. Dar știi ce avantaj extra vei primi? Vei afla ce vor de fapt abonații tăi să afle de la tine. Astfel îți vei putea direcționa informațiile spre a soluționa nevoile lor.

  1.  Oferă-le cititorilor tăi informații pentru care ar plăti 

Doar pentru că blogul tău oferă informații gratuit nu înseamnă că trebuie să postezi conținut fără valoare. Din contra; trebuie să incluzi conținut valoros – tipul de conținut pentru care cititorii plătesc pentru a-l lua de pe alte blogguri. Astfel vei reuși să te impui ca expert în branșă și să câștigi încrederea cititorilor tăi.

ACCES INSTANT

Studiul De Caz: De La Pasiune La Afacere Online În 365 De Zile

Vrei să vezi cum am făcut o afacere online de la zero în doar 365 de zile, obținând un venit pasiv lunar cu prima vânzare?

  1.  Scrie despre subiecte interesante sau controversate

Când apare câte un subiect fierbinte în domeniul în care activezi, nu ezita să scrii despre asta. Folosește tacticile pe care le-ai învățat până acum și nu uita să le ceri abonaților să își exprime părerea vis-a -vis de acest subiect. Cu cât ești mai pasionat de subiect cu atât vei reuși să atragi mai multe păreri și comentarii.

  1.  Alătură-te discuțiilor din blogosferă

Blogul tău nu trebuie să fie izolat de restul lumii. Alătură-te comunităților de discuții și învață cât de mult poți de acolo. Poți lăsa comenturi pe bloguri ce se ocupă cu aceleași subiecte ca și tine sau poți scrie un articol pe blogul tău, adăugând un link spre blogul căruia îi răspunzi.

  1. Optimizează-ți posturile pentru motoarele de căutare

Nu trebuie să faci asta pentru fiecare post. Dar dacă optimizezi măcar un post pe săptămână vei observa o îmbunătățire constantă a traficului.

Alege-le acele cuvinte care nu sunt extrem de folosite. Adaugă aceste cuvinte de două-trei ori la fiecare 100 de cuvinte.

Sfat: Poți utiliza WordTracker.com pentru a evidenția cuvintele cheie pliate pe domeniul tău. Sau, mai simplu, foloseste plugin-ul WordPress Yoast Seo.

  1. Stârnește curiozitatea cu articole protejate

Vizitatorii tăi pot vedea că blogul tău conține foarte multe informații utile. Dar când vor vedea că folosești parole pentru a proteja conținutul (parolele fiind disponibile doar abonaților) vor deveni curioși să afle ce se găsește dincolo de acele parole. Și se vor abona

  1.  Învață să scrii titluri deosebite

Titlurile sunt cele care îi ajută pe oameni să se hotărască dacă vor sau nu să îți citească posturile. Cele mai eficiente formule care atrag mai mulți clienți s-au dovedit a fi “cum să”, “extraordinar”, “secrete”, sau “descoperă”.

  1. Alternează modurile de scriere

Nu este indicat să cazi în rutina articolelor de 400 de cuvinte care te învață “cum să.” Joacă-te cu articolele de diferite mărimi și stiluri.

  1.  Interacționează cu cititorii tăi, răspunzându-le la comentarii

Secțiunea de comentarii nu e doar un loc unde cititorii tăi pot vorbi între ei. Este de asemenea locul perfect unde tu poți interacționa cu ei. De regulă, oamenii cumpără de la oameni pe care îi cunosc și în care au încredere. Relationanad cu ei vei reuși să îi faci să aibă încredere în tine și veniturile tale vor crește.

  1.  Lucrează zilnic

Obișnuiește-te să scrii câte un articol informativ pe zi.

Scrisul de articole trebuie sa devină un obicei!

Dacă vei scrie un articol pe zi, timp de 365 de zile, la finalul anului vei avea mai mulți cititori, abonați și bani.

Așadar, să creezi un blog popular și eficient nu e o treabă de o zi. Nu te aștepta la rezultate rapide. Însă dacă ești constant, și lucrezi pas cu pas, vei reuși să îți îmbunătățești blogul cu fiecare zi care trece.

Laura Mateescu

La baza fotograf si pictor amator, am inceput sa activez in grafica digitala din 2003 si in online marketing din 2008. Combinand pasiunile mele, am devenit ceea ce eu numesc ”photomarketer”.
Ai nevoie de un banner sau de o coperta? Contacteaza-ma!
Articole scrise de Laura Mateescu.

Leave a Comment